Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Normális hogy csalódott...

Normális hogy csalódott vagyok vagy inkább önző?

Figyelt kérdés
Pénteken lettem 18 és szerveztem egy kisebb összejövetelt. Meghívtam a három legközelebbi barátnőmet egy pizzazóba. Az egészet én álltam ételt és az italokat is. Már mindannyian betöltötték a 18at én voltam az utolsó így én már mindenkinek adtam ajándékot. Mindegyiküknek egy nagyobb személyre szóló ajándékot kerestem és adtam. Aztán most egész héten hallgattam hogy milyen szuper meglepetést csinálnak. Az egyik barátnőm pénteken még azt is mondta hogy még csak nekem szervezett bulit, pedig az egészet én intéztem. Este meg kaptam három lufit és a kezembe adtak egy doboz bonbont hogy boldog szülinapot. Természetesen nem mutattam ki a csalódottságomat. Aztán tizenegy körül jött az a bizonyos nagy meglepi ami egy torta volt. Nagy volt négyünknek így hazahoztam a maradékot de a barátnőm levágta a negyedét és odaadta a pincéreknek. A gyertyáimat is ő vette ki. Aztán még sugdolóztak egy kört és végül előkerült az a bizonyos megsiratós ajándékom, ami egy két hónappal ezelőtti kép volt keretben. Ennyit kaptam. Én tényleg értékelem az igyekezetüket de nem látom benne azt az energiát amit én anno az ő ajándékaikba fektettem sem pedig azt hogy bármi igazán személyeset kaptam volna. Most úgy érzem egyáltalán nem ismertek meg négy év alatt. Ez normális? Vagy önző és kapzsi vagyok? Mert tényleg bűntudatom van e miatt az érzés miatt de nem tehetek ellene semmit nektek mi a véleményetek

2018. ápr. 22. 20:25
 1/5 anonim válasza:
100%
Ne legyen bűntudatod. Sóher barátaid vannak és még büszkék is erre. Nyilván felesleges lenne közölni velük a problémád, mert a leírásból ítélve teljesen elégedettek magukkal. Legközelebb próbáld a helyén kezelni ezt és Te se adj olyan értékű ajándékot, amit tudod, hogy úgysem viszonoznak
2018. ápr. 22. 20:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Talán csak nekik nem volt annyira ötletük.
2018. ápr. 22. 20:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én megértelek, én is csalódott lettem volna. Már alapból sem neked kellett volna állni mindenkinek a kajáját-piáját, az azért rengeteg pénz 18 évesen.

Nem túl kreatív az ajándékuk és nem is igazán személyes. Lufi, bonbon, torta, meg egy kép. Ezen kb. 5 másodpercet kellett gondolkodniuk és 1 nap alatt elintézték.

Az meg kifejezetten pofátlanság, hogy ő rakta el a gyertyákat a tortából, meg elosztogatta a pincéreknek... mintha nem is te kaptad volna, csak voltak olyan jófejek, hogy megkínáltak belőle.

Nem csak hogy nem volt egyáltalán személyes az ajándék, de üvölt róla, hogy igyekeztek minél kevesebb pénzt költeni.

Nem mintha az lenne a lényeg, hogy milyen drága egy ajándék, na de azért mégis... te szervezel egy bulit, rájuk költesz 10-15 ezer vagy még több forintot, és akkor lufikat kapsz meg egy képet... hát na.

Legalább annyira erőltették volna meg magukat, hogy mind a hárman készülnek valamivel külön, egy üveg ital, csokoládé, valami apróság, valami neked szóló...

Még ha egy albumot raktak volna össze az elmúlt 15 év képeiből, de ez .... áhh.

Teljesen igazad van, ez nem önzőség. Egy 18. születésnapra, a legjobb barátunknak, azért ennél illene többel készülni.

2018. ápr. 22. 21:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Azt még kifelejtettem hogy a három héliumos lufiból csak egyet hozhattam haza mivel az egyik barátnőm rávett hogy szívjuk ki belőle. Én nem akartam belemenni de folyamatosan heccelt és végül kettő lett belőle. Mikor mondtam hogy haza szeretném vinni rávágta hogy úgyis összemegy és nincs értelme. Először egybe mentem bele és mondtam hogy csak azt de aztán kellett még egy hogy ő is tudjon viccesen beszélni.
2018. ápr. 22. 21:54
 5/5 anonim válasza:
Első vagyok. Őszintén szólva pont a 18. szülinapomon hasonlón mentem keresztül. A barátaim egy része, egyedül hagyott egy szórakozóhelyen, ahol úgy volt, hogy a szülinapomat ünnepeljük meg. Ott voltak kb egy órát majd szépen lassan mindenki ott hagyott. Az ő részükről hatalmas csalódás volt a szülinapom. Aztán kárpótolt az, hogy a barátai társaságom másik tortát készített, lufikkal, ajándékokkal vártak otthon. Teljesen érthető, hogy csalódott vagy. Igazából sajnos nem várhatjuk el az emberektől, hogy a vágyaink szerint cselekedjenek, de azért ők mégiscsak barátok. Igazán tudhatnák. Ettől amúgy nem feltétlenül rossz barátok, de nem is olyan jók. Légy büszke arra, hogy Te jó barátként viselketél/viselkedsz velük, de ne hagyd magad kihasználni!
2018. ápr. 23. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!