Munkán kívül milyen elfoglaltságokat ajánlanátok, ahol barátokra tehetnék szert?
29 vagyok. Tavaly elkezdtem dolgozni egy új helyen, de képtelen vagyok barátkozni - a közelemben ülő kollégáim munkán kívül is együtt vannak, együtt élnek, stb. és gyakran úgy beszélgetnek, hogy ahhoz ne tudjak hozzászólni (mármint portugálul, amit nem beszélek) - nincs velem bajuk és azért néha jól eldiskurálunk, de ők ugyanonnan jöttek és így szorosabb közöttük a kapocs én meg kívülálló vagyok.
A távolabbi kollégák nyitottabbak. Ők magyarul is tudnak. Rengetegszer próbáltam kezdeményezni, remekül elbeszélgetünk, nevetünk. Odafigyelek arra is, hogy ne legyek semmilyen téren rossz társaság és látszik, hogy nem zavarom őket. De munkán kívül sokszor látom Facebook-on, ők a kis bandájukban elmennek sörözni, fallabdázni, bowlingozni, kirándulni, stb. Engem sosem hívnak; ha én vetem fel ötletnek, általában megreked ott a terv, hogy "még beszéljünk róla".
Van egy kutyám, akit viszek futtatózni, de ott a három nőből az egyik mindig úgy tereli a csevelyt, hogy én egy kukkot ne értsek, ha pedig megpróbálok hozzászólni, a nő rám szól, hogy ez privát beszélgetés (ők régebb óta ismerik egymást).
Próbálkoztam rajz szakkörrel, de ott a szünetekben senki senkivel sem beszélt.
Szervezett kirándulásra illetve rendezvényre is mentem, de mindenki a barátaival érkezett én meg egyedül ütöttem el az időt.
Nem vagyok szomorú, magányos, meg ilyesmi, csak jó, ha egy embernek vannak barátai... :) illetve az én koromban már kéne élettárs is, de ez másik történet. :)
Mit tudtok javasolni, hol próbálkozzak?
A segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
Még azt szeretném hozzátenni, hogy nem vagyok annak a híve, hogy bele kell erőszakolnom magam egy bandába; vannak kialakult klikkek a munkán belül és kívül és ez így van jól. :) Szerintem azzal, hogy egy társaságba, aminek a tagjai mély viszonyt ápolnak egymással, ha befurakszom, azzal őket is kellemetlen helyzetbe hozom, terhes lehetek nekik és ez által nekem is rossz érzéseim lennének.
(azért gondoltam, hogy ezt kiemelem, mert a fenti pontokat példáknak és nem panaszkodásnak szántam).
Biztos hogy a módszerrel van a baj?
Nekem ez (és nem bántásból) egy görcsös próbálkozásnak tűnik, amit non-verbálisan meg is mutatsz, magyarán szerencsétlenkedsz. Ilyen társaságot csak illemből fogadnak el.
Nem kell erőltetni semmit, legyél barátságos, nyitott, jó kedvű, magabiztos! Hidd el ez azonnal feltűnik mindenkinek és ők fognak kezdeményezni. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!