Hogyan kezdeményezzek egy ismerkedést, ha csak barátkozni szeretnék és csak az interneten van erre lehetőségem?
Egyszer találkoztunk, akkor nem tudtunk sokat beszélgetni. Megtaláltam neten, de semmilyen értelmes téma nem jut eszembe, amiről nem azt gondolná, hogy belezúgtam. Ha azt írom, hogy jó lenne megismerni, az is furán jön le. Tudom, manapság már ritka, hogy valaki tényleg csak barátkozni akarjon, pláne egy ellenkező neművel, de azért még előfordul. Csak én inkább élőben teszem ezt, de most nincs rá lehetőségem.
Van valakinek ötlete, vagy aki volt már hasonló cipőben, mit tett végül?
Mi a közös bennetek, miért akarsz pont vele barátkozni? Mit vársz ettől a barátságtól?
Pl. ha lenne egy csaj akiről tudom, hogy imádja a filmeket és én is szeretném akkor neten ráírnék, hogy ajánljon valamit. (amúgy ez szinte mindennel megy zene, sport, szórakozás) Írsz egy random szöveget, hogy nézegetted a face profilját és ott láttad, hogy ő is nagy rajongója xy dolognak, embernek vagy épp helynek.
Főleg az érdeklődési körünk bizonyul közösnek, de most nem kezdeném el sorolni.
Még az jutott eszembe, hogy megnézem, lesz-e a közeljövőben olyan program, ami biztosan érdekelné őt is, és elküldöm neki, hátha lenne kedve elmenni. Akkor legalább nem neten kéne beszélgetnünk.
Nyugodtan megkérdezheted, hogy kell-e neki női barát, ismerkedés nélkül. Miért nem lehet az ilyet egyenesen kimondani? Akkor ő is máshogy áll a dologhoz, lehet hogy inkább fog lazulni, hülyülni, barátnőkről panaszkodni...
Én valószínűleg simán ráírnék valakire, hogy “akarsz beszélgetni?” vagy “még nem tudom mikor, vagy lenne kedved eljönni?”, csak egyenesen és őszintén, ahogy ebben a kérdésben is őszintén leírtad, hogy hogy érzel. Megkedveltetni, választ garantálni meg úgy tudsz, ha kedves vagy:
“Szia, emlékszel rám? Együtt voltunk/Összefutottunk a ...-n.”
“Látom szereted a ...-t, én is nagyon bírom”
“Klassz a ...-d”
“Átküldöm egy ... linkjét, kíváncsi vagyok bejön-e neked”
stb.
Egy csomó minden ellen nem tudsz mit tenni, van aki lassan szeret ismerkedni, vagy visszahúzódó, vagy nem beszél egyes témákról, vagy egyszerűen nem érdekli más nemű barát. Ez nem a te hibád vagy dolgod. Amit te meg tudsz tenni, az elég sztenderd, egyenesnek lenni, picit rájátszani a pozitív asszociációira, figyelni a reakcióit higy megtudd, milyen típusú embert, kapcsolatot szeret, aztán vagy működik az ismeretség vagy nem, vagy kifogytok abból amit adni tudtok vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!