Miert csak ideiglenes barátaim vannak?
Szerintem görcsösen állsz az egész témához. Az általános iskolai barátok többsége mindig oda, középiskolás is ritka, hogy megmarad. Szerintem ez természetes.
Mostani munkahelyeden hogy állsz a kollégákkal, szokás eljárnotok valahova, vagy ők szoktak menni? Ezenkívül nem tudom, hogy eljársz e egyáltalán otthonról, pl. sportolni, bulizni. Mit csinálsz a szabadidődben, kivel töltöd?
Ezeket azért kérdezem, mert leírtad, hogy mi volt a múltban, meg nagyjából tisztában vagy az okokkal, de a jelenről nem írsz, hogy mégis most hogy állsz. Gondolom ez sok mindenre kihat, nem csak a barátokról van szó.
Kedves Kérdező!
Rengeteg ember van ebben a helyzetben, nem tud tartós baráti kapcsolatokat kialakítani. Viszont amire te vágysz, még kevesebbnek van meg. Te baráti köröket akarsz életed végéig. Az már sokkal nehezebb, mert pl. egy 6 személyes társaság megőrzése már 6 személy közös szimpátiájával történhet csak meg.
Úgy gondolom megpróbálhatnál 1-2 személlyel közelebbi kapcsolatot kialakítani, akik igaz barátaid maradnak. És úgy gondolom, bár nyálasnak tűnhet, szükséges kifejezni azoknak a barátoknak akik fontosak neked, hogy így érzel irántuk. Így talán ők is rájönnek, hogy nem kéne elveszítsenek. Viszont sokan nem is törődnek a haverokkal, mivel szerintük mennek és jönnek, és a lényeg nekik hogy legyen valaki akivel szórakozhatnak, beszélhetnek; nem számít ha ez a személy idővel lecserélődik.
A megoldást az jelentené, hogy koncentrálj két, max 3 személyes barátságokra. Erősítsd meg ezeket, és ne hagyd elveszni őket. Az igaz barátságot a pénz nem befolyásolja és bármit el lehet nekik mondani, és megértőek. Azaz ha ezek a személyek igaz barátaid lettek volna akkor ha elmondod neki hogy nincs pénzed menni, akkor megértik és következőkor megpróbálnak egy kevésbé drága programot összehozni.
Üdvözlettel,
Anonim Pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!