Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nektek vannak nárcisztikus...

Nektek vannak nárcisztikus barátaitok?

Figyelt kérdés
Nekem van egy, és annyira jól esik amikor a terveit meghiúsíthatom, lemondhatok egy programot az utolsó pillanatban, vagy még azért sem úgy csinálok valamit, ahogy ő elképzelte. És mindezt úgy teszem, hogy nyilvánosan ne tudjon kiakadni, hanem csak úgy magában dúljon-fúljon :) Túlzottan határozott és irányító, önimádó és általában a környezete ezt el is fogadja, de engem nagyon idegesít amikor megmondja, hogy mikor és hol kellene ott lennem. Gyakran még ha ráérnék is, inkább kitalálok valamit, hogy miért is nem jó és majd csak 1-2 óra múlva érek oda amikor már mindenki megjelent. Nem szeretem ha irányítanak és megszabják hogyan cselekedjek. Idegesít. Ennek ellenére én nem vagyok irányító, sosem akarom ráerőltetni az akaratom másokra. Én csak annyit mondok, mindenki szabad és tegyen saját belátása szerint. Ti hogyan kezelitek az ilyen embereket?
2016. máj. 29. 13:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

10-es

Te hogy van ekkora turbóparaszt? Hogy nem tudsz normálisan válaszolni egy kérdésre? Embernek tartod magad?

2016. máj. 29. 14:31
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem értelek. Ha nem kedveled akkor miért vagytok barátok?
2016. máj. 29. 14:37
 13/21 A kérdező kommentje:
Amikor kettesben vagyunk akkor tudom kezelni és jól elvagyunk, viszont amikor nagyobb társaság van akkor mindenki megy utána és nekem sem lenne más választásom, hacsak nem akarnám én irányítani az egész bandát, amit én nem szeretek. Viszont nem szeretek függni másoktól!
2016. máj. 29. 14:42
 14/21 anonim válasza:

En sem ertem ha o ilyen veled, te meg negativ velemennyel vagy rola, akkor ebben mi a hatalmas baratsag es minek vagy vele. Erolkodsz hogy hu de megmutatom neki, ahelyett hogy hagynad a pics.ba. Ugyis lesz jobb terve ha van esze, es aztan o jon ki jol a dologbol.

A narcizmus meg nem csak abbol all hogy a tukor elott nezegeti magat, az okoskodo eletteleneket hagyjad, meg szerintem a "baratodat" is

2016. máj. 29. 15:35
 15/21 anonim ***** válasza:
Szép kis barát vagy kérdező, utálod a barátodat és szivatod is feleslegesen. Csoda hogy még beszél veled.
2016. máj. 29. 15:38
 16/21 anonim ***** válasza:

Kirohognelek írásban de minden 10. teged kirohogo ir kommentet.

Ha logika valos személy lenne, egesz eletet hozzadhasonlok levadaszasara szentelne.

2016. máj. 29. 17:08
 17/21 A kérdező kommentje:
Miert is rohogsz ki te engem ? Adtam en okot ra? Nini, egy ujabb troll a lathataron. Nem pihentek? Vasarnap van ! :D
2016. máj. 29. 17:12
 18/21 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, kedves kérdező, hogy minősítesz egy embert egy tulajdonságáért, akit a barátodnak nevezel, miközben leírod, hogy: "annyira jól esik amikor a terveit meghiúsíthatom, lemondhatok egy programot az utolsó pillanatban, vagy még azért sem úgy csinálok valamit, ahogy ő elképzelte. És mindezt úgy teszem, hogy nyilvánosan ne tudjon kiakadni, hanem csak úgy magában dúljon-fúljon".

Ez olyan tulajdonság, ami miatt meg téged minősítenek a válaszolók - éppenséggel nem ok nélkül. Ő "narcisztikus", te meg nagyon úgy tűnik, hogy szimplán rosszindulatú vagy vele. És mivel te tetted fel a kérdést, nem pedig ő, semmi értelme róla beszélni; arról lehet beszélni, hogy te mit tudsz tenni és nem arról, neki mit [nem] kellene.

Jelenleg belemész a játszmába, amit akaratán kívül kiprovokál belőled, és jól esik neked, hogy hülyérе veheted. Akkor ne szidd, hanem légy hálás neki, hogy ilyen, máskülönben nem lehetnének ezek a kellemes kárörömök. Vagy ne menj bele a játszmába, hanem adott helyzetben mondd meg őszintén, amit gondolsz. Ha mindenki őt követi, előbb-utóbb téged fognak lerázni, ha pedig szándékosan keresztbe teszel neki, meg is lesz rólad a véleményük.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: nincs ilyen barátom - pontosabban magának tetszelgő van (egészségére), parancsolgató típus nincs. Azzal barátkozom, aki elfogad a faksznijaimmal együtt, mert én is el tudom fogadni másokét, amíg nem szól bele az én életterembe. Egyszerű, de azért elég erős szűrő. Szerencsére kitűnően érzem magam egyedül is, így ha magamra maradok sem zuhanok kétségbe.

2016. máj. 29. 20:45
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekem egy nagyon szoros barátságom ment rá erre. Akiről azt hittem, hogy a legjobb barát, sajnos két év alatt bebizonyította, hogy egy nárcisztikus manipulátor. Így erre a kifejezésre érdemes ráguglizni is, egy weblapon nagyon jó jellemrajzot írnak róluk. Én nem a kiabszást választottam vele szemben, hanem hatalmas fájdalmak és szenvedés közepette meghoztam egy döntést és elengedtem őt, nullára redukáltam a találkozásokat és a kapcsolattartást. Pedig belehaltam annak ellenére hogy fiúk vagyunk, de valami nagyon szoros nagyon mély barátság volt köztünk. Mintha az öcsém lenne. Heti 3-4 tali edzés kajálás buli stb stb. De nagyon kikészítő volt amikor ez a rosszabbik énje előkerült. Tehetetlennek éreztem magam vele szemben és ezért voltam kénytelen leépíteni. Ennek kb fél éve, de ma is szenvedek miatta. Ugyanakkor tudom, hogy ez a helyes út, mert csak rosszabbodna a dolog.
2016. máj. 30. 00:04
 20/21 anonim ***** válasza:

Na itt a cikk

[link]

A barátom pont ilyen. Ma már nem a barátom.

2016. máj. 30. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!