Szerintetek miért van az, hogy valakivel évekig rengeteg idöt töltesz, tudtok egymásról sokmindent, aztán egyszercsak már alig, majd egyáltalán nem találkoztok, beszélgettek, megszűnik a kapcsolat?
Megválaszoltad a saját kérdésed. "Mert már nem tanulok együtt, nem dolgoztok együtt, nem jártok a gyerekkel játszótérre."
Minden kapcsolat elsorvad ha hagyják, ha nem ápolják. Sajnos ez van...
Én is sokszor feltettem magamnak ezt a kérdést. Általában én vagyok az, akiknek a kapcsolatok többet jelentenek, mint a másik félnek, aki még a halott barátságban is fél évig kapálózik, hogy ne váljunk idegenné, sokszor bolondot is csinálok emiatt magamból.
Az emberek ilyenek. Találnak újabbat, izgalmasabbat, vagy legalább is kényelmesebbet.
Mert teljesen más az, amikor Gizikéhez csak át kell kopogni a szomszédba azért, hogy elújságoljuk neki, mi történt, meg amikor Gizikét fel kell hívni skypeon, mert épp Sydneybe ment dolgozni. Ilyenkor már nem akarsz minden kis butaságot a nyakába zúdítani, ő se a tiédbe; ha találkoztok, akkor is isnkább történeti elbeszélgetés lesz: "márciusban futóversenyen voltunk; áprilisban a cég csapaítépítőjén megismertem Gézát; májusban már mindenki egy párként kezelt minket Gézával; júniusban beiratkoztam egy kínai tanfolyamra", stb., kiegészítve egy kis small talkkal.
Ami a barátságot összetartotta, a személyes gesztusok, az apró meglepetések, az őszinte gesztusok, elsorvadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!