Ti mit tennétek ebben az esetben (nem buli kompatibilis barát)?
Egyik barátomról van szó, eléggé magának való, ami nem baj, mert hasonlóak vagyunk sok szempontból. A probléma az, hogy előre félek a szilveszteri programtól. Sokáig egyáltalán nem ünnepeltem, de tavaly úgy esett, hogy hívott egy közös társaság házibuliba, amit ez a barátom is ismert. Őt nem hívták, de meghívatta magát. Először elvolt, aztán hajtogatni kezdte, hogy hozott egy filmet, meg kéne nézni. Senkit nem érdekelt sajnos. Ő többször felhozta ezután is, aztán belebújt a telefonjába és reggelig csak azzal foglalkozott, meg volt kicsit sértődve. Több ilyen eset volt már mióta ismerem, elmegy adott társasággal, vagy velem, és mintha direkt nem akarná magát jól érezni, másokat is lelomboz. De utána úgy adja elő, hogy nem is volt rossz. Ezt már többször mondtam neki, miért erőlteti ezt a dolgot, ha tudja úgysem az ő világa. Szerintem nem akar kimaradni dolgokból.
Idén egy számára teljesen ismeretlen helyre, emberek közé mennék. Barátnőm unokatesójáék, és tudom, ők eléggé keményen tolják, falun lesz házipálinkás buli, ez egyáltalán nem az ő világa. Ha őt előveszi a nézzünk filmet dolgot kiröhögik. Tegnap sajnos kérdezte a szilvesztert, hol leszek. Én őt oda nem akarom elhívni, csak nem tudom hogyan közöljem. Meg fog sértődni abban biztos vagyok. Nem akarom megbántani. Valakinek volt hasonló apró problémája? Vagy hazudjak neki, hogy otthon leszek, aztán utolsó pillanatban meggondolta magam és elmentem......ez meg olyan rossz. Kösz ha elolvasod és válaszolsz. :)
Szerintem ne hazudj neki. Talán ha őszintén megmondanád neki, hogy te ezt látod, és mit gondol erről, az segítene a döntésben, hogy vidd magaddal, vagy sem. Talán megértené, és nem viselkedne úgy, hogy miatta kellemetlenül érezd magad.
Ha viszed, olyan nagy meglepetés nem érhet, végülis ha tudod, hogy kiröhögik, utána nem lesz gond vele, mert telefonozni fog.
Köszi a válaszokat nagyon nem tudk bánni az emberekkel.
Végül is szűk társaság lesz.Hát igen az is segíthet, hogy őszintén elmondom neki szűk társaság, erősen pálinkázni fognak, ott ökörködés lesz, és hogy onnan eljönni sem tud hamarabb, ha rosszul érzi magát.
Az a baj ha szarul érzi magát látványosan, akkor nem állom meg, hogy ne vigasztaljam, én is hülye voltam, mert így adtam alá a lovat.
Én is olyasmi vagyok, mint a barátod. Nem érzem jól magam bulikban, sokkal szívesebben nézek közösen filmet, de pont ezért nem járok ilyen helyekre, mert tudom, hogy úgysem érezném jól magam, akkor minek üljek ott és rontsam a hangulatot? De ha mondjuk valahogy mégis oda jutok akkor sem hozok fel ilyen ötleteket, mert tudom hogy ez nem egy olyan buli. Ha az egyik barátom jól érzi magát ilyen helyen akkor menjen, nem haragszom meg érte, ha nem hív. Valahogy el kéne érni, hogy ezt a te barátod is magától felfogja. Amúgy én is voltam már olyan "bulin", amit mindenki végig telefonozott aztán mesélték, hogy milyen jó volt. Én sem értettem, hogy ezt hogy... :D
Én megkérdezném tőle, hogy miért szeret ilyen helyre járni, ha őt más dolgok kötik le, mert láthatóan nem érzi ott jól magát. Aztán valahogy megbeszélni vele a dolgot. Előbb utóbb úgyis rájön, hogy nem hívják sehova.
Persze ez így lenne logikus is, csak tényleg sértődékeny. De muszáj lesz, mert már többször volt.
Négyes válaszoló, én is inkább filmezős vagyok, néha elmegyek ilyen bulira. De látod, te is tudod, ott nem lesz jó neked, ezért nem mész. De ő ezt úgy fogja fel, mintha kiközösítenék. Pedig az iskolai évei, stb. alatt nem volt ilyen rossz élményben része.
Egyszer érintettük ezt a témát, akkor azt mondta, fél, hogy nem szeretik az emberek. Ha kimarad valamiből, akkor úgy érzi leépítik, kiközösítik. Köszönöm a válaszokat.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!