Mit tegyek, ha a legjobb barátom semmibe vesz?
Nekem is van ilyen storym, figyelj ne sertodj meg, de az oszinte dolog az, hogy ot nem erdekli ki vagy te, se az erzeseid, nem fog megvedeni semmiben, valszeg megvigasztalni se fog soha.
Nem kell meghallgatnod ot, vagy beszelgessetek el komolyan, de tenyleg komolyan arrol, hogy miert nem hallgat meg teged vagy pedig keress egy masikat. Ha ezt tovabb folytatod, csak magadat alazod.
Engem ez a sztori a saját helyzetemre emlékeztet, mikoris volt egy fiúcimbim (én is f) aki behízelegte magát, hogy mekkora nagy barát, de amikor én is úgymond kalkuláltam vele, bizalmamba fogadtam, kezdett flegmázni, kezdett hibakereső kritizálóvá válni, cinikus és gúnyos lett stb.
Utóbb kiderült, hogy nárcisztikus személyiségzavara van, tehát nem egyszerűen egy hebrencs hülyegyerek, hanem nárcisztikus és szociopata. Ezt szakértők állapították meg a tapasztalataim alapján.
Ebből nagyon megtanultam azt a leckét, hogybaz ember ugyan falka- illetve társas lény, de autonóm lélek. Nem szabad érzelmileg függeni senkitől, semmitől. Ez nem könnyű, mert ezen a kuktúrkörön nem erre kondicionálnak bennünket. Szerencsére én kifejlesztettem már magamban ezt az autonómiát és egyszerűen ha valaki velem ilyen, a kérdéshez hasonló szitut folytat, egyszerűen leśźarom, figyelmen kívül hagyom. Elhatárolódom, nem keresem, "kiírom a sztorimból", nem tekintem barátnak, maximum egy ismerősnek.
És ítélkezésmentesen tudomásul veszem, hogy ő ilyen. Elfogadom, azaz inkább tudomásul veszem.
Ha ő egyoldalúan balhézik, hogyha nem reagálsz, de ő nem tesz annyit a kapcsolatért, mint te, akkor hatványozottan igaz, hogy meg kell szakítani a barátkozást. Nem összeveszni, nem drámázni, hanem csendesen elhatárolódni.
Mert önző! Ha zavar és érdeke a barátság ezeket jelezni kell, amin lehet megsértődik, de ha ér nemi bármit is a kapcsolat akkor majd vàltoztat. Ha meg nem, akkor csak arra “kellesz” neki, hogy valaki meghallgassa vagy valami ilyesmi.
Őszinteség egyenes út. ;) lehet azt jófejeskedve is mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!