Mit tegyek, visszaélnek a külföldi segítséggel?
Sziasztok!
Én külföldön élek már évek óta, egyedül egy egyszobás apartmanban.
Egy költözés előtti közeli barátom megkeresett és mondta, hogy szeretnének jönni a párjával. A régi barátságra való tekintettel segítettem, január végén fix munka várta őket (normális irodai munka) és felajánlottam a kanapét amíg lakást keresnek, max március elejéig. Viszont most közölték, hogy majd csak áprilistól tudnak keresni, addigra lesz pénzük rá. Nekem már így is kellemetlen a helyzet, hiszen a konyha-nappali-étkező így az ő területük. Nem fizetnek semmit érte, wc-papírtól kezdve öblítőig, mindent én veszek. Már engedélyt kell kérnem a mosásra is, azzal az indokkal, hogy ők ketten vannak, többet mosnak.
Páromnál elég sokat aludtam, de hiányzik nagyon az én helyem, mivel ő csak szobát bérel.
Ti mit tennétek? Nem maradhatnak áprilisig, hogyan lehet ezt szépen közölni? Túl jószívű vagyok, de nem akarok még egy hónapot minimum bevállalni. Rakjam az utcára őket, hogy oldjátok meg, ahogy akarjátok? Mit lehet tenni "szépen"?
Köszönöm:)
Üzletben NINCS barátság!
Megmondod, hogy márciusig keressenek lakást, vagy akkor szálljanak be a rezsibe.
Ha most hagyod magad, még májusban is rajtad élősködnek majd.
De én megkérdezném, hogy hová bxszák el a pénzüket, hogyhogy nincsen két keresetből 5-600 eurójuk egy kis albérletre legalább.
És nonszensz, hogy neked kell alkalmazkodni hozzájuk, én ilyen esetben élném az életemet kb. úgy, ahogy eddig, nem még sunnyogok a saját lakáskámban.
Ok szerintem pedig
ha kihivta már , és ok ott vannak
irod hogy nincs barátság üzletben
részletben is fizethetnének például , lehet nem keresnek olyan jól
és ti voltatok külföldön ? egyszer álljanak talpra
és ebben akkor segitségre szorul mindenki aki kimegy
itt az a kérdés mert irta a kedves kérdező
hogy közeli
ha közeli barát , itt ez a kérdés már
közeli vagy nem közeli
mert akkor változnak a dolgok persze
és na hát ha meg is volt bezélve hogy mikor kell elmenni
szerintem mindenki azt szeretné ha segitenének rajta
tegye mindenki a másik helyébe
gondold te is ezt el
és persze én is mindkettőnek igazat adnék
az egyik hogy probálkozik még maradni ha lehet
a másik meg várja hogy menjenek el
na ennyi
és na hát ha meg is volt beszélve hogy mikor kell elmenni
szerintem mindenki azt szeretné ha segitenének rajta
--szerintem mindenkinek jól esne ha nem tennék ki az utcára
Érdekel, hogy mi lesz velük. Még ha nem lenne pénzük rá ténylegesen, akkor segítenék tovább.
De olyan elvárásaik vannak a leendő lakással, hogy arra áprilisban sem lesz :( Szobát nem akarnak kivenni, mert ki tudja kivel költöznek össze. Innen ez már kényelmi segítség amit várnak, nem tényleges, én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!