Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti mit gondoltok erről? A...

Ti mit gondoltok erről? A legjobb barátnőm számára nem is vagyok olyan jó barát?

Figyelt kérdés

Kb. 8 éve ismerjük egymást a legjobb barátnőmmel, de rájöttem valamire, ami igazából kicsit fáj. A barátnőmmel ez idő alatt találkoztunk vagy 5-6-szor, de jól megvoltunk. A barátnőm tele van pénzzel, sokat kapott szülőktől, nagyszülőktől, és ő mindig is nagyon jól állt anyagilag, meg már egy ideje dolgozik is. Én viszont pont nem így vagyok. A családom sosem volt jó anyagi helyzetben, most sem, mert anya évek óta nem hajlandó elmenni dolgozni. Én meg épp munkát keresek, hogy legyen pénzem. Engem az zavar, hogy a legjobb barátnőm ezzel tisztában van. S még is azt szeretné, hogy én menjek el hozzá Budapestről Kecskemétre. Nem tudom, mennyibe kerülne az utazás, de nem hiszem, hogy oda-vissza olcsó lenne. De akkor miért nem ő jön el hozzám? Én ezt nem értem, hogy ha van egy csomó pénze, akkor miért nem szánja rá magát, hogy esetleg egy évben legalább 1-2x-er eljöjjön hozzám, vagy találkozzunk félúton... nem tudom. Illetve nem tudom mennyi pénze van, nem is izgat, csak azt tudom, hogy sok, mert nem költ felesleges dolgokra.

Azt fontos tudni, hogy én sokáig depressziós voltam, de már leküzdöttem, és kezdek egyre jobb lenni, és bátrabb.

Ti mit gondoltok erről? Lehet, számára nem is vagyok olyan jó barát? Vagy mások hogy vannak ezzel a dologgal, ha van egy barátjuk, de messze lakik, hogy találkoznak?

Én 22L, ő 21L

A normális kommenteket előre köszönöm!

2017. dec. 8. 19:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
8 év alatt 5-6-szor? Ne má'! Ő nem a legjobb barátnőd. Talán egyáltalán nem a barátnőd.
2017. dec. 8. 19:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem van egy középiskolai barátnőm aki kb.60km lakik tőlem.Mi általában a kozeli varosban találkozunk.Ugy a legegyszerűbb mivel nekem két autóbuszt kellene váltanom neki meg van csaladja 3gyerekkel és nehezebb lenne összehangolni.Amikor a gyerekek is jönnek akkor az allatketbe szoktunk menni az is szép program,mert aranyosak a gyerekei.Van helybeli "barátnőm" is hozzá általában én jártam.Nem is ezzel volt a probléma nála tágas a hely meg általában egyedül volt otthon.De ő egy évben egyszer a születésnapomon se tudott eljönni sokszor.Nem is köszöntött utoljára.Meg más dolgokban sem tiszteletteljes.Inkabb csak a lelki szemetét szerette ram zúdítani.Emberfuggo,de az a legjobb ha mindkét fél hajlandó tenni a dolgokért.
2017. dec. 8. 19:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Kezdem azt érezni, hogy nem is olyan jó barát, mint hittem. Elszomorít ez a helyzet. Meg mostanában azt veszem észre, hogy vagy megjátsza a hülyét, vagy komolyan buta. Mondok egy példát: kértem segítséget karácsonyi ajándékötletben, de mutattam példát, hogy mire gondoltam én, meg mi a véleménye, és ő nem értette, mit akarok csinálni, pedig küldtem neki képet. (Sajátkezűleg akartam hajtogatni valami kis doboz félét, amit előtte photoshopban terveztem volna meg.) Meg azt hitte, hogy mindenkinek ezt akarom csinálni (ugyan úgy, mint ahogy a képen), és mondta, hogy milyen fura, hogy a barátomnak is. De oda írtam, hogy példa, meg direkt mondtam, hogy mindenkié máshogy nézne ki. És komolyan nem értette. :c
2017. dec. 8. 20:21
 4/5 anonim ***** válasza:
3# én vagyok, a kérdező, tesóm telóján néztem rá, csak nem akartam kilépni az övéből.:c
2017. dec. 8. 20:22
 5/5 anonim ***** válasza:

"8 éve ismerjük egymást a legjobb barátnőmmel"

"ez idő alatt találkoztunk vagy 5-6-szor"

Elég érdekes felfogásod van a legjobb barát fogalomról.

Ha valakivel ilyen ritkán találkozol,azt a legtöbb ember max havernak,vagy régi ismerősnek hívná nem pedig barátnak,legjobb barátnak meg pláne nem.

Ahogy írtad "anyagilag el van engedve" és tisztában van azzal hogy te annyira nem,így azért havonta egy-egy alkalommal az utazás neki a részéről nem valószínű,hogy nagy dolog lenne ha tényleg a legjobb barátod.

Véletlenül nem lehet,hogy csak te látsz bele ebbe a "haverságba" olyan nagy barátságot,ami igazából nincs?

2017. dec. 10. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!