Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ennyi idősen van lehetőség...

Ennyi idősen van lehetőség úgymond újrakezdeni a barátkeresést? Ha igen, hogyan? 26/L

Figyelt kérdés

Röviden annyi a háttérsztori, hogy végleg lemondtam az alkoholról, de a baráti társaságom nincs meg pia nélkül. El sem tudnak kezdeni beszélgetni, durván feszengenek amíg meg nem isszák legalább az első töményüket. Nem török pálcát felettük mert én is ilyen voltam, de már másként látom. Nem szakítom meg velük a kapcsolatot, de érezhetően távolságtartóbbak velem, amióta csak üdítőzök velük.

Szeretnék olyan barátokat/barátnőket, akik alkohol nélkül is tudnak beszélgetni, szórakozni, de nem tudom hol és hogyan ismerkedjek ilyen emberekkel.

Ha valami nem tiszta, vagy túl tömören fogalmaztam, nyugodtan kérdezzetek.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2018. jan. 31. 17:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kizárt, én külföldre költöztem huszonévesen és nem volt gondom barátokat találni. Munkahelyen is lehet barátságokat kialakítani, de ha ott nincs megfelelő ember, keress a hobbidnak/érdeklődési körödnek megfelelő csoportokat, fórumokat, rendezvényeket a környékeden, beszélgess az ottani emberekkel és majd szépen alakul. Én is így kezdtem eljárogatni, nem tartott vissza, hogy egyedül megyek.
2018. jan. 31. 17:19
 2/9 anonim ***** válasza:
Szóval ha nem iszol, már nem is kellesz nekik... Érdekes. Szerintem, ne hagyd, hogy emiatt kiközösítsenek! Míg ők nyomatják a töményet, te megihatsz 1-2 pohár sört. Attól semmi bajod nem lesz és a barátaidat is megtarthatod... :)
2018. jan. 31. 17:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Jó kérdés, én sem iszom egy ideje, de mindenhol kb alap lenne, hogy legalább egy két sört megigyon az ember. Így leépülnek a kapcsolatok.

Mondjuk nekem ritka autós vonalon van lehetőségem, az autómániások nem isznak annyit, mert inkább vezetnek:)

30/f

2018. jan. 31. 17:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez nincs korhoz kötve. Rendes, normális emberek is vannak dögivel, de azért ahhoz idő kell, hogy valakit a barátodnak mondhass. Sosem késő, és jól tetted, hogy befejezted a piálást. Hidd el, ők még 10 év múlva is ezen a szinten lesznek. Az ilyenek inkább haver kategóriába tartoznak.
2018. jan. 31. 18:12
 5/9 anonim ***** válasza:

"Szerintem, ne hagyd, hogy emiatt kiközösítsenek! Míg ők nyomatják a töményet, te megihatsz 1-2 pohár sört."

Most komolyan azért igyon, hogy ne közösítsék ki? Tudod kinek kellenének ilyen "barátok".

2018. jan. 31. 18:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Az ilyenek nem barátok,soha nm is lesznek.. Sose fogom megèrteni mièrt kell ilyen kapcsolatokat ápolni:)

Mondjuk èn megvagyok ilyenek nèlkül is,nem vagyok egy bulizós típus se.

Egy olyan jellegű beszèlgetèst/hülyèskedèst sokkal többre tartok mint egy lerèszegedèst vagy bármi ehhez hasonlót.

Èn szívesen beszèlgetek,aztán lesz ami lesz.

24/L

2018. jan. 31. 19:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia velem hasonló történt. Az én baráti társaságom is hasonló. Én azzal oldottam meg hogy gyümölcsös alkoholmentes sört iszom velük, ha megkèrdezik miért ilyet akkor azt mondom hogy egészségügyi oka van. Mindenki elfogadta semmi gond ezzel. Iszom is velük de még sem alkoholt. Szerintem próbáld meg.
2018. jan. 31. 19:07
 8/9 anonim ***** válasza:
7-es, az is gyönyörű barátság lehet, ahol ilyen butaságokat kell kitalálni, csak h ne legyen probléma.. :D Szerintem itt sokan nincsennek tisztában a barát szó jelentésével, és csak dobálóznak vele. :D
2018. jan. 31. 19:13
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen ezt a sok választ! :)

Kedves TEDDFELAKEZEDJÓZSI! Köszönöm a biztató szavakat! :) Igen, több idő kell ahhoz hogy valakit barátnak lehessen mondani, dehát a barátkeresés ezzel jár. Igen, ők már csak haveri szinten a "barátaim". Csak már ilyen idősen általában megvannak mindenkinek a bebetonzott barátai (legalábbis eddig ezt gondoltam) és attól tartottam, hogy elkéstem, de akkor remélhetőleg nem. :)

2018. febr. 1. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!