Ki az aki, felfüggesztette/megszüntette a Facebook fiókját?
Az okai érdekelnének.Ki,miért és hogyan.Az okok biztosan ésszerűek és indokoltak,mindenkinél másak.
Mégis érdekes lenne mindenki számára,aki csak tervezgeti,vagy már meg is tette ezt a vérmes tettet...
Simán le el lehet rejteni ezeket a hülyeségeket. Én kb 2-embert nem tiltottam le a falamról.
Egyébként meg kb rss olvasónak használom, de jól jön az egyetem miatt is. Plusz megbeszélni haverokkal, hogy mikor találkozunk
Két évvel ezelőtt véglegesen töröltem az adatlapomat és azóta sem regisztráltam vissza sem a saját nevemmel, sem semmiféle más formában. Azóta egyetlenegyszer sem léptem be a Facebookra.
Az indok az volt, hogy sokáig udvarolni igyekeztem egy lánynak, akivel egyetlenegy alkalommal találkoztam személyesen is és ennek a találkozásnak az lett a végeredménye, hogy a leány közölte, hogy Ő másmilyen partnert képzelt el magátnak mint amilyennek én méltóztatok lenni. Mivel ez egy nagyon régóta húzódó dolog volt, ettől a hirtelen jött visszautasítástól egy kissé összezavarodtam és kiírtam a Facebookra, hogy ha előbb–utóbb nem fog szóbaállni velem egyetlen lány sem, akkor ez végső elkeseredésemben arra fog sarkallni, hogy megerőszakoljak valakit. Ezt persze én nem gondoltam komolyan és csak azért írtam ki, hátha ettől az a lány akinek udvaroltam mégis meggondolja magát. Megsajnál és rájön, hogy igen, nem lett volna szabad így viselkednie és ennyire nyersen elutasítania. Ugyanis az volt az érzésem azért nem vesz komolyan, mert az gondolja annyira tutyimutyi vagyok, hogy nem lennék képes boldoggá tenni Őt és ezért férfiatlannak tart. Az nem írhattam ki, hogy megelőzőleg kikenc évig volt barátnőm és tökéletes tudom mit kell tenni ahoz, hogy egy lány jól érezze magát az ágyban. Valaki viszont komolyan vette azt amit kiírtam és feljelentett a rendőrségen, jött az idézés és be kellett mennem kihallgatásra. Ami azt illeti, a rendőrségen elég rendesek voltak, nem nagyon kellett magyaráznom, hogy miről van szó, mert gond nélkül megértették egyből és nem is indult ez miatt ellenem semmiféle büntetőeljárás. Ugyanakkor egy intelligensnek mondható magas rangú rendőrnő felvilágosított: Azért nem jó, ha ilyeneket írok ki a Facebookra, mert az emberek nem gondolkoznak el azon amit kiposztolva látnak, hanem gondolkodás nélkül mindent elhisznek amit egy ismerősük publikál akkor, ha az nem valami banális és egyértelmű ökörség. Tehát, ha valaki azt írja ki, hogy kiugrott a levesestányéromból egy orángután, akkor az senki nem fogja elhinni. Ezzel szemben viszont, ha kiírom: eltörött a lábam, akkor azt az emberek egyből beveszik és nem gondolnak arra, hogy aki kiírtam esetleg csak viccből írta ki s valójában nem is törött el a lába.
Ezek után tényleg belegondoltam mennyire egyszerűen és könnyen befolyásolhatóak az emberek, valamint felismertem a valós kockázatokat, amelyek alapján csakhamar saját magam is ilyen birkaszellemű hiszékeny és agymosott szereplővé válhatok. Ezen kívül nem értettem miért van az embernek problémájuk azzal, ha egy témában nem egyetlen félmondatban, hanem egy konkrét, körülhatárolt, részletesen kidolgozott válaszban mondom el a véleményemet. A rendőrségen ugyan ezr nem írták elő számomra, de az esetet követően önszántamból felkerestem több pszichológust is. Közülük hárman azt tanácsolták, hogy foglalkozzak újságírással, egy pedig azt tanácsolta, hogy utazzak az Egyesült Államokba és kezdjek bele filozófiai tanulmányokba. Habár nem jöttem ki jól ezekkel a szakemberekkel, mégis ez is megerősítette bennem, hogy a jelenlegi magyar társadalom azon hányada akik a Facebookot egyetlen közösségi portálkén használják az agymosás, a szellem kapacitások megnyirbálása és az érzelmi stimuláció rendkívül erőteljes hatása alatt áll.
Nekem Amerikával alapvetően nincs bajom, ezt előre le kell szögezni. Mindazonáltal a Facebookot egy aljas és gonosz dolognak tartom, amely kizárólag azzal a céllal jött létre, hogy az embereket, a különböző társadalmakat egyrészről lebutítsa; másrészről szellemi és érzelmi befolyásolással az emberekből gondolkodásra, kreativitásra képtelen szürke egyenrabszolgákat neveljen. Ezek az emberek pedig olyanok lesznek, akik majd különféle jelek vagy parancsok hatására automatikusan előre beprogramozott feladatokat, ciklusokat hajtanak végre. Nem igazán hiszek az összeesküvéselméletekben, de azt tudom, hogy a Zuckerberg story úgy kitaláció ahogy van és abból a történetből egyetlen szó sem igaz, ennek semmi köze nincs a Facebook negalapításához. A Facebook már az eredeti szándék szerint is a tömegek befolyásolására jött létre, ezért lett kitalálva és megvalósítva, nem pedig mert a Zuckerberg félénk és gyáva fiú volt, aki az egyetemen nem tudott a lányokkal személyesen megismerkedni – mert ugye az eredeti történetben ezt mesélik el, ezért hozta létre a Facebookot. Ez egy elég átlátszó hazugság, ez abból is látszik, hogy a Facebook megalapításának történetét szinte mindenki ismeri, tehát komoly pénzeket fordítottak az elterjesztésére és széleskörű megismertetésére. Nem véletlenül, ez a fedőtörténet, ami alatt ott van egy globális megfigyelő és társadalombefolyásoló szervezet, amely beleszól az emberek mindennapjaiba, beleszól az életükbe és megmondja miről mit kell gongolniuk. És ha Te nem azt gondolod, akkor Te rossz vagy, ki lesz közösítve. Szóval vagy megszoksz vagy megszöksz. Egyre többen vannak akik megszöknek, mert nem szeretik Nagytestvért... Ez olyan mint a Szcientológiai egyház, csak annál nagyságrendekkel rosszabb. A Facebook keze nagyon messzire nyílik és a legutolsó kis zsákfaluban is szelfit nyom magáról Bözsike, aztán feltölti, mert ciki ha nincsenek elég jó képe... A Facebook meg mindent lát és mindenről tud, belát az emberek hálószobájába is...
De hogy a mondókámat kerekre zárjam: az igaz, hogy a Facebook nélkül soha nem ismerkedtem volna meg az említett lánnyal, de helyette megismerkedtem volna valaki mással nem a képernyőn, hanem a valóságos életben. Vele aztán biztosan többször is találkozhattam volna, mert normális esetben ez kell a megismerkedéshez és az udvarláshoz. Tehát azóta már valószínűleg lenne egy normális és jól működő párkapcsolatom és nem ennek a kudarcnak a hálója alatt kellene vergődnöm mint valami partravetett férfisellő. :-)
Én alapvetően nem tartom rossznak az oldalt, abban látom a problémát ahogy az emberek használják. De engem tökéletesen hidegen hagy hogy mások mit csinálnak az oldalon. Nagyon kevés ismerősöm van, csak olyanok akikkel tartani akarom és tartom is a kapcsolatot. Senki nem kötelez rá hogy én vagy bárki más megossza a magánéletét facebookon. Nem is teszem, megtartom magamnak. Oldalak közül is csak azokat követem amik érdekelnek.
Régen, még jó pár éve másképp használtam, mindenkit visszajelöltem és egyebek. Meg is untam, töröltem magam utána egy évre mert elegem lett. Ez így viszont ahogy most használom nekem egy jó felület a kapcsolattartásra, nincs gondom vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!