Miért kell hülyeségekre elvernie az összes pénzét?
Haverom 3 éve dolgozik 140-et nettóba keres és csupa felesleges drága dolgokra veri el az összes pénzét, a helyett, hogy félre tenné, mindig vesz valami overkill kacatott 1000w-os pl:hangfalakat 2 szobába. Aztán kondi termet rendez be otthonába, de inkább megveszi a bérletet a városba. Megveszi a Tesco-s ösztleós hulladék kerékpárt 40ért két hét múlva eladja 15ért...
Meg az utóbbi időben hitelt vett fel valamire, a nagyokoss most meg síránkozik... Meg ahol élnek az egy putri tele senkiháziakkal és szeméttel.
Ha pusztán félre rakná azt a pénzt amit hülyeségekre költ akkor előbb utóbb jobb helyre is költözhetbe, és barátnője is nagyobb eséllyel lehetne.
Mert valljuk be ilyen helyre épp eszű lány nem igazán megy...
De e helyett csak hozza ki az előfizus telefonokat és veszi a drága gyúrós tápszereket...
Szóval a mérték ami számít, nem azt mondom, hogy a pénzt kell rágcsálni... Én is költök néha hülyeségekre amit persze megbánnok de ez van, van mellette egy kis vésztartalék és sokszor jól jött.
De haveromnál pffff teljesen elborult a világ, ő tudja már mondtam neki, hogy ez felelőtlenség de ő is azt valja mint ti, hogy mindenki arra költi a lóvét amire akarja.
kérdező, miért támadsz?
Nem, nem verem el azutolsó 200 ft-om. De nem vagyok hivatott mások akaratát befolyásolni, max baráti megbeszélés alatt, ha nem látja a dolgait világosan. De nem vagyok isten, hogy sztem ez lenne a jó neki, és ezt átvigyem rá. Értelmes ember, dönt, ahogy neki jó.
Ez nem vallás kérdése hanem így van. Arra költi amire akarja. Felnőtt ember, viseli a következményeket.
Ha pedig a saját fizetéseddel nem vagy megelégedve, attól még simán tanulhatsz hiányszakmát amivel jól kereshetsz. Nem kell hozzá még diploma sem. Van olyan diploma amivel kitörölheted. Nem diplomán múlik hanem a kereslet-kínálat szabja az árakat.
Az ő pénze, az ő élete, az ő boldogsága!
Ha neki így jó, had csinálja...
Megérdemli, ha hitelt kell felvennie...ő teremtette meg a helyzetet, de lehet a hitel is csak egy újabb hülyeségre kell...
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!