Ti hogy reagálnátok, ha egy magyar nő ismerősötök felvenné az iszlám vallást?
Mondjuk ha egy közeli kollégátokról, családtagotokról, barátotokról lenne szó, akivel kölcsönösen kikéritek és meghalhatjátok egymás véleményét (szóval nem a "pont lexarom, hogy mit csinálnak mások" kategóriájú válaszok érdekelnek).
Elítélnétek?
Elfogadnátok?
Megpróbálnátok a szerintetek helyes útra terelni?
Van ilyen ismerősöm. Nem túl közeli ugyan, de jó ismerős. Elutazott pár hónapra, és csadorban jött haza. Férjhez ment, azóta gyakorolja is a vallást.
Hát én pont lexarom, hogy ki miben hisz, amíg engem nem akar megtéríteni. legyen akár anyám, akár a szomszéd vejének a szembeszomszédjának az unokahuga.
"Nyilván tiszteletben tartja, egy vallástól még nem lesz más ember, ugyanúgy tekintettel lesz a szeretteire, mint előtte."
Ebben nagyon tévedsz. Igen is más lesz, az ember egy vallástól.
Főleg ettől a mocsoktól. Előbb utóbb - ha te nem - ő fog tőled távolságot tartani.
A reagákásom annyi lenne, hogy elmondanám neki, hogy milyen az iszlám és megkérdezném, hogy ő mit tud róla.
Aztán valószínűleg azt mondanám neki, hogy "h©lye vagy" !
8-as valószínűleg sok tudsz az iszlámról...
Én áttért muszlima vagyok. Nekem jól fogadták a barátok is. Sokat érdeklődnek az iszlámról. Több baratnőm mecsetbe is eljött velem mert szerették volna látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!