Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek miért lehet az,...

Szerintetek miért lehet az, hogy az egyik barátunk egyre kevésbé keresi a társaságunkat mióta egyetemre ment?

Figyelt kérdés

Már ezer éve egy baráti körbe tartoztunk, mindig együtt voltunk, de mióta egyetemre ment alig van velünk, inkább csak pár emberrel tartja a kapcsolatot a régi társaságból, pedig én úgy tudom, hogy nem szerzett túl sok új barátot és rajtunk kívül se volt neki eddig sok.

Az új emberekre pedig mintha nem is lenne kíváncsi a baráti körből.

Lehet az az oka, hogy mi nem vagyunk olyan okosak és nem járunk egyetemre, meg ilyesmi? Hanem szakmát tanulunk csak, meg vannak akik semmit? Különösen azóta kezd eltűnni mióta sok új ember jött be a csapatba, vagy inkább mi olvadtunk közéjük, mintha az ő társaságukban feszengene nagyon, ők kicsit keményebb arcok, tipikusan az utca nevelte formák, de jó fejek.

Szerintetek mit tegyünk, hogy ne veszítsük el a régi barátunkat?

2017. dec. 18. 09:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel nem jönnek be neki az új csapattagok és nem akar velük vegyülni, ennyi. Hiába a bocsánatkérés, ha egyszer valaki belémköt, nem fogom jól érezni magamat a társaságában és természetesen nem vinném oda jó szívvel a páromat sem. Szerintem ez teljesen egyértelmű. Jó eséllyel azért hanyagol téged, mert te már ezzel a társasággal vagy összenőve, akiket ő nem kedvel. Csináljatok ti is külön programot, ha annyira fontos a jelenléte az életedben.

Az is közrejátszhat, ha más városba ment tanulni. Ilyenkor ha az ember hazautazik, akkor a családjával van általában, nem kocsmázni jár, főleg ha nem teheti meg, hogy gyakran hazajárjon.

Nálunk is elkopott a régi csapat, nem értettünk szót. Már mindenki teljesen más élethelyzetbe került, nem ugyanazok lettek a problémáink, nem értettük meg egymást. Más így, mint amikor tiniként mindannyian egymás mellett ültök az iskola padban, hasonló problémákkal.

Engem mindenki lenézett, mert csak a helyi kis fősulira kerültem be, nem valami neves egyetemre. Nyilván ezután elszigetelődtem a társaságtól. Mindenesetre elvégeztem ezt a "semmire sem jó", kamuiskolát, majd elhelyezkedtem a szakmámban és mellette egy nevesebb suliban a mesterképzést is megcsináltam. Ma mérnökként éves szinten szerintem a dupláját keresem az ő fizetésüknek. Illetve közben a 4 emberből egy ki is hullott az egyetemről. Sosem leszünk már egy társaság az apró tüskék miatt.

Mellesleg megjegyzem egy erős egyetemen az a 4-es azért elég jó eredménynek számít.

2017. dec. 18. 11:31
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez a téma ,de a helyedeben befejezném a középsulit mondjuk esti iskolában.Nem azért mert esetleg most lenéznek hanem magam miatt.Kitudja,lehet ott megismerkednél új emberekkel és más iráynba tartana utána az életed.Nem is beszélve arról,hogy jobb és több lehetőséged is lenne.Ha nem is most azonnal vágnál bele sohasem túl késő.
2017. dec. 18. 11:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Hát igen ez szentbeszédnek tűnhet igen... de az érettségi rohadtul kell a mai világab, bármilyen szakmát képesítsést kitalalllsz magadnak ha nem is most, 5-10 év múlva, akár egy vacak okj... érettségi kelleni fog...
2017. dec. 18. 12:25
 14/15 anonim ***** válasza:
A gyerekkori barátságok néha "sírig tartanak", máskor meg "kihűlnek". Ez már csak ilyen.
2017. dec. 18. 18:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha ő már más élethelyzetben van mint ti, lehet nem találja a közös hangot veletek, unja a ti témáitokat vagy csak szimplán már más foglalkoztatja.
2017. dec. 18. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!