Normális, hogy a legjobb haverja pénzt vesz el ezért tőle?
Számomra furcsa, sosem kérnék érte pénzt. Évente többször jönnek barátok látogatni (külföldön élek), ilyenkor természetes, hogy ingyen laknak nálam, ill. úgy főzök, bevásárolok mindenből, hogy mindenkinek jusson. Sőt, évek óta fenn vagyok Couchsurfingen, bár mostanában már ritkán fogadok vendéget, de az összes nálam megszálló eddigi vendéggel ugyanígy jártam el.
A közeli barátaim mondjuk emellett még törölközőt, tusfürdőt/sampont/stb. is kapnak, hogy ne kelljen azt idecipelni, ill. kérdés nélkül nyúlkálhatnak a hűtőben vagy pl. állnak neki nálam főzni, amit egyáltalán nem bánok, nálunk ez alap :)
Amit te írtál, az maximum haverság, barátok nem így viselkednek egymással szerintem.
Kedves Kérdező!
Függ a viszonyuktól és mindkét fél anyagi helyzetétől.
Ha mindkét fél átlagos anyagi helyzettel rendelkezik, akkor egy legjobb barátságban ez nem mondható a legszebb gesztusnak.
Akárhogy az a személy akit a legjobb barátodnak nevezel nem kérne el pénzt, ha nem lenne muszáj. Jelen esetben úgy érzem hogy a kapcsolatuk nem mély, elég felszínes. Te is a haver szót használtad, amely nem egyenlő a baráttal. Ilyen szinten érthető a dolog.
Személyes véleményként megjegyezném, hogy én ebben a helyzetben nem fogadnám ezt el, és sértőnek találnám, hogy a legjobb barátom pénzt kér ezért, főleg úgy hogy a kaja nincs is benne.
Üdvözlettel,
A. Pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!