Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Megérdemli, hogy ilyen jól...

Megérdemli, hogy ilyen jól bánjak vele?

Figyelt kérdés

Van nekem egy barátom, egy faluban nőttünk fel, de kiskorunkban nem voltunk nagy barátok . Aztán felnottunk és mindketten Pesten lakunk jelenleg 2 kmre egymástól , én a feleségemmel ő meg a barátnőjével. Kb 2.5 éve volt egy közös programunk , és azóta már külföldre is utaztunk négyesben. Nagyon nagyon összebarátkoztunk. Majdnem minden hétvégén találkozunk, én az ő társaságában érzem magamat a legjobban. Viszont...

Én most kezdem csak látni , hogy én 80%ot teszek hozzá a kapcsolat építéshez meg a barátság ápolásához, ő meg 20%ot. Ő eleve egy elég zárkózott srác, én nagyon sok mindent elmondtok neki ő meg szinte semmit. De nem csak ebben nyilvánul meg a 80-20. Például abban is hogy a találkozók 90%a azért van mert én kezdemenyezek. Én állandóan keresem a konaktot, mert nagyon szeretem őt és a barátnőjét is, számomra ők a legjobb társaság. Többször előfordult már sajnos , hogy úgy cselekedtem, hogy nekik jó legyen és a feleségem kárára ment . Nem vagyok nyomulos, érezném ha nyomulas lenne amit csinálok de látom hogy ők nagyon szívesen jönnek ha hívom őket valahova. Az a helyzet hogy hétvégén még néha eszükbe is jutok, bár akkor sem mindig . De hét közben mintha nem is leteznék, szerintem ha nem írnék rá, akkor ő nem írna 1-2 hétig ... Tegnap előtt is küldtem neki egy videót a legjobb barátságról, az volt a válasz hogy majd megnézi , persze azóta sem írt. Tudom hogy van néha dolga de tisztában vagyok vele miket csinál nap közben, és tudom hogy ráérne írni nekem. Próbáljam meg elengedni őt és a többi barátom felé nyitni inkább ? Most nem fogom felsorolni, hogy mennyi mindent megtettem es

teszek erte, ertuk, de nem keveset. Nagyon szeretem mindkettőjüket es veremet adnam értük. Nem arról van szó , hogy nincsenek más barataink, nagyon is vannak. 25evesek vagyunk.

#barátság #Jóbarátok #kérdéses barát
2018. máj. 11. 02:02
 1/10 A kérdező kommentje:
A feleségem is szereti őket , bár mostanában voltak konfliktusok köztük és a feleségem között , én pedig próbálok pártatlan maradni. Inkább velem van jóban a csaj és a srác is. Csak az, ahogy velem jóban van , leírtam fentebb hogy van ... Amikor osszeulunk akkor tok jól el tudunk beszélgetni, ezzel soha nincs probléma . Az iszogatos estek pedig nagyon jóra szoktak sikerülni . Próbálom átadni a helyzetet , hátha valaki tud tanácsot adni. Még annyi, hogy a feleségem szerint kihasználnak engem, mert gyakorlatilag én úgy ugralok ahogy ők futyulnek, tehát kb mindenben hallgatok rájuk.
2018. máj. 11. 02:09
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Nekem igenis úgy tűnik, hogy nyomulsz. Programok, barátságvideók... miközben ő passzívan fogadja a szereteted megnyilvánulásait. Vegyél vissza, hallgass a feleségedre, meg egyáltalán, ebben az egész játszmában állj mellé. Most határozzátok el, hogy ameddig ők nem hívnak valahova, addig nincs program. Hamar kiderül, mekkora igényük van rá. Akármennyire visszahúzódóak, titeket már jól ismerhetnek, ha igényük van rátok, keresni fognak, ha nem, akkor hagyd őket. Egyoldalúan nem lehet barátságot fenntartani.
2018. máj. 11. 06:25
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Meg kell tanulnunk nem függeni másoktól érzelmileg és autonómmá válni.

És csak annyit tenni egy kapcsolatért, amit az megér.

Te jót akarsz, de nki más az értékrendje. Neki lehet nyomulás az, ami neked csak egy természetes gesztus.

Nem kell rá neheztelni, ő egyszerűen csak más, mert nem vagyunk egyformák. De valóban nem kell túlzásba vinni a gesztusokat.

2018. máj. 11. 06:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Bármi van is, a tény az, hogy erre a barátságra vagy annak illúziójára leginkább neked van szükséged négyőtök közül.

Ha bánt hogy nem keres, az nem jó, de ha ez neked így megfelel miért ne. Hisz szükséged van rá.

Megtudod magadnak fogalmazni miért velük érzed magad a legjobban? Ha ők nem lennének mi az ami hiányozna, amit más barátoktól nem kapsz meg?

2018. máj. 11. 07:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Kiegészítés:

Itt nem az a kérdés, hogy a másik mit érdemel meg.

“Megérdemli, hogy ilyen jól bánjak vele?”

Itt Rólad van szó és a Te igényeidről.

A kérdés az! Megérdemelsz egy olyan barátságot, ami ilyen egyoldalú?

Nem számít nekik mi jár! Itt az számit te mit szeretnél. És a jelek szerint böki a csőröd...

2018. máj. 11. 07:16
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem ismeritek a helyzetet. Mondom, nem nyomulok. Nagyon sok minden van, amit emellett még nem mondtam el. Pl , hogy ők nem igazán tudták ilyen közel kerülni más parokhoz mint hozzánk, ami azért van, mert nem jöttek ki még ilyen jól senkivel. A csaj előre megmondta nekünk , hogy ő bárkivel nem megy el nyaralni és ez valóban így van. Az utóbbi 2 évben csak velünk voltak nyaralni.

Van egyébként egy másik barátom aki közeledik hozzám és érdekes módon ő szokott keresni és ő sokat beletesz a baratsagunkba. És ő nyomul? Nem, az nem nyomulas ha néha gondol a másikra.

Egyébként már próbáltam, hogy ha nem keresem és eltelik kb egy hét akkor ő is ír és egyértelműen kiderül , hogy találkozni akar.

Itt a kérdés az, hogy kezdjek el távolodni? Rengetegeg energiát beletettem abba, hogy ez a barátság jó legyen és nem is mondanám rossznak, csak annyi a bajom hogy olyan, mintha csak én tennék érte , a másik nem .

Azért vagyunk ennyire jóban, mert velük tudok igazán azonosulni. Mindig van közös téma és sokszor a véleményünk is egyezik.

Egyébként ezt a baratos videót is félreértettétek. Néhány napja kijött a Legjobb barátom című szám, amit nekem is elküldött egy gyerekkori barátom én meg gondoltam elküldöm a mostani legjobb barátomnak...

2018. máj. 11. 09:46
 7/10 A kérdező kommentje:
25 év alatt nem találtam olyan embert akivel ennyire tudnék azonosulni, mint vele. Szerintem én is hibás vagyok , hogy ők nem hívnak közös programra, megszokták már , hogy mindig én szervezem a programot
2018. máj. 11. 09:49
 8/10 anonim ***** válasza:
A barátság olyan, mint a fing. Ha nagyon erőlteted, lehet, hogy szar lesz...
2018. máj. 13. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Ahogy elolvastam szerintem inkább neked van rá szükséged és nyomulsz rá mint az oroszok. Abba gondolj bele ha valaki ennyire raderőltetné magát akkor még akarnád látni többször is ?
2018. máj. 13. 15:02
 10/10 anonim ***** válasza:

Azok inkább az igaz barátok, akik tudják hogyha a másik nem ír, akkor simán elfoglalt, de ha két hétig nincs tali, aztán mégis, akkor is ugyanúgy elvannak.

"hétvégén még néha eszükbe is jutok, bár akkor sem mindig . De hét közben mintha nem is leteznék"

Szerintem ez bőven elég, nem kell sima barátoknak együtt élni, arra ott a feleséged. Hétköznap valszeg' dolgoznak, illetve egymással foglalkoznak, aztán hétvégente szakítanak rátok időt. Bőven fair.

2018. máj. 13. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!