Barátom megsértődik a semmin?
Van egy haverom, jóban vagyunk, inkább barátok. Nem érzem már azt a barátságot mint régen, sőt...zavar. mindig mellette voltam lelkileg, hallgatom a nyafogását ami gyakori és tiszta égő és nevetséges amúgy, bíztatom. ha hobbijáról beszél, meghallgatom. Ő sose bíztat, kritizál sokszor, ha mutatok valami kedvenc dolgot, nem érzem hogy érdekelné. Nem szembeötlő, de én igyekszem lelkileg ott lenni.
A szokása, hogy fél évente besértődik a semmin, és elvárja, hogy alázkodjak. A semmi pl egy szó, amit kiragad, és azon lovagolt. De volt, hogy telefonon nem olyan hangnemben beszéltem vele, ahogy elvárná, mert siettem stb. Ilyenkor kötelez a bocsánatkérésre mondván, ő sokat tett bele (pénzzel) a kapcsolatba... aztán bocsánatot kérek egy szóért, és minden megy. Úgy csinál, mintha neki lenne igaza...mindig.
R.hadtul önzőnek tartom ezt a hozzáállást, mert szerintem jó barátok nem sértődnek egymásra, vagy max megkérdezi, hogy ez a szo, amugy poen volt? Vagy: figyi sz.r.lbesett. ennyi. Zsarolás, hizti, feszültség.
Én meg 8 éve hallgatom a folyamatos nyafogását. Viszont nincs más barátom. Vagy ő, vagy egyedül a szobámban. Mit tudok csinálni?
25f
Ahogy mondja az első, úgy járj el.
És van mikor többet ér a magány, minthogy olyanokkal vegyük körbe magunkat, akik csak lehúzni képesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!