Jogosan érzem sértve magam hogy az egyik barátnőm mindig megfeledkezik a születésnapomról?
Lehet, náluk a családban sosem volt érdemben jelen az ajándékozás, és valahogy kimaradt az életéből.
Ismerni kellene a hátterét, hogy ő hogyan viszonyul az ilyesmihez, nem szabad ráerőltetni senkire, ha megfeledkezik róla.
Anyám is ilyen nagyon ajándékozós fajta, elvárja pár barátnőjétől, de mindig mondtam neki, ha nem kapott viszont semmit, hogy ne törődjön vele, valószínű nem túl jól szocializált a barátnője, már megnevelni késő.
Bánja és ezt jelezte! Mit akarsz még? Igen megfeledkezett mert lehet hebehurgya, szétszórt, vagy - tényleg nem vagy neki annyira fontos, mint szeretnéd. Legalábbis ilyen szinten.
Velem is előfordult már hogy negfeledkeztem barátnőim szülinapjairól különböző években (egyébként ők is) de mi nem csináltunk ebből gondot. Felnőttek vagyunk, sok a tennivaló és még annak ELLENÉRE is megtörténhet a baj, hogy a telefon jelez.
Ne magadból indulj ki. Veled is bármikor előfordulhat, hogy hibázol, pedig Isten látja lelked, nem szándékosan.
Bárátság = elfogadod olyannak, amilyen (amennyiben egyéb esetben teljesen őszinte és szeretetben dúskáló a kapcsolat) vagy hagyod őt, és nem nyavajogsz miatta.
"Ami érdekes,hogy a barátnőjének tart"
Ebből látszik mennyire másodlagos vagy neki.Az emberek sok mindent elfelejtenek néha,mindenkivel előfordul,de ha valaki tényleg fontos neked,akkor annak nem felejted el,hogy mikor van a születésnapja.
Senki sem várja el a barátjától,hogy drága ajándékkal vagy valami nagy meglepetéssel köszöntse fel.Ha csak ír neked,vagy mikor találkoztok felköszönt,netalántán még ad is valami apróságot az nagyon jól tud esni,mert azt jelenti fontos vagy a számára.
A helyedben hanyagolnám az ilyen barátot,akinek ennyit számítasz.
2-es válaszoló:"vagy neki annyira fontos, mint szeretnéd. Legalábbis ilyen szinten. "
Úgy érzem pont ez a helyzet.A másik közös barátnővel nem ilyen.Bár ez a közös "barátnő" nekem már nem is a barátnőm,hasonló dolgok miatt kezdtem el ignorálni,most nem részletezném a dolgot.A lényeg az egészben,hogy mindig mellőzve voltam mindenből és egy évben egyszer se érdemeltem annyit,hogy felköszöntsön,másokat igen.Állandóan nekem kellett hozzájuk rohangálnom a találka miatt,mert az úgy kényelmesebb volt.Ők egymásnak régebbi és jobb barátai,valószínűleg nem kellek a közelebbi köreikbe.Mostmár nem fogok időt,energiát pazarolni ezekre a kapcsolatokra.Megszüntettem a havi 2-3 találkát évi 1-2alkalomra az egyikükkel,de a másikukkal is ezt fogom tenni.Mély lélektani beszélgetésekbe,a problémáik ecsetelésébe nem fogok belemenni.Leredukálom az egészet egy ismeretségi szintre.
Igen a 3barátnős barátságok általában nem működnek,ilyenkor kettő mindig jobban elvan,több közös dolgaik vannak,cinkos társak.Egymásra vetett pillantaásokból,felidézett közös élményeket emlegetve is tudják miről van szó a 3.meg ilyenkor csak áll és bámul mint borjú az új kaura nem értve miről van szó.
Itt is az volt ők egymásról jobban megemlékeztek mint rólam.Vannak más barátaim is,akik nem ilyenek.Elkövettem azt a hibát,hogy őket a barátaimnak tekintettem,úgy viselkedtem velük mint a barátaimmal.Talán nem árt a jövőben hierarchiát felállítani az emberi kapcsolataimban és a tetekre figyelni, nem a szavakra.Ezek szerint nekik csak időtöltelék meg panasz láda voltam.A nagyobb társaságok mindenesetre jobban működnek minta a 3-ak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!