Internet barátokról vélemêny? :/
Mostanában nagyon népszerűek lettek az ,,Internet-barátok''. Nekem is van pár,ebből az egyik a legjobb barátnőm lett(pedig csak egyszer találkoztunk,nagyon szeretem). De nem tudom,mit csináljak. Vannak igazi barátaim is,persze,de velük nem annyira érzem jól magamat. Nagyon jó fejek,de pl. ha nem iskolába vagyok,egy ember kivételével mindenki tesz rám. Annak az egynek is van legjobb barátnóje,szóval nem szeretnék 3. kerék lenni. Annyira szeretnék már normális,jófej barátokat... :( Nem nagyon van kêp rólam a neten,nem is vagyok szép,ezért az internet-barátaim se tudják,hogy nézek ki.
Szerintetek mit csináljak?
A) Keressek Neten barátokat(ami valljuk be,nem könnyű a sok átvarés miatt)
B).... Nem tudom,mi,de már nagyon szeretnék igazi barátokat.
Köszi
Interneten jobban megnyílnak, több mindent el szoktak mondani magukról az emberek, mert nincs annyi következménye, ezért érezheted azt néha, hogy jobbak mint az igazi barátaid. Nekem is van pár netes barátom, és sokszor jobban számíthatok rájuk, mint az igaziakra. Lehet így jó barátokat szerezni, de lehet, hogy xszáz kilométerre vannak tőled, azért mégis jobbak azok, akik a közvetlen közeledben vannak.
Nem hiszem, hogy tudtam segíteni, összehordtam itt mindent :D 15/l
Most szólok előre hogy ez hosszú lesz és ezt most rögtön leszögeznem hogy ezek az én gonsolataim ami nem szent beszéd íhy mindenki a saját belátasával kezelje ^^
Szóval amikor megjelentek az online felületek akkor azért tettek szert olyan nagy népszerűségre az úgynevezett "internet-barátok" (mostantól nevezzük őket így), mert amikor egy ilyen felületen kommunikálunk akkor az embereknek nincs olyan nyomás rajtuk mint ha élőben beszélnénk és ebben rejlik az ami olyan könnyüvé teszi az online kommunikációt de ugyanakkor le is korlatozza. Azért könnyebb így mert ilyenkor gyakran az embernek nincsenek olyan előítéletei, ezáltal egy bizonyos szintig nyitottabbak lesznek az emberek egymással szemben. Persze ez roppant platform függő mert egyes helyeken pont ez ad egy kis bizalmatlanságot hogy nem tudunk az illetőről semmit. Ugyancsak fontos az hogy ilyenkor az ember még atgondolhatja mit akar mondani mig az élő beszédben nem gondolkodhatunk el arról hogy mit mondjunk. Amire ki akadok jukadni az az hogy azok utan amiket leírtál arra merek következtetni hogy kicsit szégyenlős vagy új társaságokban, vagy úgymond "offline". Nos a kérdésedre avagy dilemmádra ami az hogy most milyen irányba akarsz továbmenni én először visszatérnék arra amivel kezdtem, hogy ez az online felületek ugyan könnyebbek, de korlátoltabbak mint az élő kommunikálás. Ez alatt értem azt hogy szimplán nem látod a partnered, nincs meg az érzésnek és tapintásnak az előnye és a közös cselekvésnek a hiányát is. Éppen ezért én azt mondanám hogy jobb lenne ha az " igazi" barát irányába indulnál el. Nos ezzel ugye jelenleg az a baj hogy nem egészen megy(feltételezem, de nagyon elnézést ha esetleg nem így lenne). Nos van egy pár gondolatom amely lehet(!) hogy majd hasznodra válik majd. Itt kiemelném hogy ezek csak általános tippek szóval csak az esetek többségében működnek. Na szóval kezdjük a legelején, mosolyogj. A mosoly olyan mint egy tekintet-mágnes. Az embereket megkapja ha valaki mosolyog. Ehhez tartozik az általános hozzáállás, miszerint az emberek sokkal jobban kedvelik a pozitív embereket mint a pesszimista embereket. Nos erről még hosszabban tudbék regélne de ezt nem teszem, hanem inkabb a panaszkodast emlitenen meg. Senki sem szereti ha valaki folyamatosan panaszkodik megállás nélkül. Ugyancsak jó ha megjegyzed az emberek neveit és azokat minél gyakran használod. Az embereknek jól esik ha a saját nevükön szólítják. Aztán az is fontos hogy érdekes legyél, amire gondolok itt az az hogy legyen valami amiről nagyon leljesen tudsz beszélgetni, lehet az akvarisztika,anime bármi. Annyiszor volt már hogy valaki félénk emberrel beszélgettem és valami téma feljött és onnan hajajj, feltüzeltek és olyan lelkesek voltak. Aztán halgasd meg az embereket és legyél valamelyest érdekelt abban amiről beszélnek. Például valaki mesél a kertészkedésről akkor kérdezz vissza, mitől lesz jobb a talajom? Milyen környezet jell egy citrusfa felneveléséhez? És még annyi hogy ne erőltesd.
És végezetül annyi hogy bátorság. Ne félj a kudarctól és nyugodtan állj ki és szocializálódj. Mi lehet a legrosszabb ami történhet? Max nem lesztek barátok ennyi. Bátorsag, egy kis önbizalom megfűszerezve a dolgokkal amit említettem és szerintem tuti találsz majd egy pár jóbarátot.
Sok szerencsét és bocsi hogy elvettem ennyi időt a napodból ^°^
nekem lettek nagyon jó brátaim a netről. van köztük olyan is, akivel csak levelezünk és sosem találkoztunk (talán nem is fogunk), de van olyan is köztük, akivel a netes megismerkedés után rendes IRL barátság lett.
minden csak azon múlik, hogy milyen embereket találsz és mit hztok ki egymásból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!