Hol építhetnék szorosabb kapcsolatokat?
Nagyon kevés önbizalmam van, nehezen barátkozok, pedig nem vagyok az a csendes típus (nem vagyok feltűnő se, inkább a kettő között).
A gimis barátaim mind otthon ülősek, nehéz kimozdítani őket, évente pár alkalommal tudok velük találkozni, valakivel csak egyszer-kétszer. Engem nem keresnek, én szoktam nekik írni. Csak egy-két ember van, aki mondjuk a szülinapját megtartja és hív, én próbáltam év közben többször is összehozni a társaságot, de sehogy se jött össze.
Egyetemen nehezen tudok barátkozni, nagyon sokan vagyunk a szakon, minden órán más csoport, egy emberrel max. egy órám van együtt a héten, és azért összesen 10-15 alkalom alatt nehéz összebarátkozni valakivel, pláne, ha csapatmunka nem nagyon van, max óra előtt-után lehet ismerkedni. Nem is érzem jól magam a szakon, de már nem tudok váltani, másodéves vagyok. Pár emberrel sikerült egy kicsit összebarátkoznom, de ők is nagyon ritkán keresnek, szinte csak én szoktam keresni őket.
Van párom, vele vagyok szinte mindig, együtt járunk vásárolni, moziba, ilyesmikre. Járok sportolni is, jól érzen magam, de a csoporttársakkal is évente egy-két alkalom kivételével csak edzésen találkozok.
Jó lenne, ha lenne valaki a páromon kívül, akivel jól érezhetem magam, aki szívesen jár el velem szórakozni, keres magától is és megbízhatok benne.
Kicsit már kezd letörni ez a helyzet, egyre rosszabbul érzem magam miatta, az önbizalmam is egyre kevesebb, magamat hibáztatom, amiért nem tudtam eddig egy igazán szoros barátságot kialakítani valakivel. Az is fáraszt már, hogy állandóan nekem kell futni a többiek után, bármit szeretnék.
Mit tehetnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!