Nagyon szar barát voltam. Lehet ezen még javítani?
Volt egy általános iskolai barátnőm.
Évekig legjobb barátnők voltunk, aztán átment egy másik suliba.
Viszont az együtt töltött éveink vége felé én már nem kedveltem őt annyira.
Nem akartam a legjobb barátnője lenni, mert idegesített sokszor.
Nem veszekedtünk sokat, de egy csomószor volt, hogy kisajátított, és egy kicsit úgy éreztem magam, mint akinek nincs saját élete/döntései.
Ezért miután átment, elég sokszor kibeszéltem, elmondtam szinte mindennek, de úgy érzem, hogy ő ezt egyáltalán nem érdemelte meg.
Utána találkoztunk még, és próbáltam neki elmondani, hogy már nem szeretnék a legjobb barátnője lenni, össze is vesztünk valamin.
Szerettem volna úgymond megszakítani/feloldani vele a kapcsolatot, a köteléket ami köztünk van, mert szarul éreztem magam amiatt, amit korábban tettem. Tény, hogy kb 4.es voltam ekkor (amikor kibeszéltem), nagyon szarul érzem magam. Nem tudom, hogy mit tehetnék.
Egy csomószor eszembe jut, hogy írjak neki, hogy elmondjam, hogy mit tettem. És hogy elmondjam, hogy sajnálom, de nem merem megtenni.
Mit szólnának a szülei? Ők is olyan kedvesek és jók voltak hozzám...
Van jó megoldás azon kívül, hogy tanulok a hibámból?
Adok egy nagyon jó tanácsot, amit nagyon jegyezz meg, egész életed során szükség lehet rá. Ez pedig az, hogy az érzéseket nem lehet akarattal megváltoztatni.
Lehet, hogy ő még szeretné a régi barátságot és ragaszkodik hozzád,talán lehet ,hogy te is még kicsit hozzá,de ha egyszerűen nem vagy vele szívesen, akkor ennyi.
Azt javaslom írj neki,írd ki az érzéseidet magadból, nem nagyon tesz jót,ha magadban tartod, és ő is megtudja, hogy mit gondolsz. Kérj bocsánatot, ha úgy érzed,lehet hogy nem éppen megbocsájtóan fog reagálni, de te megpróbáltad és ez a lényeg. Sajnálod, amit csináltál, és beismerted. Tudod az embereknél ma ez az egyik legnehezebb dolog, beismerni a hibáinkat, túl büszkék vagyunk. De becsülendő, hogy te beismerted. Írd meg neki azt a levelet. A szüleivel pedig az a helyzet, hogy ők külön emberek, jó persze, neked az van a fejedben, hogy elvileg megbántottad az ő kicsi lányukat, de szerintem sokan vagyunk így, hogy bírjuk a szülőket, meg kedvesek voltak velünk, de valamit tettünk a gyerekével és most félünk a véleményétől. A felnőttek ezt sokkal jobban átgondolják, hogy mi a helyzet és szerintem megértik, hogy te mostmár nem úgy gondolod a dolgokat és kevesebbet találkoztatok a barátnőddel, meg egy lányos veszekedés igazából. Elmeséli nekik a lány, de ők ezekre a dolgokra máshogy gondolnak,mint ti. Nem hiszem, hogy e miatt annyira aggódnod kellene.
Az a teendőd, hogy megírd neki azt a levelet, amit már szerintem sokszor megfogalmaztál magadban.
Sok szerencsét!
Köszi mindenkinek, aki írt.
Nagyon tanulságos dolgokat írtatok. Nem mondom, hogy azonnal megyek megírni azt a levelet, de átgondolok alaposan mindent, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!