Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan tudnék hatékonyan...

Hogyan tudnék hatékonyan tagokat toborozni egy önellátó közösség alapításához?

Figyelt kérdés
Főleg fiatalok számára lenne alapítva, akik valamilyen okból nem érzik jól magukat a társadalomban. Vagy akár csak egy kis izgalomra vágynak.
2018. nov. 11. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Írd ki ide hogy melyik megyében vagy településen laksz és akkor előbb lesznek jelentkezők. Például van aki valami megörökölt lakatlan tanyával járul hozzá. Jól jár ő is mert lakatlanul nem csak a gaz de még a bozót is benövi az épületet. Azt tapasztaltam hogy leginkább akkor gyűlnek körém hasonlóan szabad életre vágyó ismerősök ha már csinálom.

Van egy mondás hogy egy bolond százat csinál, csak az a baj hogy ez a mondás eddig leginkább a modern rabszolgaságunk megteremtése terén érvényesült. Most rendes élhető, szabad élet esetén is érvényesíteni kellene.

Nem túlzás azt mondani hogy a szabad tanyasi élet ma már kezd luxus lenni. Luxus a bio élelem, ami 100 éve még minden tanyasinak hétköznapi tápláléka és életmódja volt. Luxus az ökofalu, pedig 100 éve minden magyar parasztcsalád abban élt.

No de Béláim! Akkor milyen életet hozunk mi létre a nagyvárosainkban? Nem jól csináljuk! Ez így a sorkatona idők laktanyáira hasonlít!

Van a YouTube-on ez az Ásó Kapa Kamera sorozat, ebben egy fiatal pár a csajnak a székelyföldi falujába költözött önellátónak:

https://www.youtube.com/watch?v=gPAmCWD6qwo

2018. nov. 11. 19:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Mit értesz azalatt, hogy "önfenntartó"?
2018. nov. 11. 19:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm első! Én budapesti vagyok, de mindegy hol jön létre a közösség.

Azt értem alatta, hogy mindent magunknak teremtünk elő, amire szükségünk van. És kicsit se függünk mástól.

2018. nov. 11. 19:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez mind szép és jó, csak az első télen kiderül hogy nem tudtok elég fát összeszedni az erdőből anélkül hogy a helyi erdőgazdaság meg ne birságolna titeket. Aztán csak muszáj >>>pénzért<<< fát venni.

Vagy az első munkahelyi balesetig, amikor valaki mondjuk a fűsarlózás közben elvágja az ujját, és ha nem kezelitek jódtinktúrával, sebalkohollal, vagy valamivel, akkor elfertőződik. Ha meg elfertőződik, akkor már antibiotikum kell. Kétlem hogy akár csak penicilint magatok állítanátok elő.

Világítás? Mert a parasztembernek volt már a 19. században gyertyája, vagy petróleumja. Azt is vette valahonnan.

Meg hát az se utolsó szemoint mi lesz az idősekkel, akiknek esetleg elmenne a gyermekük...

Mert még az amisok is vannak annyira korrektek, hogy a 18 éves gyerek kimehet megnézni azt hiszem egy pár napra a kis közösségén kivüli világot, és eldöntheti hogy marad-e vagy sem.

És ha nem marad?

Nincs nyugdijad, magadnak kell ellátnod magadat.

Amúgy félreértés ne essék, én imádnék mondjuk méhészkedni, vagy szivesen megtanulnám a fa eszközök faragását is, de csak úgy átgondolatlanul, minimum évtizedre megtervezetlenül nem vágnék bele ilyesmibe.

A fenti problémák mind valósak.

Aki nem tud nekem ezekre valós választ adni, azzal nem tartanék ökofalut létrehozni, akármennyire szép ábránd. Mert nincsen kedvem egy télen a 3 nap alatt elfertőződött lábfejemet amputáltatni, mert mondjuk beleléptem egy szögbe a pajtában.

Ha valami féle kereskedelmet vagy turizmust mégis folytatna a kisközösség a külvilággal, akkor már szivesen meggondolnám a csatlakozást.

21/F

(jelenleg biológia szakon vagyok, szóval nem sok gyakorlati hasznomat vennétek, legfeljebb a méhekhez értek egyelőre, ami mondjuk elég hasznos, mert az emlitett gyertya már meg lenne a méhviaszból, és még édesség is lenne)

2019. jan. 25. 14:51
 5/5 anonim válasza:
100%
Ez nagyon érdekes gondolat. :)
2019. dec. 17. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!