Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nekem is lehetnek még barátaim...

Nekem is lehetnek még barátaim, mit kell tennem ennek érdekében? Nagyon ciki, hogy nincsenek ismerőseim?

Figyelt kérdés

Nincsenek barátaim.

Kiskoromban összesen 4 iskolába jártam elötte 2 vagy 3 ovódában is volt.

Igazi szüleimmel nem tartom már kapcsolatot. 6 éves koromban már voltam intézetben is, de az évek során egyik városból kerültem a másikba és máshova raktak be. Sőt több nevelő szülőnél is voltam. Véglegesen pedig 12 évesen kerültem a mostani nevelőszüleimhez. Akikkel nem valami jó a kapcsolatom, nem tekintek rájuk igazi családként, ők is éreztetik velem, hogy nem saját gyerekekük vagyok, mindig elégedetlenek voltak velem, nagyon nagy elvárásaik vannak, a nevelő anyám szülei utálnak engem. A mai napig olyanokat mondanak, hogy nem szeretik, hogy még mindig náluk tartózkodom, menjek már el innen, hagyjam őket békén, hiszen a lányának sem ezt az éleletet akarták ( nevelő anyámnak ) hogy jött ment korcs gyerekeket neveljen fel. Mert nem csak egyedül vagyok, van más fogadott testvérem is. Velük nagyon rossz megintcsak a kapcsolatom.

Az iskolában mindig bántottak, mindenhova úgy kerültem be, hogy volt már egy összeszokott kis társaság és én csak betolakodó voltam, szamár padba ültettek legháta. Ha mentem valakihez barátkozni, akkor kőkeményen elutasításba torkolott az egész. Nagyon hamar egyedül lettem, a tanulásban sem jeleskedtem. Pedig még a hétvégén is külön tanárhoz kellett járnom, és mindig foglalkoztam a tananyaggal, mert nem ment semmi. Ennek ellenére a legrosszabbul én teljesítettem és buta gyerek voltam már akkor is.

Az intézetben a nagyobbak ok nélkül megvertek, főleg fiúk. Ők volt amikor bejöttek a szobámba átkutatták a ruháimat, ha volt nálam zsebpénz ( 200-300 ft ) akkor azt elvették. Néha megrángattak és lehúzták rólam a pizsamámat, úgy raktak be az ágynemű tartóba. Amikor sikoltoztam és mondtam, hogy félek, nem kapok levegőt, hallottam, hogy röhögnek rajtam én meg tudom, hogy nagyon ciki, de bepisiltem. Utána kiis engedtek és amikor meglátták, hogy sírok az egyik fiú aki kb 15- 16 éves lehetett arcon csapott.

Nem tudom mennyi idős lehettem, de nem voltam 8 éves.

Annyi rossz emlékem van, és ezek mind kiskoromban történtek, érdekes, mert nekem abból az időből maradtak meg a legtöbb emlékeim!! Van amikor eszembe jutnak ezek a dolgok, és egy egy megtörtént rossz dolog velem, tisztán lejátszódik magam elött. Mintha megint annyi idős lennék.

Később az egyik nevelő szülöm kezdett el verni, tőle azért kerültem el, mert a gyámomnak ezt elmondtam és látta rajtam, hogy pl lila volt a derekam vagy a hátam. Akkor már cselekedett is és csak rá egy évre ez is igaz, de tartós nevelt lettem és nemsokára a mostani nevelőkhöz kerültem.

Az igazi anyukám még csecsemőkoromban a gyerekotthonba dobott, mert nem tudott rólam gondoskodni. De voltam nála egy rövid időt, amikor vissza vehetett magához. Az nagyon rossz volt, mert rendszeresen megvert, bezárt napokra a szobába, étel sokszor nem volt és nagyon féltem az anyukámtól. Alkohol problémái voltak, és utcai széli nő volt. Amikor haza jött, tudom..hogy ez is förtelem, de emlékszem, hogy mellettem szexelt a férfiakkal. Mindit mást hozott "haza". Volt amelyik "barátja" néha csak megpofozott, megrángatott, néha kizártak estére én meg az ajtó elött álltam és sírtam, meg vártam, hogy beengedjenek.

Még sokat tudnék mesélni, de nem akarom untatni azokat, akik eddig ezt elolvasták.

Most 19 éves vagyosk. Barátaim nincsenek. Pár havert tudtam csak szerezni, akikkel néha beszélgetek. De amúgy egyedül vagyok. Nagyon sokszor próbálkoztam mások felé nyitni, de valamiért mégsem sikerült..nem tudtam kapcsolatokat kialakítani. Tudom, hogy sokan különcnek, másnak tartanak, mert nagyon zárkozott, csöndes lány vagyok és mindig zavarban vagyok más előtt, ha felelnem kell, gombócot érzek a torkomban és nagyon izgulok.

Fiúkkal is barátkozni kezdtem, de ott tényleg semmi esélyem nem volt. A külsőm sem jó. Mármint én nagyon átlagos, hétköznapi lány vagyok, kisugárzásom sincs, inkább egy szürke kisegér vagyok és eltűnök a tömegben.

Jártam szakemberhez, de bevallom nekem ez nem sokat segített.

Elkezdtem járni edzésekre, de ott sem tudtam barátokat szerezni. Egyszer amikor az öltőzöbe mentem a lányok pont rólam beszéltek, hogy milyen bénán vezetem a labdát és hátráltatom őket a játék során.

Egyedül maradtam. Most vagyok végzős a gimmnáziumban, érettségizni ebben a tanévben fogok. Utána szeretnék egy szakmát vagy okj képzésre megyek, de a felső oktatás nekem nem fog menni, mert nagyon gyengén tanulok és van amikor a szorgalom kevésnek bizonyul majd!

Félek, hogy nem lesznek barátaim. Pedig nagyon akarok, hogy végre valaki elfogadjon engem. Szeretnék majd próbálkozni, de az önbizalmamat is kicsit növelni akarom. Meg elakarok kezdeni edzeni, mert a sportot abba hagytam közben. Viszont a testmozgás majd kelleni fog, hogy formában maradjak. A nyáron szeretnék tanulni, olvasni, akarok dolgozni is, mind emelett egy csoport terápiára elmenni. Mert ha barátokat akarok szerezni, először rendbe kell raknom magamat.

A környezetemben lévő emberek nem ismerik a múltamat. Csak annyit tudnak, hogy nevelő szüleim vannak és pont.

A szennyest nem akarom kiteregetni, sajnáltatni majd magamat. Én csak szeretnék egy két barátot, akinek fontos lehetek és nekem is ő.

Párkapcsolatom nem volt. Pedig szerettem volna egy barátot végre, én is szerettem volna szerelmes lenni, stb tapasztalatokat szerezni, boldoggá tenni valakit. De...ez nem jött össze. Még egy csók sem volt..soha!! Senkivel!!

Szerintetek lesz olyan ember akinek ha ezt röviden elmondom, utána azért barátkozna velem?

Lehet nekem még párkapcsolatom?

Mit tegyek, hogy legyenek ismerőseim? Barátok?

Nagyon félek, hogy egyedül maradok!! És nem lesz senkim soha!!

Bárcsak én is szerethetnék valakit!!!! :( még soha nem szerettem senkit, nem kötődöm senkihez.

És nem volt párom, akit érdekeltem volna én is. Nekem tetszett pár fiú, férfi..inkább a 25 év körüliek, de azoknál semmi esélyem sincs. Nagyon buta vagyok és nem valami művelt, még sokat kell tanulnom. Meg nem vagyok egy kimondottan nőies nő és nincs bennem semmi titokzatos vagy különleges. Én csak azt akarom, hogy valakit szerethessek, hogy boldoggá tehessek, velem legyen, szeretni akarom, figyelni, törődni vele, akarnám, hogy jó legyen vele a szex, megrpóbálnék nyitott lenni, és a támasza lenni a másiknak. Akiben megbízhat!! Mert én mindig kitartanék a párom mellett és azt tartanám a legfontosabb feladatomnak, hogy boldog legyen mellettem.

Kérlek, segítsetek!

Mit tegyek, hogy ne maradjak egyedül?

Van köztetek olyan aki beszélgetne velem?

L

2017. febr. 9. 01:02
 1/8 A kérdező kommentje:
A számtalan helyesírási hibákért elnézést kérek.
2017. febr. 9. 01:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Atya úr isten, jó sokat írtál:D

Néhány résznél könnyeztem mikor olvastam, nagyon szomorú a történeted. Nehéz erre bármit is írni. De figyelj, sok rossz dolog történt veled régen. Ne úgy állj semmihez, hogy ez úgyse jön össze, nála úgyse lenne esélyem. Annyi rosszat átéltél, próbálkozz, barátkozz, ne érdekeljen mit gondolnak a többiek, nem jöhet rosszabb!! Csak egy vissza utasítás. De ez se törjön meg, akkor próbálkozz máshol! És ha nem érdekel mások véleménye, akkor magabiztosabbnak fogsz tűnni, ami által szimpatikusabb is leszel:) Próbálj mosolyogni, élvezz minden pillanatot ami téged boldoggá tesz! Épp sétálsz a parkba mondjuk, és nagyon jól érzed magad ott, akkor ülj le egy padra, élvezd ki. Ha szimpatikus valaki, mosolyogj rá, beszélgess vele. Ezek után már csak mimden jobb lehet! Mindig gondolj erre. Én nem vagyok hívő, szerintem te se. Viszont egy dologban hiszek, rossz dolgok után jó dolgok jönnek! És ha jó vagyok másokkal, én is jót fogok kapni az élettől. És nekem nehogy azt mondd nem vagy inteligens! Aki hajnali 1kor képes ilyen jól megfogalmazott regényt írni, változatos szó használattal, az igenis okos!!

Kérlek szépen, ha nem is fogadod meg a tanácsaim, legalább próbálj ki párat! Teljes szívemből kívánom, hogy változzon jó irányba az életed, és legyél boldog!:)

2017. febr. 9. 01:41
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

bocsi, nem olvastam el.

Amúgy nem vagy egyedül, NAGYON sokaknak nincsenek kapcsolatai, nekem sem pl. Amikor valaki kitesz egy hányadék postot a face re és kap 100 like ot, míg én normális dolgot és semmit, kicsit sz*r érzés.

Szerintem meg ne bánkódj, mert a legtöbb ember kapcsolatfüggő. Nem képesek egyedül érvényesülni, és ha egyedül kell netán egy hétvégét eltölteni, képesek hisztizni. Már hatalmas előnyöd van, mert képes vagy alkalmazkodni!

Választ nem tudtam adni, de remélem azért ezt olvasva kevésbé vagy depi hangulatban.

2017. febr. 9. 12:12
 4/8 anonim válasza:
Szerintem meg ne próbálj ennyire görcsösen szerezni magad mellé valakit. Azzal is elrontasz mindent. Előttem szóló tanácsait fogadd meg,s sokkal jobb lesz hidd el! ;) persze h neked is lesz majd olyan ember akit szeretsz,s tèged is szeretnek. Csak nyiss felèjük. Ha meg magaddal sem vagy megelégedve,keress valami diákmelót nyárra,a fizetésedböl vegyèl magadnak új ruhákat, csináltass egy szèp hajat,sminkelj, szolizz,meg amit a nők szoktak ilyenkor,s ha lesz kis önbizalmad, hidd el az emberek is jobban felfigyelnek rád. :) De egy tanácsot mèg szeretnék adni,ha lesz olyan akit úgy érzel, h közelebb kerül hozzád,ne add át magad neki teljesen. Vigyázz az emberekkel,mert nagyon sok csalódást tudnak okozni. S lehet,h ha ez megtörténik, azt kívánnád,jobb lenne egyedül. De ez miatt ne add fel a boldogságodhoz tartó utat, csak zárójelben jegyeztem meg neked :) sok boldogságoz az életben! :) egy 25 èves srác :)
2017. febr. 9. 20:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat/ tanácsokat!!! Kedvesek vagytok, viszont kívánok sok sikert az életben nektek:)
2017. febr. 9. 21:26
 6/8 Firedoom ***** válasza:

A #2 válaszához adnék +1et, mert teljes egészében igaza van! Az élet (Hál isten) az aranyközépútra törekszik, mert mindig a legrövidebb a leggyorsabb és leglustább. Ha így vesszük akkor maga az élet is csak egy tunya kártya csomag amiből te szeretnéd kirakni a royal flusht, de mindig rossz lapok jönnek ki.

Na ez elég hülyén sikerült, de nem mindenki életképes hajlani egyig, nekem néha már ez is sok :D

Viszont amiben biztos vagyok azt gyorsan leírom:

"Szerintetek lesz olyan ember akinek ha ezt röviden elmondom, utána azért barátkozna velem?" és erre jön a többi kérdés, de nem másolom ki. A válasz minder ugyan az: Hogy a fenébe ne? Csak olvasd végig amit írtál: "és a támasza lenni a másiknak" Azok akik ilyen körülmények között nöttek fel többnyire csak sajnáltatják magukat és megoldást várnak a bajukra, ezzel szemben te a totális ellentétét csinálod! Hihetetlen erő és tenni akarás lehet benned ami egy csodálatos dolog!

Ha így nem lesznek olyanok akik elfogadnak akkor az emberek vakok és a világ megérett a pusztulásra.

Bár ezért neked is tenned kell: Optimizmus, optimizmus és még több optimizmus! Gondolj arra, hogy gyorsan leteszel egy OKJt, szerzel egy melót és mehet az albérlet, utána már teljesen a magad ura leszel és nem egy meglékelt haló módjára fogod nézni ahogy innen-onnan beléd löknek.

Egy kis utóirat: Aki ilyen jól fogalmaz az írjon novellákat is! Hidd el, perfect hobbi, esetleg versekkel is próbálkozhatnál. És ha beszélgetni szeretnél írj bátran.

2017. febr. 9. 22:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát szomorú történet. Írj rám, ha szeretnél. Szerintem éppen az "átlagos hétkönapi" alakok a szépek. Akár meg is néznélek. Valaki olyanra lenne szükséged akinek ezt elmeséled, és táplál beléd önbizalmat, törődik veled stb.
2017. febr. 10. 12:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha szeretnél beszélgetni, írj :)
2017. márc. 6. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!