Haverral való szétválás feldolgozása?
Nem írok ide regényt, de egy ideje már nem éreztem magam jól a barátaimmal. Vagyis inkább csak ismerősök sajnos, a baráttól nagyon távol álltunk. Volt egy közeli barátom nagyon sokáig, de arra jöttem rá, hogy igazából csak felhasznált, hogy ne unatkozzon, valaki simogassa a buksiját stb. És inkább amolyan szemetes voltam, mint kölcsönös barát. Ő sosem akart megoldani dolgokat, inkább besértődött és nekem kellett lépnem. Szóval egy idő után ezt megelégeltem és leléptem.
Most egyedül vagyok. A gáz az, hogy ő tök jól elvan, vannak barátai, szerintem le sem tojja, hogy eljöttem, és ez zavar engem. 2 hónapja volt a szétválás és mindig napi frusztráltság nálam, hogy hiába voltam jó barát, éreztem magam kihasználva, most egyedül maradtam és én húztam a rövidet. Tehát rossznak érzem magam. Úgy érzem magam, mint válás után, akit kiraktak az utcára. Az "ismerősök" sem kérdezik mi van velem, stb. Rossz érzés.
Ha nektek volt hasonló, mit csináltatok? Hogyan dolgoztátok fel?
(UI: Pasi vagyok, nem kérek "csaj vagy cica? leveleket, és tök jó, de nem itt keresek barátokat.)
Az én esetem kicsit más, én egy kisvárosban laktam akkor, de Szegeden jártam egyetemre, és az alapképzés fantasztikus volt, többnyire azért, mert a négy legjobb barátom is Szegeden tanult (más-más szakokon). Felszabadult voltam és vidám, életemben nem nevettem annyit, mint akkoriban, folyton együtt lógtam velük, volt, akivel egy albérletben is laktam.
Aztán alapképzés után ketten felmentek Pestre dolgozni, a harmadik egy távoli városba, a negyedik pedig kiment külföldre. Én meg kezdtem a mesterszakot, teljesen egyedül.
Életemben nem voltam olyan magányos, mint akkor, úgyhogy elkezdtem egyedül sétálgatni, és körbejártam egész Szegedet a szabadidőmben az első két hónapban. Ez sokat segített, kikapcsolódtam, szép helyeket láttam. Aztán lassan megismertem új embereket, elsősorban a csoporttársaim között, és összebarátkoztam velük. Akkor döbbentem rá, hogy három évig nem is nagyon beszéltem velük, mert megvoltak a magam barátai, de velük is rengeteg közös témánk volt, és jól szórakoztunk együtt.
Szóval ne add fel, keress valami hobbit, amit egyedül is tudsz csinálni, és kikapcsol, és annak kapcsán pl. találhatsz új barátokat, olyanokat, akik megbecsülnek. Légy nyitott rájuk, ez a lényeg! :)
Volt hasonló, és marha nehezen. Tizenéves voltam, amikor költöztek (nem a világ végére), de mondta, hogy itt a "vége". Nem is értettem, és hónapokig nem tudtam feldolgozni.
Mire végre megértettem, hogy az élet egyszerűen egalizálja a kapcsolatainkat, és úgy alakul minden, ahogy ránk nézve a legjobb, még ha ez rögtön nem is tűnik így, addigra már számos haverságon-barátságon túl voltam újra, de többet nem tudtam, nem akartam hagyni, hogy ezek olyan mélyen gyökerezzenek. Tapasztalatból tudtam már, hogy a veszteség fáj, és ami fáj, ahhoz óvatosan nyúlunk :)
Szóval a lényeg, hogy ne törd magad. A hiánya csak azt igazolja (számodra), hogy sokat jelentett neked, de felelős nem vagy (vagy legalábbis nem csak te vagy) azért, hogy az útjaitok elváltak egymástól.
"A szerelmet választotta a barátság helyett, engem teljesen leselejtezett az életéből, miután összejött valakivel. "
úúú az mennyire tipikus amúgy. Aztán a szerelem befuccsol és jön pitizni. Én is átéltem, simán le kellett volna lépnem.
En egy gyerekkori baratommal jartam hasonloan. Nagyjabol 3eves korunktol voltunk legjobb baratok. Kozepiskolaig ritkabban talalkoztunk (heti 1-2 alkalom) mert sem egy iskolaba nem jartunk, sem idom nem volt ra mert akkoriban elsportolo voltam. A sportolas kozepiskola abba maradt egy serules miatt es a ket gimnazium es eleg kozel volt egymashoz igy akar napi szinten talalkoztunk. Akkor ezt nem igy lattam, de egy borzaszto tarsasagba kerultem vele. Utolag atgondolva nem sok jot koszonhetek ennek a tarsasagnak es neki se de azert a baratsagunk nem sokat valltozott. Nyaralni egyutt jartunk, kulfoldre is mentunk tobbszor is baratokkal es fesztivalokra is. Vegul az egesz ugy ert veget, hogy osszevesztunk egy tobbnyire jelentektelen dolgon es azota egyikunk semmkereste a masikat. Ennek mar 4 eve. Az elso ket harom napban gondolkoztam rajta, hogy ez hulyeseg es megbeszelhetnenk, de utana belattam hogy ezzel jartam a legjobban.
En most sajat haz vasarlasat tervezem, o pedig meg otthonrol sem tudott elkoltozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!