Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan tudnék segíteni egy...

Hogyan tudnék segíteni egy osztálytársamon, aki magányos?

Figyelt kérdés

Mindig is szeretett egyedül lenni, eléggé introvertált a srác. Én is az vagyok, szóval megértem, hogy szeret egyedül lenni. Viszont mostanában magányosnak néz ki. Többször jön oda beszélgetni hozzám, látom rajta, hogy igényli a társaságot. Nagyon szívesen segítenék neki. Egyetlen bökkenő van csak: pár éve szerelmes voltam belé (azóta már túl vagyok rajta), de még mindig nem tudok kötetlenül beszélgetni vele. Aggódom azon, hogy amit mondok, nem hülyeség-e stb.

Nagyon sok a közös témánk de valahogy sose tudom, hogy mit mondjak neki, amikor éppen beszélünk (leblokkol az agyam).

Hogyan tudnék neki segíteni? És hogy tudnék vele fesztelenül beszélgetni?

18/L

2017. márc. 11. 22:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Ilyenkor általában a fb-on való beszélgetés sokat segít. Ott mehet minden kötetlenül, és mégis net, könnyebben megy.
2017. márc. 11. 22:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Meg kell tanítanod arra, hogy képes legyen problémamegoldásra.

A probléma, hogy magányos.

Ezekre kell megoldást találni... ott van a google, ott vannak a könyvtárak. Keresni kell magánnyal kapcsolatos segítő könyveket, cikkeket, és tanulni és gyakorolni!

Szerintem a megoldás amúgy két irányú. Egyik az elfogadás , elvégre sosem lehetünk igazán magányosak, hiszem mindig ott vagyunk saját magunknak, és akkor már teljesen mást fog jelenteni a magány. Egy felszabadító egyedüllétet. Nekem pl ilyen már :)

Másik pedig nyilván a társas szükséglet.

Itt olyan dolgokat lrhet találni, mint pl a hovyan ismerkedjünk'.. és ahhoz önbizalom kell, mert az emberek az önbizalommal teli emberekbez vonzódnak. Hogyan legyen önbizalmunk, sporttal és önismerettel pl. Elmélet után gyakorlás' enni. Na szóval ez egy példa volt, hogyan kell elindulni, miket lehet találni, és hogy mennyire szerteágazó lesz egy ilyen összetett probléma gyökere-megodása :)

Tehát problémamegoldás tudományosan! Bele kell kezdeni a kutatásba, és meg sem szabad állni a cél eléréséig

Neked ugyanez.

Ilyem fezültségre szerintem a humor bevetése, komolyabb témák(érzelmekkel kapcsolafos, de nem szerelemre kell gondolni, hanem bármire, ami érzelmet vált ki, legyen az düh, öröm bármi) lehet egy megoldás, de kutass utána! :)

2017. márc. 12. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!