Mit tegyek akkor hogyha az összes (kivétel nélkül) az összes lány osztálytársam egy kétszínű liba? A fiúk meg szóba sem állnak velem?
Most jelenleg 6.-os vagyok, 9 lány van az osztályban.
Viki
Bogi
Barbi
Zsani
Debóra
Dóri
Andrea
Fanni
én Reni
5.-ben még nem volt itt a fanni és a viki volt a legjobb barátnőm. DE most hogy itt a fanni ők már észre se vesznek.
bogi és barbi ők legjobb barátok
év elején a dóri volt a legjobb barátnőm de ő mindig ordibál bármit mondok neki és most sztem a zsaninak a legjobb barátja
a debóra ... őt meg mindig kiküldik az óráról és anyukám szerint rossz hatással van rám. Maradt az andi. Ő meg 5.ben 5tantárgyból bukott mégis átengedték.
másik iskolába meg nem tóudok átmenni mert nem hiszem hogy felvesznek vagy hogy be tudok olyan hamar illeszkedni mint a fanni.
A testvérem (lány) is hasonló problémával küszködik. Jött egy új lány és az óvodáskorától kezdve egészen 6-ig a legjobb barátnők voltak csak jött egy új lány és ő el lett felejtve. Én azt tanácsoltam neki és szerintem neked is hasznos lesz ,keress az osztályon belül más barátokat de ne úgy ,hogy oda mész hozzá és azt mondod legyél a legjobb barátnőm csak simán kezd mással beszélgetni esetleg fiúkkal is mert csak ajánlani tudom a fiú barátokat a lényeg az ,hogy egy kicsit te is hanyagold és hidd el hiányozni fogsz neki ha tényleg jó barátok vagytok.
Amit még tanácsolni tudok az ,hogy hívd félre és mond el neki ,hogy úgy érzed elhanyagol és már nem számít neki a barátságotok és ezt megbeszélitek együtt. Sok szerencsét :)
Kedves Kérdező!
Kicsit zavaros amiket leírtál, ebből arra következtetek hogy a probléma összetettebb. Azt ajánlom a szüleid tanácsát kérd ez ügyben, vagy az iskolapszichológusáét.
Amennyiben verbálisan vagy fizikailag bántalmaznak, akkor azt mindenképpen jelezd egy felnőttnek.
És ne aggódj, 9. osztálytól normális társaságot tudsz kapni, de azon is jó lenne elgondolkodni hogy átmész egy másik osztályba.
Üdvözlettel,
Anonim Pszichológus
Mintha csak én írtam volna,kivéve a neveket meg a létszámot.
Nekem az segített hogy egy táborban összebelarátkoztam a mostani legjobb barátnömmel(az elöző barátnőm csúnyán átvert) azóta is jó barátok vagyunk,és leszünk is:)
Most 8.os vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!