Legjobb barátom nem beszél velem. Hagyjam vagy mit tegyek?
Gimnáziumba járunk, itt ismerkedtünk meg, 5 évig padtársak voltunk. Egyre kevesebbet beszélt velem a tanév vége felé. Egy másik lánnyal kezdett barátkozni, akit én nem igazán kedvelek, őszintén megmondtam a padtársamnak. A többi barátunkkal első időben ugyanúgy, majd velük is egyre kevesebbet beszélt. Kérdeztem tőle ezerszer mi a baja, de mindig azt válaszolta, semmi. Eléggé megviselt, hogy már nem is szól hozzám, legfeljebb ha kérdezek valamit egy szóval válaszol. Őt tartottam a legjobb barátomnak egészen idáig.
Olyam mintha halálosan meg lenne sértődve , de nem mondja el miért. Engem nagyon zavar, higy azt se tudom miért utál. A többi olyan lánnyal, akit előtte sekélyesnek tartott, nevetgél és állandóan telefonoznak.
Volt, hogy reggel utánaszaladtam, köszöntem neki kedvesen, de rám sem nézett.
Pénteken bulizni ment az "új barátaival" és aggódtam érte. Írtam neki, hogy megkérdezzem jól van-e, de nem válaszolt. Azt hittem, baja esett és a közös barátnőnktől érdeklődtem. Neki viszont magától irogatott, nekem meg annyit nem bírt válszolni hogy igen. Akkor kiakadtam. Csomót írtam neki, de 2 nap múlva válaszolt, hogy jol van. Csak ennyit.
Iskolában nem bírom, ha valaki ropogtatja a kezét, nagyon nem, ő meg állandóan csinálja. Ha megkérem, hogy ne akkor is tovább.
Bocsánat, ha hosszú lett csak eléggé felkavart. Válaszokat előre is köszönöm
17/l
Nem tudhatod, hogy mi az oka annak, hogy másokkal is elkezd barátkozni, de nem várhatod el tőle, hogy csak te létezz neki. Lehet, hogy el akar kezdeni másokkal is kapcsolatot kiépíteni, hogy ha visszagondol a gimnáziumra ne csak 1-2 ember jusson majd eszébe 5-10 év múlva. Arról, hogy te nem bírod őket ő nem tehet, de ne várd el, hogy ezért ő is megszakítsa velük a kapcsolatot. Ha bulizni megy velük hagyd, hogy menjen, az ő dolga, ha az előtt még sosem volt az is lehet, hogy csak ki akarta próbálni milyen. Ha megtetszett neki akkor elmegy máskor is, ha nem akkor nem. Ez ellen sem tudsz semmit tenni. Az ujjropogtatás valakinél stresszoldó, sok ember tudat alatt csinálja, valószínű nem azért, hogy téged idegesítsen vele. Az, hogy megkéred, hogy ne nagyjából felesleges, mert kérésre nem fogja abbahagyni. De ha mégis ilyen drasztikus a változás akkor gondold át, hogy esetleg benned lehet-e a hiba (pl. te bántottad meg valamivel, beszóltál, bunkó voltál stb.) vagy csak simán magától lett ennyire más néhány hónap alatt. Még esetleg az is lehet, hogy valami magánéleti változás következett be az életében, amit nem osztott meg veled de nagy hatással volt rá. Üdv
21/l
Szia!
Szerintem nem kéne hagyni. Javaslok egy őszinte beszélgetést, úgy érzem kicsit besokallt. És a jövőben kicsit vegyél vissza, ha ilyen pitiáner problémád van, mint az ujjropogtatás, akkor nézd el neki. Ha ennyire idegesít, akkor se szólj be. Nem azért vagytok barátok, hogy mindenben egyetértsetek. Menjen bulizni,ha akar, ne íteld el, ne bantsd ezért. Nekem is vannak olyan barátaim, akik isznak, pasiznak, buliznak egy csomót, és attól, hogy én nem, attól még barátok vagyunk.
Most természetesen átmenetileg többet foglalkozik az új barátokkal, de hidd el,öt évet nem szeretne kidobni a kukába. Mindegyik barátunkat másért szeretjük. Valakivel szívesen hülyülünk, bulizunk, még a másikkal mindent megosztunk. Mivel te nem jársz bulizni, így kellett olyan barát is, akivel el lehet menni néha. De ettől te nem leszel kevésbé szeretve. (Legalábbis én így gondolom.) Ez van, fogadd el, ha lecseng az újdonság varázsa, majd visszatalal hozzád.
Sok szerencsét kívánok, ne hagyd veszni hagyni ezt a barátságot, a hullámvölgyek minden kapcsolatot erősebbé tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!