Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez szerintetek is illetlenség...

Ez szerintetek is illetlenség volt? Ti szoltatok volna érte?

Figyelt kérdés
Az egyik barátomat megkértem, hogy vegyen nekem valamit, adtam neki pénzt, de a visszajárót eltette. Ráadásul a szemem láttára tette ezt, egy szó nélkül. Ő már sorba állt, odamentem mellé és adtam neki egy 200-ast, hogy fizessen ő. Amit vettem az 150Ft volt. Fizetés után pont azaz 50-es maradt a kezében és egy szó nélkül zsebre rakta úgy, hogy ott voltam mellette. Persze nem szóltam neki, mert nem akartam 50Ft miatt problémázni, de elég illetlen dolog volt szerintem. Ti szoltatok volna? (15 éve vagyunk barátok)

2016. szept. 8. 17:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Illett volna visszaadni.
2016. szept. 8. 19:41
 12/16 anonim válasza:
Sztem se direkt csinálta csak reflexböl. Ha szükséged van rá, de csak akkor kérdd vissza! 15 év alatt biztos költött már rád többször ennyit hivott meg valamire v. mittudomén gondolj bele.
2016. szept. 8. 20:39
 13/16 A kérdező kommentje:
Na tisztázzuk le, nem zavar, nem érdekel az 50 Ft, pláne, mert rendszeresen meghívjuk egymást erre-arra. Csak szimplán fura volt, mert eddig még nem volt ilyen, de biztos reflexből volt, csak azért fura, mert kb. 30 másodperccel előtte adtam oda, neki. Viszont mondom nem zavar.
2016. szept. 8. 20:46
 14/16 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy meg 15 év barátság és nem mersz ilyet mondani neki hogy ide a pénzem vagy meghalsz! ? Én ha véletlen elrakom egyik barátom cuccát, már egyből mondja hogy mekkora tolvaj vagyok poénból, akár idegen emberek előtt is :D Meg fordítva :D fura ez a barátság hogy nem mertél szólni neki. És ha szóltál volna mondta volna hogy ja bocsi, itt van. De ez a te oldaladról a gáz, hogy ilyen dolog megfordult a fejedben hogy lenyúl tőled pénzt vagy ekkora pofátlan. Szerintem ha megtudná hogy ilyet írtál ki róla, eléggé lesüllyednél a szemében.
2016. szept. 8. 22:00
 15/16 anonim ***** válasza:

Én megértelek. Voltam egy jó barátommal egy kávézóban, ahol hót lassan szolgált ki az amúgyis undok pincér, így eszem ágában sem volt borravalót adni. Mikor fizettem, s nyitva volt a pénztárcám, a barátom belenyúlt, s kivett egy ötvenest ,majd borravalóként átadta. Aztán az utcán megkérdeztem, hogy ez mégis mi volt, vagy miért nem a sajátjából adakozott, de csak annyit mondott, hogy bunkóság nem adni borravalót. Mondtam ,hogy szerintem bunkóság unottan felszolgálni, de még nagyobb bunkóság más pénzéből önkényesen borravalót osztogatni.

Ja és fél órával előtte arról beszélt, hogy milyen felháborító, amikor ugyanazt a zacskós levest az Auchannál 15 forinttal drágábban árulják a Coopban....

Nem vagyunk már barátok.

Sem a kérdező, sem én nem a pénz értékén vagyunk fennakadva. Hanem magán a tetten.

2016. szept. 9. 09:38
 16/16 anonim ***** válasza:

A megértést félretéve, a borravalóról kapcsán, ezelőtt kb 10 évvel haverokkal-barátokkal jártunk étterembe. Ilyenkor kézenfekvő, hogy egy ember fizet. Gyakran úgy jött ki, hogy én voltam az az ember. Mindenki precízen ki tudta rakni a nemritkán 20 ezer körüli számlát, persze a borravaló (itt már nem kis tétel) a fizetőre maradt. Csak egyszer jegyeztem meg, hogy az nem járja, hogy nekem egy kaja 1000-1500 helyett sokszor 3000-re rúg. Az volt az utolsó együtt kajálásunk, lemorzsolódtunk egymástól.

Ugyanebből a társaságból egy ember sportot űzött abból, hogy kért egy százast erre-arra, mert épp nem volt nála annyi (majd visszaadom címszó). Ez idővel megszámolhatatlan volt, de belefért. Persze én nem a gyik-en szuttyogtam, hanem a szemébe mondtam, hogy bzmeg van. Ugyanez az ember később megörökölte a millióit, egyszer fent, egyszer lent effektus. Nagylelkűen adott kölcsön bárkinek, de soha egy gesztust nem tett, hogy meghívja az embert, és 3 forintot is vissza kért.

A sors fintora: a milliói előtt munkanélküli volt és én szereztem neki egy állást (irodás-sajátasztalos-cégestelefonos-unatkozós) :)

Hogy értsd kérdező, ezek is évtizedes barátságok voltak. Azt mondaná az ember, ha így viselkedünk egymással, az nem barátság. De az, csak az ember változik. De legyél már annyira nagyvonalú, hogy se neki, se másnak nem hánytorgatsz ilyen jelentéktelen dolgot, mert ezek okozzák ezeket a változásokat.

2016. szept. 9. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!