Hogyan kezeljem ezt a mondhatni "barátságot"?
Nos én barátkozok az osztályomban egy diákkal, de ő valahogyan a barátságot semmisnek veszi. Sokszor vannak olyan helyzetek, amikor viccet tud belőlem csinálni és ez nekem teljesen nem elfogadható... Például: Focizunk és azt mondogatja, hogy mit állsz ott, mint egy fadarab? Holott hátvédként csak annyi a feladata, hogy figyelljen a labdára és foglyon egy játékost, ha a helyzet adja. Sértő megjegyzéseket is mondogat nekem: [trágár megjegyzések] stb.. Gúnyolódni is szokott pl: Kapok egy 5-st ő meg 2db 5-st. És elkezd dicsekedni azzal. Fizikából kaptan egy 1-st ő meg 2-st pedig ő csalt .. Ő csak otthon játszik és amit órán hall, abból tanul, de én meg rááldozom az egész napomat és sokkal jobban tudja, mint én. Szóval érdekes a viselkedése és én ezen próbálok rajta változtatni. Számomra nem barát, de hogyan védekezzek? Mit tegyek? Mit mondjak? Személyiségjegyem: Védő
15/F
Örülj az ilyen barátnak, sőt, szerezz még egy párat mellé.
Aztán ellenségre nem lesz szükséged!
Reméljük, találsz igazi barátot majd, akivel jókat tudtok beszélgetni, jóban-rosszban együtt lenni.. Ezt a diákot pedig fogd fel úgy, hogy az ellenségtől tanulunk, erősít is. Ne vitatkozz vele, hanem hagyd, hogy mondja a hülyeségeit.
A fizikával meg foglalkozz, az nagyon jó dolog. Gamow Fizika könyve szuper - könyvtárból talán meg tudod szerezni.
Simonyi Károly a Fizika kultúrtörténete - ez is nagyon jó.
Ebből meg a feladatok megoldását tudod egyedül is megérteni: megpróbálod megoldani - majd megnézed hátul a megoldást. Nagyon segítő.
Ezt? Sehogy, mert ez nem barátság, házhoz mész a pofonért.
Nem kell védekezni, és nem kell mondani: figyelmen kívül kell hagyni, nem reagálni. Az idiótáknak, akik a közönségnek próbálnak szerepelni pl. az általad tapasztalt módon, a legkellemetlenebb élmény, mikor a hatás elmarad az áldozaton, az nem szól vissza, tehát neki nincs mire újabbat mondani, stb. Keres magának használhatóbb egyedet a piszkálásra.
Nem vagytok azonos súlycsoport. Ő vastagon megél az órán hallottakból, neked tanulnod kell még a kettesért is. El kell fogadnod, hogy ő jobb képességekkel rendelkezik nálad. Az nem szép dolog, hogy ezzel visszaélve gúny tárgyává tesz téged, de a kamaszok evolúciós okokból már csak ilyenek.
Keress olyan barátot, aki mellett tudsz érvényesülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!