Miért vagyok féltékeny a legjobb barátnőmre?
Ha mással van,ha közös képet tesz ki valakivel akkor rosszul érzem magam mintha lecserélne..vagy nem is tudom..
Nem akarom hogy mindig velem legyen mert az már beteges hogy ennyire féltékeny vagyok..hogy szoktassam le magamat erről??
Én is azzá váltam,de olyan szinten,hogy mikor párjával volt már arra is féltékeny voltam. Mivel a féltékenység egy olyan reakciót váltott ki belőlem,hogy sokszor bunkó,flegma voltam legjobb barátnőmmel.Emiatt többször veszekedtünk,sokszor mondta,hogy nem érti miért vagyok vele flegma nem tetszik neki és legyen vége a barátságunknak,mert nem érdemli ki a hangnemet. Jogos volt. Csak mikor mással volt akkor egyszerűen elkapott az ideg. Most legutóbb kaptam egy alapos fejmosást.Ki elemeztük a barátságunkat.Mondta ő mindent megtenne értem,sosem beszélt velem így. Én vagyok neki a legjobb barátnője és nagyon szeret. Senki a nyomomba sem érhet Stb stb..lényeg szépen elmondott mindent. Beláttam,hogy nincs ok a féltékenykedésre,mert én vagyok a legjobb barátnője. De ha a féltékenykedést és az ezzel járó flegmázást folytatom akkor annyi lesz a barátságunknak.
Régebben nem voltam féltékeny,csak volt pár eset amikor egy cseppet háttérbe szorultam mások miatt,persze később ezeket is meg magyarázta mi miért volt.Most meg megint volt egy durva időszak ami miatt megint csak háttérbe szorultam és vhogy kialakult a féltékenység.
De mivel tudom,hogy nem dobná el a barátságunkat senkiért és semmiért,csak ha így viselkedek vele. Szóval megnyugodtam és próbáltam másként tekinteni a dolgokat,hogy attól,mert xy-nal val még én vagyok neki fontos stb.
Neked ez megnyilvánul vmi viselkedés formámban? vagy nem mutatod ki semmilyen úton módon?
Igen,énis bunkó leszek vele,ugyan olyan vagyok mint te,és már nekem is szólt hogy fura vagyok..
Próbáltam a viselkedésemet megváltoztatni,nem mutatom ki neki de belül nagyon nagyon féltékeny vagyok...
Kedvez Kérdező!
Ebben az esetben ajánlom hogy beszéld át ezt a barátnőddel. Azt kell csak elmond, hogy neked nagy fontos és hogy kölcsönösen is így van-e. Ha igen, akkor meg ne aggódj. Ha legjobb barátnőjének tart akkor még ha nincs is folyton veled, nagyon fontos vagy neki.
Próbálj nyitni mások felé, és velük is találkozgatni amikor a barátnőd nem ér rá.
Ne parázd túl a dolgokat, nem kell féltékenynek lenned.
Ha mégsem sikerül legyőzni ezt az érzést akkor akár el is vesztheted a barátnődet.
Üdvözlettel,
Anonim Pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!