Az egyetemen hogy barátkoznak az emberek?
peldaul beszelgetnek egymassal.
Ez neked nem jutott eszedbe?
Ahogyan a kocsmában is a billiárd asztal körül.
Felnőttek egy légtérben vagy beszélgetést kezdeményeznek, ha úgy érzik helyénvalónak, vagy valami véletlen folytán úgy is szóba elegyednek.
Közös étkezés és/vagy kolesz pedig rátesz egy lapáttal.
Nehéz, főleg akkor, ha nagy létszámú az évfolyam, nincsenek fix csoportok, és az ember mellé még nem túl társasági lény :D
Egyébként szerintem a legtöbb karon szoktak lenni gólyaestek, vagy évfolyamos bulik minden félévben, de érdemes elmenni gólyatáborba is, vagy részt venni más egyetemi rendezvényeken.
Nálam nagyobb antiszoc szerintem nincs, de mikor eljött az első vizsgaidőszak, és rájöttem, hogy szükségem van jegyzetekre/infóra, akkor megtaláltam a módját, hogy elkérjem a többiektől.
Innen meg már csak egy lépés volt, hogy beszélgessünk, és megkedveljem őket. Azóta az egyik szaktársam a legjobb barátnőm is egyben :)
Egyébként munkahelyen sincsenek osztályok (legalább is nálunk egy 200 fős open office-ban van ömleszve mindenki), és mégis mindenki ismer mindenkit. Kevés a hely a közös konyhában, muszáj egymás mellé ülni, szóbaelegyedsz a másikkal a wc-ben vagy a büfében sorbaállás közben, a liftben, vagy a dohányzóban (de csak ezért ne szokj rá!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!