Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért fordult el tőlem mindenki?

Miért fordult el tőlem mindenki?

Figyelt kérdés
Hogy őszinte legyek nem gondoltam volna, hogy valaha ilyen kérdést fogok feltenni itt. Eddig a napig. Egyre inkább úgy érzem, hogy teljesen egyedül maradtam. Régen egy teljesen átlagos srác voltam meg szerintem még most is az vagyok. De valahogy az utóbbi időben, mintha elfelejtett volna mindenki. Néhány hónappal ezelőtt még azt mondhattam, hogy vannak barátaim meg, hogy jól érzem magam a bőrömben, de mára ez teljesen megváltozott. Eltűnt a közösségi életem, ami valljuk be, egy 20 éves srácnál elég nagy probléma. Régen biliárdozni, szórakozni, focizni jártam a barátaimmal. Mára ebből semmi nem maradt. Utoljára szeptemberben volt egy randim és azóta kb. senkivel sem találkoztam. Iskolában lemaradtam. A szaktársaim lassan végeznek, gyakorlatra járnak én meg még mindig szenvedek a padban. Ezáltal nincsenek közös óráink. Én meg nem járok be, mert már csak ismétlem a tantárgyak egy részét, ráadásul egyébként sem ismerek senkit az alattam levőkből. És nem is akarom őket megismerni, mert nekem voltak barátaim haverjaim és én velük lennék szívesen. Régen volt egy kis népszerűségem, kerestek az emberek és ez kölcsönös volt. Mára senkit sem merek felkeresni, mert folyton valamiért csak leráznak. "Most nem jó.", "Majd máskor."- és azóta várok arra a máskorra...Néha-néha hazamegyek a városból a falumba, oda ahol van egy jó pár haverom. Talán elmegyünk egyszer focizni és kész. De pl. múlthéten senki nem ért rá, így otthon dekkoltam a szüleimmel. Volt egy munkahelyem október végéig, ahol 30-40-50 évesekkel dolgozhattam együtt. Jól éreztem magam, de sajnos tovább nem tudtak foglalkoztatni. Így manapság csak az albérletemben ülök szerencsére nem mindig egyedül, mert nővéremmel lakom. De hát vele sem beszélek túl sokat, meg ő ugye dolgozik, szóval elég gyakran egyedül vagyok. Egyszerűen nincs ember, akihez tudnék fordulni.Borzasztó egy érzés, és eléggé megvisel. Tudom vállalhatnék munkát is, csak az a gond, hogy a retkes gyári munkákon kívül nincs semmi. Aki meg volt már ott az tudja, hogy ott nem túl intelligens fiatalok vannak, akik közé én nem szeretnék bekerülni, mert félek, hogy olyanná válnék. Értelmes embernek tartom magam és nekem megvolt az az értelmes társaságom, de mára már senki nem maradt belőle. Szóval ötleteket várnék , hogy miként dobhatnám fel a napjaimat és szerezhetném vissza a régi a barátaimat?

2015. dec. 3. 14:19
 1/10 anonim ***** válasza:

A régi barátaidat már sehogy, hacsak nem leszel híres és menő, gazdag.

De új jóbarátokat mág találhatsz és mivel a fogalmazásod alapján elég intelligensnek tűnsz, javaslom a további tanuláson gondolkodj el.

"És nem is akarom őket megismerni"-ez az, ami nekem nem tetszik, szerintem ebben a tekintetben változtathatnál a hozzáállásodon.

2015. dec. 3. 14:38
 2/10 anonim ***** válasza:
Velem is ez van.Ne mondj hülyeséget,Legyél határozott,Legyenek temaid..Így lehet jobban baratkoznak veled!
2015. dec. 3. 14:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudom érteni a helyzetedet, hisz hasonlóban járok én is, mind barátok, mind tanulás terén. Azt tudom javasolni, hogy a barátaidra már ne várj. Aki egyszer elfordult tőled, az megmutatta, hogy nem lehet rá számítanod. És semmiképp se ess abba a hibába (melybe én is beleestem), hogy adsz nekik egy második esélyt stb.. mert mikor újra elkezdenek keresni, akkor valószínűleg csak valamilyen érdekből kifolyólag teszik ezt - így inkább engedd el őket! Akármilyen fájdalmas is ez az út, hidd el, ez az egyetlen, ami kézenfekvő.

Hiába áltatnálak, hogy majd itt-ott találsz barátokat, de ahogy elnézem, a te életed is igen ingerszegény, és az otthonülésből biztosan nem fog semmiféle baráti kapcsolat kibontakozni.

Azt viszont nem értem, hogy miért csak gyári munka van? Rengeteg álláslehetőség van, amiket el lehet végezni megfelelő kommunikációs készséggel/kiállással, ám egyetemi végzettség nélkül. Persze a nyelvtudás ezekhez elengedhetetlen. Ha mégsem megy a nyelv, akkoris próbálkozhatsz azért boltokban pl. pénztárosként, hisz ott elég sok ember vesz körül. Nem azt mondom, hogy ettől majd jobban leszel, de hidd el, egy depresszióra hajlamos embernek az a legnagyobb segítség, ha más emberek között lehet, és az a legnagyobb átok, ha egyedül ül otthon.

Szívesen beszélgetek veled, ha van még mondandód.

23f

2015. dec. 3. 14:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy elolvastátok és a válaszokat is. Kicsit fura, hogy már itt az elmúlt egy órában több ember foglalkozott velem, mint az elmúlt 1-2 hétben. Na, de mindegy. Ugye iskolát leghamarabb újat csak szeptemberben kezdhetnék, ami azért még elég sokára lenne. Hogy legyek határozott és legyenek témáim? Mindig az voltam és mindig voltak. Munka kapcsán pedig folyamatosan keresgélek. Ugye abban egyetérthetünk, hogy a diákmunkák azok nem jók. Sajnos a környékemen nincsenek olyan lehetőségek, miket egy szimpla érettségivel el lehetne végezni. És igen, hogy őszinte legyek nem pénztáros szeretnék lenni. Minden egómat félreteszem és akkor is azt mondom, hogy értelmes ember vagyok, kinek nem a pénztárban a helye. Ráadásul kisebb pánikbetegséggel küzdök, mely tömegben előjön, szóval olyan helyen, ahol sok az ember nem is tudnék dolgozni...
2015. dec. 3. 15:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértelek azt is,hogy nem akarsz a diákmelóba besavanyodni.Nekem sokat segítenek a szabadidős tevékenységek pl.rajzolás,zene,írás ezekhez nem kell társaság és jó ha valamiben kiadod magad,akár ezt az egyedülléttel való küzdést.Ez viszont csak egy feszültséglevezető ha megakarod oldani a problémáidat azt magadban kell elhatároznod.Kezdheted (persze máshogy is lehet)úgy,hogy lelkileg felkészülsz a jövőévi tanulásra,szakmádra,olyat válassz amit örömmel végzel esetleg elkezdheted tanulgatni picit,így nem lesz kötelező és nem nehezedik rád annyi nyomás.A barátoktól meg el kell fogadni mennyit várhatsz tőlük,ha csak havi egy focizást akkor annyit.Sajnos nincs olyan,hogy ide vagy oda menj barátkozni mert ezek maguktól jönnek ha jövőre elkezded a sulit biztos találsz új barátokat addig meg élj egy picit befelé fejleszd magad olvass,mozogj,stb.
2015. dec. 3. 16:46
 6/10 anonim ***** válasza:

OKJ-s képzések, tanfolyamok tudtommal nem csak szept-ben indulnak, hanem év közben is.

Meg mond valamit az fogalom, hogy keresztféléves képzés?

2015. dec. 3. 20:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehet csupán csak a társasággal van a baj nem veled,így tök fej és normális vagy
2015. dec. 3. 23:14
 8/10 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. De mindegy is, majd lesz valahogy...
2015. dec. 4. 14:20
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért inkább úgy legyen ahogy te akarod. Tudatos élet-jobb eredmények.
2015. dec. 4. 17:52
 10/10 anonim válasza:

FEL A FEJJEL! Meg tudod oldani!

Attól még hogy egy intelligens ember vagy szerintem ha úgyis tudod hogy szeptemberbe vissza mész az iskolába akkor kereshetsz olyan munkát is ami egy kicsit kevesebb mint amit te képzeltél el magadnak. Jó persze most nem azt mondom hogy menjél el wc-t pucolni, de szerintem szűkös helyzetben a "nem a tökéletes" is jobb a semminél, és ki tudja lehet hogy új barátokat is szerzel. Gondolj arra hogy legalább lesz kedved visszamenni tanulni :D Tudom hogy nehéz de állj pozitívan néhány dologhoz.

A régebbi barátaiddal kapcsolatban meg ahogy írtad lassan végeznek így iszonyatosan sok a dolguk. Persze nem azt mondom, hogy ez jó és hogy ennek így kell lennie, de sajnos a vége minden sulinak húzós.

De mint mondtam fel a fejjel és hajrá. Drukkolok neked :)

2015. dec. 14. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!