Hol találhatok mély gondolatú, személyiségű embereket?
Általában szeretek egyedül lenni de néha nagyon hiányzik egy jó barát.Persze ilyenkor tanácsolják azt hogy akkor csak barátkozz.De nekem ez sajnos nem ilyen egyszerű mert nekem a legtöbb ember túl felszínes,egyszerű,középszerű,hamis... stb de leginkább unalmas.Persze tudom hogy ez nem az ő hibalyuk de azért azt se állítom hogy az enyém:)Na meg eléggé örülök is neki hogy eléggé introvertált vagyok erre még ráadásul INTJ személyiségű is szinte el tudok veszni az elmém mélységeiben.
Viszont ettől még nem leszek kevésbé egyedül ami persze legtöbbször nem baj.
De még így is szeretnék beszélgetni sok különböző dologról különböző érdekes nem felszínes emberekkel.
Szerintetek hol találhatok ilyen személyeket akár az internet világában is ?
köszönöm szépen:)
Nézd én wow-ozom, klánunkban van kb 40 aktív ember, valaki mindig van fent teamspeeken, és általában jól eldumálunk mindenről... és ha azt gondolnád, hogy csak 20 éves fiukák játszanak, nálunk van a 13éves kisdiáktól az 57éves ügyvédig minden... de ez a csapatosdi minden játékra jellemző ami multiplayer...
És nem csak a játékról beszélünk, de persze az egy alapot ad sokszor.
Ez a személyiség típusos dolog annyira 15 évesekre jellemző gyermeteg kategorizálás hogy hihetetlen. Szerinted tényleg egy fél órás kérdőív kitöltése fog reális képet adni rólad? Persze, alap tulajdonságokban, nagy vonalakban nyilván passzolni fog. Nem tudom hány ilyen INKLMOPNTTQ kategória van, de kétlem hogy az egyes kategóriákon belül ne lenne brutálisan nagy a szórás az emberek jellemei között.
Ezzel arra utalok hogy lehet hogy a teszten ugyan az jön ki, de ez nem jelent garanciát hogy akkor az összes ilyen emberrel jól kijönnél, és fordítva is igaz, nem jelenti hogy más kategóriába tartozókkal ne jönnél ki.
Ráadásul ha jól emlékszem nincs életkor szerinti differenciálódás ezekben a kategóriákban, ami eléggé nagy hiányosság.
Egy személyiség értelmezése elengedhetetlen az illető életkorának ismerete nélkül.
Visszatérve mély emberekre: Ha találsz egy érdekes hozzászólást, vagy kérdést az oldalon, akkor ráírhatsz privátban a szerzőjére.
Nem muszáj a kérdés/válasz témájával kapcsolatban, elég ha annyival nyitsz "Szia, olvastam kérdésed/válaszod, és tetszik a gondolkodásmódod/stílusod...van kedved beszélgetni?" és fontos hogy ezután adj meg témát hogy miről.
A falra mászom mikor valaki csak annyit ír ki kérdésbe, hogy "Kinek van kedve beszélgetni?".
Az ilyen kérdésekre soha nem válaszolok mert annyira semmilyenek, üresek, hogy már látom magam előtt hogy egymondatos levelekből állna a beszélgetés.
Szóval adj meg témát. Mert lehet a másiknak nincsen kedve a planetáris ködökről beszélgetni, és ezekhez használt mély ég megfigyelésre alkalmas távcsövekről, hanem mondjuk a globalizmus gazdasági és kulturális vonatkozásairól tudna beszélni. Vagy a szexről...
Ugyanabban a cipőben járunk, így átérzem a problémát. Való életben szerintem felesleges ilyen társaságot keresni. Interneten már érdemesebb. Régebben volt egy MBTI oldal, ott sok hozzánk hasonló típusú ember volt fenn, INTP-k INTJ-k INFJ-k főleg. Nagyon érdekes beszélgetések voltak. Sajnos az az oldal megszűnt és bár újra akarják éleszteni, eléggé húzódik az ügy. Egy kis chates oldal azért maradt belőle: szemelyisegtipusok.hu
Csak most épp karbantartják. :)
Ha értesz a webszerkesztéshez, hozzájárulhatnál az újrakezdéshez. Valószínű, hogy jó társaságod lenne az oldalon, nekem is az volt (meg még sok INTJ-nek).
35/F/INTJ
A chaten próbálkozz. Nem mindig aktívak, de ha türelmes vagy, találsz mélyenszántó beszélgetéseket.
Kedves kérdező!
Átérzem a problémádat. Mondjuk nekem szerencsére általánosból és középsuliból megmaradt pár barát, akivel akár mély dolgokról is el tudunk beszélni, de ha ők nem lennének, nem tudom, hogy a felnőttek és a munka világában hogyan tudnék találni ilyen értékes embereket.
Ha gondolod, szívesen elbeszélgetek veled (és én nem fogok ügyet csinálni a "hibályuk" szóhasználatodból, az én párom nem csalt meg nyelvtantanárral, hogy ilyen háklis legyek erre :D)
Érdekes válaszok érkeztek.
Vagy inkább érdekes emberek válaszoltak :)
Kiváncsi lennék, hogy vajon akik írtak hány évesek, fiúk/lányok.
Sokszor meglepő olvasni 1-1 írást, mikor elképzeled az íróját, aztán kiderül, hogy nagyon nem talát pl. Wowzós ügyvédnő, nagyon jó :D Tényleg egy fiatal srácra gondoltam az első sortól :D
Erről nekem az jut eszembe, amikor valaki a piedesztálról szemléli a többi embert.
Ma nagyon sok embernek van valamiről tudása, így nem lehet azt mondani, hogy felszínesek lennének az emberek. Inkább csak az, hogy érdektelenek vagyunk a másik felé, mert azt a tudást, amit ő tud, azt mi is "tudjuk" azáltal, ha "Google, a barátod"-at felkeressük:); és mivel ez elég sokaknak, így mindenki nyugodtan elvan a saját műveltségi szintjének megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!