Hogyan értessem meg a barátnőmmel, hogy jogtalanul akadt ki?
1. Elöször is ennyi pénz még a rezsit sem fedezi, a lakbérröl nem is szólva.
2. Ez a jövedelmének kis része csak, ennyit jogos, hogy fizet a lakhatásért.
3. A nagynéni nem köteles - söt régebben sem volt az - öt befogadni, ezért inkább hálásnak kellene lennie, hogy nem az utcán volt eddig.
4. Emellett ha nem fizet ilyen csekély összeget, akkor a nagynéni jogosan elküldi a lakásból, és akkor kereshet más lakást - csak az nem havi 30, hanem 130 ezerbe - vagy még többe - fog kerülni.
Úgy tűnik, a barátnődnek fogalma sincs az életről :-(
Javaslom, mondd meg a barátnődnek, hogy csak 1 hónapig Ő vegyen magának minden ennivalót, hogy lássa, mennyibe kerülne a kaja, ha önálló életet élne. Ehhez még adjon hozzá kb. 100 ezret (tegyük fel, hogy ebből kifutja egy kisebb albérlet/szoba+rezsi) és akkor meglátja, mire jutna egyedül.
Ezután pedig tegye össze a 2 kezét és adjon hálát az Istennek, hogy ilyen rendesek a nagynénje.
Nyilván a nagynéni is megelégelte, hogy a "nyakán lóg" és mindenre jut pénz, csak a saját önellátására nem.
Őszinte legyek? Ne mondj neki semmit.
Nekem is volt ilyen önző, elkényeztetett kis p csa a barátnőm, neki mondhattam bármit ilyen témában, én lettem szemétnek kikiáltva, ő meg sem próbált egy pillanatra sem elmerengeni rajta, hogy talán nem az ő alás szolgájaként teremtették a világot :D
Pedig neki még azt is el kellett - volna - magyarázni, hogy ha huszonévesen hazaesik a suliból, akkor nem a dolgozó anyja a rohadt lusta szemét, amiért megint nem főzött előre vacsorát.
Gondolod, hogy felfogott belőle bármit is?
Csak feleslegesen stresszeled magad, hagyd rá. Jön még kutyára úthenger :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!