Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez nektek is rosszul esett volna?

Ez nektek is rosszul esett volna?

Figyelt kérdés

Férjem az állandó munkája mellett szokott maszekolni is. Nemrégen volt egy nagyobb munkája, egy házban tűz volt, és 2 szobát, és egy konyhát kellett helyrehozni, szóval egy viszonylag nagyobb kaliberü munkavolt. Van egy ismerőse, tulajdonképpen akkor még a legjobb barátja, aki éppen meg volt szorulva anyagilag, de nagyon (folyton jöttek kölcsönkérni. kaptak, is, vissza is adták mindig, szóval nem volt ilyen gond.) Férjem úgy gondolta, elhívja a barátját segíteni, hiszen nekik is kell a pénz, és nagyobb segítség az, ha nem kell visszaadnia később. A vége az lett, hogy a tulaj még munka vége előtt a férjemet elküldte, és a baarátot kérte meg. Ezzel alapból az a baj ugye, hogy a barát csak hozott segítség volt, de mindegy. Mindenki oda viszi a pénzét ahova akarja. Az ami rosszul esett az az volt, hogy a barát előző este még a mi konyhánkban verte a mellét, hogy ő mekkora szemét, és gerinctelen lenne, ha elvállalná a munkát. a férjem mondta neki, hogy nyugi, csináld meg nyugodtan. Erre ő, hogy nem, ő nem lesz gerinctelen, neki így nem kell munka, stb. és ezt hallgattuk még 2-3 órán keresztül. Ennek homlokegyenesen ellentmondott az, hogy másnap látom, mikor mentem a boltba (arra kell menni) ,hogy a haver bőszen dolgozik. Mondom neki: Szia. na? Mégis elvállaltad?

Áh, nem -mondja, ez csak garanciális javítás.

Leesett az állam, hiszen még nem is dolgoztak szinte, csak 1-2 napot. És nem is volt javítanivaló. Persze addig javítgatott ott garanciálisan, ameddig a férjem mondta, hogy kb el fog addig tartani a munka. Azóta nem beszéltünk, mert haragszunk rá. Nem azért, mert elvállalta, hanem mert így már gerinctelen volt, hogy azzal szemben, ment, amit ott ecsetelt nekünk a konyhában. szerintetek is? vagy csak mi reagáljuk túl?

2016. febr. 5. 15:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igazatok van. Másrészt legyintsetek az egészre, mostmár ez van, mindegy... :(
2016. febr. 5. 15:15
 2/12 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy rosszul esett, de a barátot is valahol. Az nem volt szép tőle, hogy nektek fennhangon mondogatta, hogy ő aztán sose, de aztán mégis elvállalta.

DE! Írod te is, hogy anyagi gondjai vannak, meg amúgy sincs ma senki olyan helyzetben nálunk, hogy egy munkát csak úgy eldobjon. A korrekt persze az lett volna, ha elétek áll, és elmondja, hogy kellemetlen, de elfogadta a munkát, gondolom ez nagyon ciki lett volna neki, ezért próbálta a hátatok mögött intézni.

Nem elegáns, de érthető. Én csak elbeszélgetnék vele, hogy semmi szükség nem volt a mismásolásra, de haragot nem tartanék.

2016. febr. 5. 15:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem túlreagáljátok. Kellett neki a pénz, ezért elvállalta. Ennyi.
2016. febr. 5. 15:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Én is, és a férjem is megértjük, hogy elvállalta. De miért kellett hazudni? Értem azt is, hogy első felindulásában ezt mondta, aztán hazament, átgondolta, átbeszélték a családdal, és mást cselekedett. De másnap is, mikor találkoztunk, és láttam, hogy dolgozik, miért kellett a szemembe hazudni Nekem ez az ami gerinctelen. És nem az, hogy megcsinálja, amivel megbízzák.
2016. febr. 5. 15:29
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez egy nagyon kellemetlen helyzet lehet neki, hisz eleve a férjed vitte oda, aztán őt választották...én megértem, ilyen helyzetben nem könnyű eléállni bárkinek. Hibázott, ez tény...de nem érdemes egy barátságot megszakítani emiatt.
2016. febr. 5. 15:32
 6/12 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy nem hazudott nektek a konyhában, de otthon a családjával átbeszélve rájött nincs más választása. Meglehet, hogy ezután szégyellte amit csinál és ezért hazudott neked. Persze ez csak feltételezés.
2016. febr. 5. 15:41
 7/12 A kérdező kommentje:
Viszont tudhatta, hogy látni fogjuk, ha bármit is csinál ott, hiszen naponta többször is elmegyünk arra. Az iskola a ház mellett van, ahol kirakom reggel, és délután felveszem a gyerekeket, boltba is arra kell menni, és még munkába is. nem tudok nem arra menni, hacsak nem akarok egy hatalmasat kerülni, azt meg miért tenném?
2016. febr. 5. 15:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Én ezért ne szakítanám meg a baráti kapcsolatomat senkivel!

Szüksége volt a pénzre és ezért érthető,hogy elvállalta.Szerintem,csak azért hazudott,mert kellemetlen volt,hogy elöző este mást állítot,de valószinű megbeszélte a családdal és sajnos a mai világban nagyon számít a pénz.

Én továbbra is beszélnék vele, maximum mondanám neki,hogy nyugodtan elmondhata volna,nem lett volna gond csak ne hazudjon többet. :)

2016. febr. 5. 15:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit hozzátennék a többiekéhez, hogy a férjed azt mondta neki, hogy csinálja meg nyugodtan a munkát. Tulajdonképpen mindketten másként viselkedtek, mint ahogy a konyhában előadták magukat.
2016. febr. 5. 16:07
 10/12 A kérdező kommentje:
Még mindig nem az a baj, hogy megcsinálta a munkát. hanem a hazugság az, ami fáj.
2016. febr. 5. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!