Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek a barátság vagy a...

Szerintetek a barátság vagy a párkapcsolat tartósabb?

Figyelt kérdés

Volt már nektek olyan,hogy egy barátság megszakadt egy kapcsolat miatt?

Vagy olyan eset mikor inkább a barátságot választottátok egy kapcsolat helyett?

2018. jún. 9. 09:50
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem a párkapcsolat tartósabb. Ahogy felnőtt lesz az ember, a munka mellett sajnos amúgy is erősen lecsökken a barátok száma, pláne ha közben lesz egy komoly kapcsolatod is, akkor nem nagyon marad időd barátkozni, persze egyéne válogatja, de én nem nagyon ismerek ilyet a közelemben. Sajnos egyre ritkábban találkoztok, és kihül a barátság, nem csak rajtad múlik, a barátnak is megvan a saját élete, elfoglaltsága, ő sem ér rá mindig. Biztos meg lehet oldani, de ha kapcsolatban élsz, az a legjobb ha a párod lesz a legjobb barátod. Munkahelyi barátságok alakulnak ki inkább.
2018. jún. 9. 10:03
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Nekem a baratsagaim tartósabb, mint egy párkapcsolat. Sőt, még az is tartósabb, amikor iskolával való jogviszonyom volt. Arról nem beszélve, hogy van egy kutyám 6 éve, és még ezt se sikerült senkinek lepipalni
2018. jún. 9. 10:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
igyekszem, hogy egyformán tartós legyen mindegyik
2018. jún. 9. 10:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy nincs olyan "örökérvényű és mindenre kiterjedő igazság", ami meghatározná ezt a dolgot, mivel teljesen egyénfüggő, hogy kinek meddig tart az egyik, illetve a másik. Ezért ilyen átfogó meghatározást nem fog tudni tenni senki a válaszolók közül, csak egyéni szinten tudjuk leírni, hogy kinek mi a személyes tapasztalata. Éppen ezért ebben a formában nem igazán helytálló a kérdés.

Én így személyesen sajnos azt tudom mondani, hogy a legutóbbi BKV-bérletem tovább tartotta meg az érvényességét, mint a barátságom egy számomra nagyon fontos személlyel. :(

2018. jún. 9. 10:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az az adott baráttól és az adott partnertől függ.

Egyébként még nem fordult elő ilyen, és velem sem szakítottak meg barátságot partner miatt.

2018. jún. 9. 12:46
 6/9 he84 ***** válasza:
73%
Ezt mindenkinél más. Ám legtöbbször a barátság a tartósabb, a hosszabb. Főleg akkor, ha az illetővel valóban jó barátok vagytok, bíztok egymásban és főleg akkor, ha már ez több éve így van. Egy párkapcsolat legtöbbször könnyebben véget érhet.
2018. jún. 9. 16:36
 7/9 he84 ***** válasza:
100%
És azért némiképp függ az adott barátság és párkapcsolat minőségétől is, meg hogy melyik fél mennyit ad hozzá.
2018. jún. 9. 16:37
 8/9 anonim ***** válasza:
69%

1. barátságom ment már tönkre, mert ő összekavart az akkori párommal

2. a szinte nővér-barátnőm 10 éve szarik a fejemre a "pasija" miatt

Párkapcsolat egyértelmű, mert ott - jó esetben - közös érdekek és közös jövő vezérel.

2018. jún. 10. 12:59
 9/9 anonim ***** válasza:
48%

Az igazi férfibarátság (amit manapság sajnos nagyon kevesen ismernek, inkább csak az idősebb generáció) vetekedni képes a legszebb szerelemmel is. Azonos tőről fakad a két érzelem, csak míg a szerelmet a faj-, addig a barátságot a létfenntartási ösztön hívta életre.

A barátság ugyanis a többtonnás mamutra vadászó, vagy ellenséges hordákkal hadakozó ősférfiak egymásra utaltságából fakad. Nekik nagyon nem volt mindegy, hogy a mellettük lesben álló torzonborz alak megvédi-e a seggüket, vagy csak a saját irháját védi?

A nők abban a korban gyűjtögettek. Nekik a másik asszony nem segítséget, hanem konkurenciát jelentett. Ezért a nők barátsága sokkal gyengébb lábakon áll, mint a pasiké.

De -ismétlem- nem a faszbukbarátságokról, vagy haverokról beszélek, hanem egymásért szó szerint tűzbemenő férfibarátságról.

Csajok, nem megsértődni! Rengeteg olyan tulajdonsággal bírtok, amiben mi a nyomotokba sem érhetünk, de e az egy nem tartozik közéjük.

2018. jún. 10. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!