Miért undok mindenki velem?
Nem magyarorszagon nöttem fel es nem is ott élek most sem.
Egesz eletemben kisebbsegi sorban éltem , de mégsem hiszem hogy ez lenne a problémám gyökere .
Tényleg nem tudom mi lenne az.
Örök életemben kedves voltam , féltem nehogy megsértsek valakit , mert a szuleim úgy neveltek h minden az én hibám , ha valami nem úgy alakul , ahogy szeretném.
Ez a mentalitás beletaszitott az önmarcangolásba , megalázó kapcsolatokba , mert biztos az en hibam , ha valaki negativ irányban változik .
Gyerekkoromban szivesen festegettem otthon es rengeteget olvastam ... Regenyekey , föleg Gardonyit szerettem ..
Nem volt testvérem . Igy sokat voltam magányos .
Amikor kimentem néha jatszani a szomszed gyerekekkel , rögtön le akarták tépni a blúzomról a diszmasnit, meg akartak verni , stb
Most sem más. Felnött koromra azt érzem h mindenki gyulöl , hiaba vagyok kedves , próbálok figyelmes lenni a kollégákkal , veszek ajándékot a szulinapjukra....
Megis ha megjelenek egy uj frizuraval kapom h aha fodrasz , hat az milyen drága , nem tudom magamnak megengedni , bezzeg te mész stb ( pedig jobban állnak mint en, hazasok en egyedulallo vagyok , elvált , egy kisgyerekkel ) kerdik mennyi volt a kavatod ? Latom rajtuk folyton az irigyseget es konkretan azt h az embertarsaim konkretan a levegöt is sajnaljak tölem , kikaparnak a kenyeret a számból , nincs az az ajandek ami megvsdarolna a jóindulatukat, munkahelyen az egyik kijelentette h barki kaphatja a meghirdetett allast csak en ne , miutan mosogatom utanuk a kavescseszejuket is , sokszor helyettuk dolgozom.
" csak te ne " ez a mottó.
Mintha nem akarnak h valamire vigyem , valami miatt mindig a gyerekkori jatszoteri elmenyek jönnek vIszza , a rosszindulat , irigyseg , ok nelkuli gancsoskodss , csak azert mert .
A face bookon se jelöl vissza szinte senki .
Apolt vagyok , kedves , jarok fogorvosvoz , fodraszhoz , manikuröshöz , mem vagyok budös.
Nem tudom miert gyulöl ennyire mindenki mintha megöltem volna valakijét .
Becsuletesen elek es nevelem a gyerekem .
Vajon miert lehet ez ?
Előítélet, komám. A magyar emberek 90%-a a tévében leadott adások alapján formázza meg a perspektíváját, a maradék 10% meg azt sem tudja hogy létezik már tévé.
Az általad megadott infók alapján egy szomszédos országból való roma etnikumú alak lehetsz, ami sajnos a "magyar" emberek többségéből rosszindulatot, előítéletet, sőt akár spontán gyűlöletet is kiválthat.
A szomorú tény az, hogy ezt a szemléletet a modern politika és a különböző pártok közti feszültség nevelte bele az emberekbe, régen nem így volt ez. Szerintem jobb, ha elfogadod, hogy a téged körülvevő emberek nem buták, hanem sztereotípiák alapján gondolkodnak, ami sosem vezet jóhoz.
Szerintem fogd fel úgy az egész helyzetet, hogy annak ellenére, hogy kisebbségi sorból való vagy, igyekezz megmutatni a jó oldalad, legyél segítőkész, barátságos, és mutasd meg, hogy nem vagy se jobb se rosszabb azoknál akik körülvesznek téged.
Azokkal akik az anyagi nézőpontok alapján döntenek akkor is, ha meglátják, hogy új frizurád van, ne foglalkozz, igyekezz kerülni őket. Ilyen emberek elővigyázatosság hiányában még a legelőkelőbb sorokból való emberek társaságának is részét képezhetik gyakran minden ok nélkül.
Remélem ezzel képben leszel, hogy miért lehet ez...
Nem vagyok roma etnikumú, hanem székely-magyar.
Nem magyarorszagon élek , amint irtam
Előző vagyok...
Akkor gőzöm nincs, hogy miért lehet ez.
Mivel személyesen nem ismerjük egymást, csak találgatni tudok. Én személy szerint a székely emberek előtt emelem kalapomat, ez önmagában nem ad okot arra, hogy valakit előítéletek miatt nézzenek le.
Gondolkozz el néhány dolgon, miért néznek rád rossz szemmel az emberek.
- Olyan esetleg a hanglejtésed beszéd közben, hogy az más embereket taszít, vagy durvának gondolják?
- Olyan esetleg az arckifejezésed, amiből arra tudnak következtetni, hogy egy "paraszt", arrogáns ember vagy?
- Esetleg nem tetszik nekik az, ahogy közeledsz hozzájuk?
Ha egyik sem, nem benned van a hiba.
Valahol megnyugtat , h ha rossz is a helyzet , azert nem az en hibam.
Nincs paraszt arckifejezesem , de elöfordult általános iskolaban is h a tanar kiszúrt maganak , es mondta h nem birja a képem stb .
Kedves vagyok , nyilt arcú nem tudom miert ez a gyulölet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!