A barátnőm mindenben jobb akar lenni nálam. Hogyan kezeljem ezt a fajta viselkedést?
Igazából mindigis ilyen volt, de akkor még kicsik voltunk, alsóban olyan versengései voltak mint például hogy jobb tanuló legyen, jobb jegyet kapjon mint én. Mondjuk akkor ez is zavart, de azt hittem hogy 15 éves korunkra kinő ebből. De nem. Igaz, már nem az iskolai tanulmányokkal versenyez (vagyishát nem nagyon vettem észre), hanem az élet minden más területén. Mondok egy pont aktuális példát: ugye elkezdtem edzeni (ő is) és a minap írtam neki, hogy milyen fárasztó volt az edzés, és viccelődve mondtam neki, hogy kb. 6 szabályos guggolást tudtam megcsinálni utána kifeküdtem. Azt hittem érteni fogja a iróniát, de NEM. Írt oda XD-ket, de utána meg elkezdte írni, hogy ő már 50 szabályos guggolást is meg tud csinálni, és hogy milyen szépen formásodik a feneke meg a combja. Mondom az jó. Ilyenek szoktak lennni, mindig ír/mond/csinál valamit, amivel "lekörözhet", hogy nekem szar legyen.
Az is benne van a dologban, hogy egy ideje párkapcsolatban van (én pedig nem), és ezen a téren is olyanokkal szokott dicsekedni, amiket én még nem tehetek meg. (ebbe nem akarok belemenni, akkor érti, tudja mire gondolok..)
Hogyan kezeljem ezt a versengős viselkedését? Mit mondjak/reagáljak ezekre? Egyszerűen már semmit nem lehet nem tudok neki mondani normálisan, mindenre mond valami sokkal jobbat, minthogy írtam neki az élményeimet az egeri utazásunkról, ő meg írta rá, hogy ők még Horvátországba mennek a tengerpartra, az is milyen jó lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!