Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi tennétek a helyemben (lent! )?

Mi tennétek a helyemben (lent! )?

Figyelt kérdés

Hát ez kicsit hosszú lesz, de akit érdekel kérem olvassa végig, jól jönne most egy-két kívülálló véleménye, mert fogalmam sincs mit tegyek.

Adott két srác:

1.: Őt inkább a barátnőim erőltetnek, de nekem nem igazán jön be, mert elég zárkózott, meg valahogy nincs meg nagyon a közös hang. Előnyök: egyszer találkoztunk 15 percet és közel van (asszem kb 20 km).

2.: Őt nem ismerik, még nem is találkoztam vele, de jól elbeszélgetünk, olyan mintha ezer éve ismerném. Vele tényleg jól el lehet hülyéskedni is, szinte olyan, mint én pasiban. Hátrányok: még nem találkoztunk, 160 km-re van, a barátnőim pedig valószínű nem örülnének, ha őt választanám (még meg se említettem nekik).

Az a baj, hogy nagyon erőltetnék az 1. sráccal az újabb talit, meg hogy jöjjek vele össze. De én nem igazán akarom, ezért eddig próbáltam hülye kifogásokkal hárítani, de csak hülyének néztek. Tudom, hogy a sarkamra kéne állnom, meg minden, csak ők 2-3-an azok, akik egyáltalán törődnek velem, a többiek kb tojnak a fejemre (kivéve ha valami kínosról van szó velem kapcsolatban, akkor mind rám figyel, de egyik se állna ki mellettem), és a barátnőim közül az egyik lány meg olyan, akivel nem mindig voltam jóban és képes simán, harsányan lejáratni és a legkisebb hibámat is hatalmasra kifordítani és nincs ütőkártyám vele szemben, míg neki vagy egy tucat velem szemben. Simán képes megnyomorítani ezt a maradék kevés időt is, amit még muszáj vele elviselnem (idén érettségizünk, a suliváltás pedig már csak azért sem jöhet szóba, mert ösztöndíjas vagyok és ha itthagyom ezt a sulit akkor az egész eddig kapott összeget vissza kéne fizetnünk, amit nem engedhetnénk meg). Tavaly már voltam vele haragban fél évig és nagyon nem volt jó, ezért ezt szeretném elkerülni. Hogy kerüljem el a rossz végkifejletet, hogy nekemjön (nem szó szerint, csak lelkileg, de pont elég rossz az is) és azt tehessem amit én akarok?

#fiú #barátnő #majdmegőrülök
2016. jan. 24. 10:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig bocs. A véleményem az, hogy nőj fel végre. Ne a barátnőid válasszák ki, hogy kivel járj. Mond el, hogy kedves srác, aranyosak, hogy pasit akarnak neked, de nem vonz téged a srác. Szerintem megértik.

Azzal járj, barátkozz, akivel te akarsz.

Az meg hogy csak azért jársz vele, mert a barátnőid erőltetik, szegény sráccal is kiszúrás.

2016. jan. 24. 11:03
 2/13 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de mi az, hogy a barátnőid nem örülnének, ha a 2. fiúval jönnél össze? Nem ők választják neked a párodat, hanem saját magad. 160 km sem egy nagy táv. Ha neked a 2. fiú jobban bejön, és úgy érzed, mindenben megfelel neked, akkor hajrá. Különben is, csak fél év van vissza a tanévből, utána már senki sem piszkálhat.
2016. jan. 24. 11:08
 3/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tipikusan azok a túl megértő fajták, akik könnyedén elfogadják, ha nem az van, amit akarnak, mert akkor nem szólhatnak bele mindenbe "csak jót akarunk" címszóval, meg "nekünk eddig is mindig igazunk volt, miért nem bízol bennünk?". És persze ezeket a szép ürügyeket se nagyon kedvesen tálalják.
2016. jan. 24. 11:08
 4/13 anonim ***** válasza:

Ne, hogy már a barátnőid döntsék el, az elsőt ugye nem akarod mert neked nem jön be, a másodikat meg nem is ismered, plussz nagyon messze lakik tőled

Akkor hol itt a kérdés?

2016. jan. 24. 11:11
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a barátság normális esetben nem arról szól, hogy valakit a saját akaratomnak megfelelően irányítok. Elgondolkodnék, hogy ez a részükről is barátság? Vagy csak örülnek, hogy van kin kiélni az uralkodási vágyukat?
2016. jan. 24. 11:13
 6/13 A kérdező kommentje:
2. igazad van, csak volt már távkapcsolatom, tudják mennyire nem viseltem jól (jó, mondjuk ő 100km-el messzebb volt) és ezt is simán felhánytorgatják szertő, törődő külsőbe burkolva.
2016. jan. 24. 11:13
 7/13 anonim ***** válasza:
160 km vonattal 2 óra. Akár még hétvégén is be lehet vállalni.
2016. jan. 24. 11:15
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem. Jó neked. De én én vagyok.
2016. jan. 24. 11:17
 9/13 anonim ***** válasza:
Te döntsd el kit akarsz és ne a barátnőid. És ne hülyítsd azt a srácot akit nem akarsz.
2016. jan. 24. 11:34
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem úgy tűnik, hogy itt nem feltétlen a pasi kiválasztása a téma, mert úgy látom, te a másodikat szeretnéd. Sokkal inkább attól félsz, hogy a barátnőid ezért ellened fordulnak, nem? Legalábbis nekem úgy tűnik. Átérzem a helyzeted, tudom, milyen az, amikor a legkisebb hibádat is felnagyítják és minden bakidat kiforgatják, még akkor is, ha nem is volt baki. Nem tudom, mit tennék a helyedben. Az első fiúval biztosan nem jönnék össze, egyrészt nem azzal fogok járni, akit ők kiválasztanak nekem, másrészt a fiúval szemben is kitolás lenne. Esetleg finoman, álcázva mondod el nekik, hogy mással jársz, vagy meg sem említed nekik. Amit én még megpróbálnék, az az, hogy a tudtára adom ezt az egészet. Persze nem így, de valahogy más formában elmondani neki, hogy szeretnél olyannal járni, akit tényleg szeretsz, és bár jófejnek tartod a fiút, sajnos nem vagy szerelmes belé. ((Ha a jövőben bármikor megint egy burkolt ellened fordulós akciót csinál, és kedvesen megaláz, akkor ott, abban az időben mondd meg neki, hogy rosszul esett. Ha előtte vagy utána teszed, biztos, hogy ki lesz akadva, mert te ilyenekkel vádolod őt, holott ő a legtökéletesebb barát a számodra.))
2016. jan. 24. 11:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!