Hogyan illeszkedjek be?
Jövőre ballagok, és kicsit elgondolkodtam azon hogy hogyan kéne egy teljesen új iskolában beilleszkednem?
Nem biztos hogy olyan helyre megyek ahol lesznek ismerőseim, ezért jó lenne ha népszerűbb barátokra tennék szert, csak kicsit szégyenlős vagyok.
Szia!
Szerintem batran vagj vele, es menj olyan helyre, ahova senki nem kovet! En is ezt tettem, es sokkal jobb, mintha barkivel is osszekerultem volna, mivel igy az ember teljesen tiszta lappal indulhat, senki sem fogja megszolni, hogy "megvaltozott" meg ilyen volt, olyan volt stb. Elsore persze ez ijesztonek tunhet, de nem kell felni :)
A lenyeg, hogy legy kedves, baratsagos es kozelits mindenki fele eleinte. Persze kesobb biztosan lesznek olyanok, akikkel nem leszel olyan nagyon joban, de eloszor probalj meg azok fele is nyitni, akik nem tunnek annyira szimpinek, mivel akkor meg annyira gyerekcipoben jar az egesz, hogy meg nagyon sok minden(ki) valtozhat, es lehet, hogy a "libabol" lesz a legjobb baratnod. Velem is igy volt :)
Es nagyon fontos meg, hogy fogadd az emberek kozeledeset, senkit se utasits el, adj mindenkinek egy eselyt, ha megsem jon ossze a dolog, akkor se legy bunko.
Ha kicsit visszahuzodobb vagy, akkor is probalj nyitni, viszont ne jatszd a nagymenot (plane ne a neten!!), mert a folyamatos szerepjatek nagyon faraszto es elobb-utobb le is buksz. Szoval csak esszel ugymond. De ez forditva is igaz, ha harsanyabb a termeszeted, ne probalj kis mimozanak tunni, mert aki pont a latszolagos viselkedesedet kedveli, annak csalodas leszel. Ne szegyelld magad, de mindig hagyj masokat is ervenyesulni.
Kulsoleg ne nezz ki ugy, mint egy ribi, ne legy agyonfestve, de az apoltsagra ugyelj, mert a piszkos, budos embereket mar kapasbol elkerulik, akarmilyen jofej is az illeto. Egyebkent nem kell a legdivatosabb, full markas cuccokban jarni, a lenyeg, hogy tudd viselni a stilusod :)
A tanarokkal vigyazz, ne szemtelenkedj, nem jo, ha elkonyvelnek lusta dognek vagy pimasznak, tiszteletlennek, mert akkor sokkal kevesebb joindulatra szamithatsz toluk. Nem kell mintadiaknak lenni, de ne tojj le mindent.
Remelem, tudtam segiteni :)
Udv
16/L, gimnazista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!