Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan értessem meg a barátnőm...

Hogyan értessem meg a barátnőmmel, hogy jogtalanul akadt ki?

Figyelt kérdés
19 évesek vagyunk és az egyik barátnőm a nagynénjénél lakik már 3 éve (ennek sztorija röviden: egyik szülő meghalt, másik alkoholista és nem is nagyon ismerik egymást, nagyszülők pedig túl idősek voltak ahhoz hogy befogadják). Tavaly abbahagyta a sulit, hogy inkább dolgozhasson, most éjszakain folytatja. Diákmunkásként két munkahelyen dolgozik sokszor reggeltől majdnem éjfélig és így keres szinte minden hónapban 150 ezer körül, de van hogy többet. Kapja az árvaságit meg szerintem valami egyebet is, de ez mellékes. Na, a nagynénje most közölte, hogy szeretné, ha havonta 30 ezerrel beszállna a számlákba, kajába, egyebekbe. A barátnőm reakciója kicsit durva volt. Kiakadt, hogy mit képzel magáról a nagynénje, bekattantnak nevezi és szerinte elmehet a tudjátok hova. Barátnőm eközben a pénzét bulikra költi, jó ideje csak olyan cipőket vesz amik legalább 40 ezerbe kerülnek, egy nagyon kis üveges parfümöt is megvesz 20 ezerért ha épp tetszik az illata, és szinte hetente megy bevásárló körútra. Tudom, hogy nem az én dolgom, nem az ő pénztárcájában akarok turkálni, félre ne értsetek. Szeretném vele megértetni, hogy a nagynénje kérése érthető, hiszen régóta dolgozik és van is pénze. 30 ezer szerintem még kevés is egy budapesti albérletre (bár én vidékiként csak rémsztorikat hallottam eddig, ha tévedek, akkor bocsánat) és bőven maradna pénze bármire. Mivel tudnám meggyőzni, hogy semmi rosszat nem kértek tőle? Az én anyukám is megmondta, hogy ha dolgozni fogok és hosszabb ideig még otthon lakok, akkor ebbe-abba bele kell hogy szálljak, de nekem ezzel nincs bajom. Mit mondhatnék a barátnőmnek, hogy legalább lenyugodjon?
2017. nov. 9. 13:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod neki, hogy egyszeru a helyzet. Ha nem fizet a nagyneninek, akkor repul. Mondjuk en a penzevel egyutt kivagnam. Tul sokat kepzel magarol, jar a mocskos pofikaja is. Menjen haza az alki szulohoz.
2017. nov. 9. 13:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Elöször is ennyi pénz még a rezsit sem fedezi, a lakbérröl nem is szólva.

2. Ez a jövedelmének kis része csak, ennyit jogos, hogy fizet a lakhatásért.

3. A nagynéni nem köteles - söt régebben sem volt az - öt befogadni, ezért inkább hálásnak kellene lennie, hogy nem az utcán volt eddig.

4. Emellett ha nem fizet ilyen csekély összeget, akkor a nagynéni jogosan elküldi a lakásból, és akkor kereshet más lakást - csak az nem havi 30, hanem 130 ezerbe - vagy még többe - fog kerülni.

2017. nov. 9. 13:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Úgy tudom 120 körül van az albérlet, tehát még csak nem is a felét kellene neki fizetnie. Ő már gondolt rá hogy amint befejezi a sulit elköltözik másik albérletbe, de eddig szerintem úgy volt vele hogy rokonnál mondhatni ingyen lakhat.
2017. nov. 9. 13:53
 4/10 manó1235 ***** válasza:
100%
Egyet értek az előttem hozzászólókkal. Mond meg neki ha harminc ezer ft nem tetszik a 130 sem fog. A rendes gyerek szülő kapcsolatban is ugyan úgy illik hazaadni. Itt meg csak a nagyszülei, és hálás lehet hogy felnevelték, és nem valami nevelőotthonban nőtt fel.
2017. nov. 9. 13:54
 5/10 manó1235 ***** válasza:
100%
*nagynénje/ nagybátyja
2017. nov. 9. 13:54
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem lehetne kedvesebb, ha már befogadták. És illene segíteni is valamennyit.
2017. nov. 9. 13:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tűnik, a barátnődnek fogalma sincs az életről :-(

Javaslom, mondd meg a barátnődnek, hogy csak 1 hónapig Ő vegyen magának minden ennivalót, hogy lássa, mennyibe kerülne a kaja, ha önálló életet élne. Ehhez még adjon hozzá kb. 100 ezret (tegyük fel, hogy ebből kifutja egy kisebb albérlet/szoba+rezsi) és akkor meglátja, mire jutna egyedül.

Ezután pedig tegye össze a 2 kezét és adjon hálát az Istennek, hogy ilyen rendesek a nagynénje.

Nyilván a nagynéni is megelégelte, hogy a "nyakán lóg" és mindenre jut pénz, csak a saját önellátására nem.

2017. nov. 9. 14:06
 8/10 A kérdező kommentje:
A nagynénje örömmel fogadta be, mert nagyon régóta egyedül él. A férje korán meghalt, gyerekük nem született, a barátnőmnek amolyan "fiatalabb nagymama" volt. Már ő is idősebb, 60 feletti, nem dolgozik hanem nyugdíjas. Szerintem neki is leesett, hogy nem kisgyereket fogadott maga mellé és úgy gondolta, hogy a bulizás mellett erre is jut a barátnőmnek pénz. A nagyon sok márkás, drága holmiról úgy tudja hogy a legdrágább is 15 ezer volt. :/
2017. nov. 9. 14:13
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte legyek? Ne mondj neki semmit.

Nekem is volt ilyen önző, elkényeztetett kis p csa a barátnőm, neki mondhattam bármit ilyen témában, én lettem szemétnek kikiáltva, ő meg sem próbált egy pillanatra sem elmerengeni rajta, hogy talán nem az ő alás szolgájaként teremtették a világot :D

Pedig neki még azt is el kellett - volna - magyarázni, hogy ha huszonévesen hazaesik a suliból, akkor nem a dolgozó anyja a rohadt lusta szemét, amiért megint nem főzött előre vacsorát.

Gondolod, hogy felfogott belőle bármit is?

Csak feleslegesen stresszeled magad, hagyd rá. Jön még kutyára úthenger :)

2017. nov. 9. 14:31
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem jogos a nagynéni kérése/elvárása. barátnőd meg jódolgában nem tudja értékelni amit kapott, majd rádöbben, hogy milyen jó helyzete volt ha elmegy albérletbe, na ott aztán a dupláját ha nem a tripláját is kifizetheti annak amit a nagynéni kér.
2017. nov. 9. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!