Ti mit tennétek, ha a legjobb barátotokat rajtakapnátok, hogy épp próbálja a saját életét kioltani?
Mondjuk még épp a procedúra elején tart vagy még épp el akarta kezdeni és mentőt pont emiatt nem kell hozzá hívni.
Először is hogy reagálnátok le? Megölelnétek? Kiabálnátok vele? Vagy semlegesek maradnátok?
Illetve mit tennétek? Bevinnétek sürgősen pszichiátriára? Hívnátok azonnal a családját, hogy vigyék magukhoz? Szimplán vele maradnátok és vigyáznátok rá?
Semmilyen ilyen nem történt velem, se semmilyen ismerőssel csak érdekelne, Ti hogyan reagálnátok.
Lebeszélném róla, és onnantól kezdve mindennap foglalkoznék vele, amíg helyre nem jön a gondolkodása.
Nem vinném sehova.
Nem tudom még hogy reagálnék, szerintem kiabálnék vele hogy tudassam mekkora idiótaságot akar csinálni.
Szar helyzet, voltam hasonló helyzetben tinikoromban egy barátnőmmel. Vagdosta magát, olyan üzeneteket kaptam, ami miatt aggódni kezdtem. Átmentem, végig csöngettem kaputelefonon, de nem vette fel, telefonáltam, SMS, stb. amíg valahogy elértem.
Én tudtam, hogy jól van, ő meg gondolom megkapta a figyelmet, amit szeretett volna. Sokat gondolkodtam azon, hogy szólni kéne a szüleinek, de féltem, hogy csak ellököm magamtól és megszűnik a barátságunk és akkor már bennem se fog megbízni. Végül a szülei is észrevették, hogy valami nem oké és orvoshoz vitték.
Mai fejjel mentőt hívnék és bevitetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!