Olyan emberek lehetnek barátok, akiknek nem egyezik az ízlésük?
Legjobb barátnőmmel mi is tűz és víz vagyunk
Egy pár példa:
Nyitott,közvetlen,nagyszájú,társasági lény
én meg : csendes,vissza húzódó, nem szeretek társaságban lógni állandóan, én vele is beérem.
Ő egy eléggé csajos csaj,magassarkú smink,ékszerek. Én meg nem hordok magassarkút jó részt farmer,egyszerűbb csinosabb pólók,inkább tornacipő vagy most már egyszerű csizmák.
Ő vezető jellem, én meg inkább követem :D
Ezek ellenére ami közös pontunk és szerintem ez köt össze minket,hogy minden áron segítünk a másiknak lelkileg,anyagilag egyaránt,mindig!! Érdeklődünk a másik iránt,keressük.
Sokat veszekedünk,a különbségek miatt. De pár nap mosoly szünet után mintha mi sem történt volna.
Én a teljesen hasonló embereket mint én nem szeretem,nem bírok velük lenni,elnyomnak.
Mindig is erősebb személyiségű barátnőim voltam. Akik előre vittek. Nekik meg kell egy "jobb kéz" aki segít,vele van,követi,meghallgatja. Barátnőm mondta,hogy ő is utál hasonló kaliberű lányokkal barátkozni,sőt nem is barátkozik,mert legszívesebben megverné őket,idegesíti őket. Velük versenyezni,rivalizálni akar.
Velem nem kell.Persze ez is az,hogy az ellentétek vonzzák egymást effektus.
Érdek barát ugyan úgy lehet egy hasonló jellem mint egy ellentétes.
Egyénfüggő minden:)
Tudom, már sokadik ember köt bele, hogy nincs két ugyanolyan ember, nyilván nem így értettem. De mik a közös programok, ha nem ugyanazokat a dolgokat szeretik csinálni?
Köszönöm a részletes válaszokat.
"Miért ne lehetne, az ízlés is csak egy dolog. Ott van még az érdeklődési kör. Szerintem ez fontosabb."
Én ezt azonosnak tekintettem.
12:51-es vagyok.
Közös program nálunk:
-Beülünk egy kávézóba,kávézunk sütizünk
-Elmegyünk bulizni
-Náluk vagy nálunk iszogatunk,beszélgetünk
-Elmegyünk nézelődni pl Árkádba,Westendbe
-Mozizás
-Film nézés egymásnál
-Sétálunk a városban
-Nyáron strandon voltunk, fagyizni mentünk
-Ilyenkor forralt bort iszunk a téren.
-Sütünk közösen vagy főzünk
Igazából rengeteg dolog van amit azért,mert különbözünk lehet csinálni.
Én magasról tojok a sütésre és főzésre is,itthon nem szoktam,de egy közös programnak jó például.
Úgy érzem te a dolgokat túl fekete-fehér alapon látod,pedig a világ és az emberek nem csak két végletből állnak.
Én nagyon kutyás vagyok,szakmám is kutyakozmetikus. Múltkor voltam egy kutyakiállításon nézelődni és eljött volna velem barátnőm,ha épp nem dolgozik.Ugyan szereti a kutyákat. De pl egy kiállítás tényleg nem az ő műfaja lett volna. Hiszen kb 4 kutyafajtát ismer. Ott meg volt vagy 100.
Barátság az is mikor a másiknak a dolgai iránt érdeklődni kezdesz.
Még ha nem is érdekel annyira,de vhogy még is mivel a barátod szinte testvéred fontos neked,hogy mit szeret.
Barátságban is kell kompromisszumokat kötni,hogy működjön.
Én azt olvastam vhol,hogy a barátság olyan mint egy párkapcsolat vonzalmak és szex nélkül.
Bizalom,őszinteség,tisztelet is fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!