Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Huszonévesen hol tudnék...

Huszonévesen hol tudnék barátokat szerezni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok valami szerencsés az emberi kapcsolatok terén. Egyetemre járok és közben dolgozom is, így mondhatni kevés időm volt az elmúlt években szórakozni/kikapcsolódni, aminek látszik is a hatása, alig vannak barátaim. Most télen viszont végzek az egyetemen, és úgy tervezem utána több időt szentelek az emberi kapcsolataimnak, illetve igyekszem újakat kialakítani. Ám ahogy így ezen elgondolkodtam, arra jöttem rá, hogy utóbbi esetében fogalmam sincs, hogy hol lenne erre lehetőségem. Én nem vagyok ez a diszkóba járós, bulizós srác. Nem szeretem a focit és az üres fecsegést, őszintén szólva a falnak megyek attól hogy az emberek többségénél a szex, a pialás és a semmit mondó pletykálkodás az egyetlen témája a beszélgetéseknek. Gondolkoztam azon is, hogy barátkozom neten, de nincs erre egyetlen értelmes oldal sem, ha nagy nehezen mégis találok valakit, akkor egy idő után nem válaszol, mivel én nem tudok napi 8-10 órákat gép előtt ülni, és van hogy csak este tudok üzenni... mások ezt úgy veszik gondolom, hogy nem érdekelnek vagy passz. Egyszóval tanácstalan vagyok.

2017. júl. 15. 14:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Ismerős helyzet..

Nos, én úgy gondolkozok, hogy egyszer is el kell döntsd, hogy milyen emberekkel szeretnél barátkozni. Ha nagyobb városban élsz, akkor könnyebb a dolgod, mert különböző események, előadások, koncertek, "íventek" vannak elég gyakran, ahol találkozhatsz új emberekkel, igen, szóba kell állni az ottlévőkkel, valamilyen ürügy mentén, aztán továbbá az esemény maga már eleve egy kapocs lehet.

Falun kicsit másképp megy, de végeredményben ott is ez van, csak kicsiben. Ott viszont jóval nyitottabbak az emberek elvileg.

Hasznos dobbantó lehet az, hogy bizonyára az egyetem keretén belül is rendeznek számtalan eseményt annak függvényében, hogy te személyesen mi iránt érdeklődsz.

Az, hogy te mondjuk csak esténként írsz valakinek neten, az teljesen normális, ha elmagyarázod, hogy dolgozol napközben, ha nem érti meg, viszlát. De amúgy is, túl hosszúra nyújtani az ilyen netes haverkodást nem érdemes, úgy értve, hogy egy idő után érdemes inkább személyesen egy sör, kávé mellett folytatni a beszélgetést, ha úgy látod, hogy talál a szó, vagy találni valami olyan eseményt, "ürügyet", amire mindketten szívesen elmentek, onnan meg újabb kapuk nyílnak.

Csak neki kell kezdeni, megy az majd, meglátod, saját tapasztalat. Csodálatos része következik az életednek. És persze a nagy számok törvénye működik, vagyis sok helyen kell jelen lenni, és onnan csurrannak ki majd azok a személyek, akikkel közös frekvencián mozogsz. És persze vedd lazán az egészet, mindent annak a kedvéért, hogy jól érezd magad.

Majd írd meg, hogy haladsz!

2017. júl. 15. 15:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is ebben a cipőben járok. Nincsenek barátaim egy kisebb 40000 es városban élek ahol nehezen lehet huszonévesen barátkozni. Ha van kihez szolnom akkor könnyen jó kapcsolatot tudok kialakítani ha mégsem igaz önbizalomnak elegendő. Viszont nincs kihez szoljak nem tudok senkit leszólítani. Be vannak zárkozva az emberek rendezvényekre csak az öregek jönnek el.
2017. júl. 15. 18:15
 3/3 anonim ***** válasza:
60%
Hát, akkor egy 5000-es községben mit akarsz? De én úgy látom, hogy azért a közösségi élet a kisebb közösségekben sokszor még jobban működik, mint nagyobb városokon. Nagyvároson elég mesterséges, műszagú közösségek vannak.
2017. júl. 20. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!