Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi van az emberekkel?

Mi van az emberekkel?

Figyelt kérdés
Mi van mindenkivel? Évek óta próbálkozok barátokat találni de senkivel nem lehet beszélgetni mert mindenki tök kuka. Mindig azt várják hogy kérdezzek vagy meséljek magamról. Ha valamit mesélek akkor csak az a válasz hogy értem meg aha. Senki nem tud hozzászólni semmihez. 21 éves vagyok van párom. Erre szokták azt mondani hogy akkor minek keresek másokat. És ez nagyon fel tud húzni mert attól hogy van pasim még barátokra ugyan úgy szükségem van. Nem járok szórakozó helyekre mert nem szeretem. Ha találok egy értelmesebb embert akkor az meg depis. Őket szintén nem bírom mert folyton csak a sajnálatból állnak ki.
2016. nov. 24. 18:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Talán, mert kedves vagyok és nem gondolom, hogy különb vagyok náluk, veled ellentétben?"

Na itt kezdődik a baj... Ha nem gondolod, hogy bárkinél is különb vagy, avagy különb lehetnél, akkor az emberek szintjén akarsz maradni.

Ha viszont feltételezed, hogy az emberek is fejlődőképesek, meg te is, akkor mindannyian emelkedHETtek színvonalban.

Sajnos az emberek többsége nem így gondolja, így jó esetben akaratlanul is különb leszel náluk. Mondom még egyszer: akaratlanul.

Hiszen arról nem tehetnél ez esetben, hogy a legtöbb ember nem akar fejlődni tudatilag. Ennél fogva lekörözöd őket. Már ha te legalább fejlődni akarsz tudatilag!

De ha csak le akarsz ragadni az emberek szintjén, és még érdemnek is tekinted, a te döntésed... Gratulálok hozzá. Érdekes a filozófiád: "az emberek birka szintjén vagyok és ott is akarok maradni, mert érdem!"

Atttta mindenit! Felnézek a bölcsességedre, kedves álszerény, fejlődésre lusta kiválóság, te, nagyság!

2016. nov. 24. 19:56
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Fuh, hát ez nagyon bölcs megnyilvánulás volt tőled, nagyravágyó barátom. Utána meg itt sírtok, hogy nincs kivel beszélgetni. Az a baj, hogy lehet, hogy többet érek,mint te, lehet, hogy nem, viszont nem gondolom magamról alapjáraton, hogy hű meg ha meg aztamindenit, így vannak barataim, kapcsolataim az emberekkel, neked meg? A nyomorod, amit meg is érdemelsz. Én nem akarok az emberek fölé emelkedni, vagy hogyan is fogalmaztál. Mindenki jobb valamiben a másiknál, képzeld, még nálad is.
2016. nov. 25. 07:04
 13/15 anonim ***** válasza:

Én nagyravágyó?? Csak mert nem akarok egy helyben topogni tudati fejlődésben, mint a többség? Csak mert én szorgalmas vagyok (okkal)??

Tehetek én róla, hogy a többség nem akar létezni értelmesen??

Én volnék a legboldogabb, ha akár le is köröznének engem tudati fejlődésben, mert az azt jelentené, hogy a többség kellően emelkedetté válna, egy halom dolog megjavulna ezen a Földön...

És akkor te nagyravágyásnak hiszel engem, a kifejtésem alapján.... Gratulálok, látom, marhára akarsz fejlődni.... Elszomorító...

Én inkább felemelem a többséget. De sajnos jó, ha százból egy nem lusta erre. Pedig az inspiráció, amit adok, nem árt.

A gondolkodás előtt nincs akadály. Érdekes módon inkább tonnát emelgetnek az emberek ha kell, ha nem. De ami előtt nincs akadály, a gondolkodás előtt: arra lusták...

És akkor én vagyok a hibás meg a nagyravágyó. :D

Ha ez nagyravágyás részemről, akkor ezen kifejezéssel élve: pontosan azon vagyok életem során, hogy MINDENKIT értelmes módon "nagyravágyóvá" tegyek.

De nem szellemi (sokszor ezen felül nem érzelmi) partner, aki "birka" létben akar maradni - a többség szándékosan és lustaságból ezt teszi! Ez hasznos hozzáállás, amit a többség tesz, szerinted...?

Sok szempontból az állatok értelmesebbek, mint a legtöbb ember. Ő, az állatok akkor nagyravágyóak...? :D Csak mert bizonyos szempontokból tartalmasabbak és tisztábbak, mint a legtöbb ember? :D Az állatnak viszont sajnos van egy nagy hátránya, bár arról nem tehet: nincs lehetősége különösebben fejlődni, hacsak nem csimpánz, delfin, malac stb, akkor egy kicsi lehetősége... De ennyi....

Ellenben az embereknek VAN lehetősége, mégis lusták rá! Ez ebből azt vonod le, hogy húúú, én a rissz-rossz nagyravágyó. :D

Kivétel erősíti a szabályt, néha rákényszerül az ember a csalásra, de alapvetően NEM csalafintának kellene lenni, amit te teszel, hogy eljátszod a partnert avval, hogy leereszkedsz a többség szintjére és hazug, kétszínű, behízelgő módon elhiteted velük, hogy ők kellően értelmesek és partnerek...

Inkább felemelni van értelme őket, ahogyan én járok el. Ha csak százból egy haja, már volt értelme, és számos embert sikeresen inspiráltam már életem során. hát erről értekeztem, ha végre végig gondolnád, jó szándékkal, ember!

2016. nov. 25. 15:10
 14/15 anonim ***** válasza:

Hozzáteszek még valamit,

ehhez idézlek:

"Mindenki jobb valamiben a másiknál, képzeld, még nálad is."

Ezt én se vitattam és ne mis vitatom! Bár nagyon nem mindegy, hogy MIBEN. Sokszor mellékes, ÁTMENETI dolgokban fejlettebb a többség. De pl erkölcsi nulla és hulla a többség - pedig az erkölcs sokkal lényegesebb, mint hogy szorgalmasabb lapátol, vagy hogy felállítja a hitre építő "Nagy Bumm" marhára tudományos (valójában ál-tudományos) akadémikus hipotézist - csak néhány, a számos, mellékes érdem közül, amikre a többség képes.

A lapátolás is érdem, de hogy eközben aljas szemét a hozzáállása?? Mégis kinek kellene fejlődnie?? Pl az enyhe mozgássérültnek kellene több fizikai melót végeznie, vagy pedig a szorgalmasan és ügyesen lapátoló fizikai melósnak kellene erkölcsöt tanulnia, amennyiben kétszínű, alattomos, erkölcstelen az az adott fizikai munkás (netántán iszákos is, mint sokuk) ?

Nos, melyiknek??

És evvel NEM általánosítottam, ugyanis nagyon is lehet tanulni a kivételes fizikai munkásoktól - de csak amelyik kellően mélyen gondolkodik, és kellő szintű az erkölcse!

AZ ÁLLATOKTÓL és a KISGYERMEKEKTŐL tudok a legtöbbet tanulni! Mert azok lényegesebb értékeket képviselnek, mint a legtöbb kamasz és nagykorú ember!

Utóbbiak meg tőlem tanulhatnak -persze nyilván valamilyen szinten kisebb-nagyobb dolgokban mindenki tanítja egymást és van lehetőség tanulnunk egymástól-, és önzetlenül segítettem és segítem a többséget tudatilag emelkedni.

Egyelőre nem értetted meg, mit fogalmaztam meg. Olvasd át, gondold át újra, javaslom. Ha már egyszer kritizálsz. Megköszönöm ha végre pozitív és végiggondolt lesz a hozzáállásod. Mert úgy lenne sportszerű! Én sportszerű vagyok, meglátjuk, vajon majd te is...?

Köszönöm a figyelmedet.

2016. nov. 25. 15:20
 15/15 anonim ***** válasza:

* Ha csak százból egy HAJLANDÓ VOLNA, már volt értelme... és szerencsére szokott is legalább százból egy, aki felemelhető, ÖNÁLLÓ felnőtt gondolkodásra, és a dolgok felülvizsgálására késztethető.

(Bár százból egy még közel se az emberiség java része, de majd szép sorban ébredeznek tudatilag, szerencsére.)

2016. nov. 25. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!