Hogyan kérjek segítséget?
Vannak barátaim kiket nagyon szeretek és imádom őket, de nem vesznek komolyan. Egyik barátnőm utálta a testét (úgy szint mint én régebben) de amint elmondtam, milyen szép és sokat jelent nekem, meg elmagyaráztam az én akkori "világnézetemet". Segítettem rajta, minden apró, magát bántalmazó szóra felfigyeltem. De most én kezdek visszazökkenni. De akárhányszor teszek egy burkolt megjegyzést, hogy vastagak a lábaim (persze vicces formában, mivel magamat akarom adni, és nem akarok gyengének tűnni és ezzel is irritálni őket) akkor csak nevetnek. Nem tudják, hogy fáj. Persze, értem, azért nem tudják mert viccesen adom elő, de tudom, hogy ha komolyan tenném (próbáltam már) akkor csak max lehülyéznek és máris egy másik témába bonyolódunk. Legszívesebben közölném velük, hogy fáj, hogy én mintha a második anyjuk lennék, úgy törődök velük, miközben őket nem érdekli mi is van velem. De tudom, ez bunkó lenne.
Hogyan érjem el azt, hogy végre komolyan vegyenek?
15/L
Most attól hogy valaki a szemedbe mond egy dolgot (vagy éppen nem mond), miért lenne igaz az a dolog?
Miért lenne az neked jó, ha azt mondaná valaki, hogy "nem is vastag a combod". És ha azt mondaná, hogy "bizony elég vastag"? Akármelyiket mondaná, a combod akkor is ugyanolyan vastag lenne.
De ha neked ez ennyire sokat jelent, akkor beszéld meg velük. Nem fognak lebunkózni.
De ha elhallgatod a bajaidat, majd amikor már nagyon bánt, akkor dühkitörés során leüvöltöd őket, akkor le fognak. Főleg ha ilyen túlzásokat is beleszősz, hogy "mintha a második anyjuk" lennél. Egy anya feladata kicsit több annál, mint hogy néha odaszóljon hogy "nem is igaz, csinos vagy".
Arra nem is gondolsz, hogy azért nevetnek, mert annyira hihetetlen számukra, hogy pont te nem vagy megelégedve a külsőddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!