Hogyan értessem meg a barátnőmmel, hogy egyetem mellett nincs időm a nyavajgását hallgatni?
Én egyetemista vagyok, mindjárt vége a félévnek, nagy zh-k, vizsgákra készülés, stb.. Ő "csak" okj-n van, de állandóan azzal nyaggat, hogy talizzunk már, régen látott. Ez igaz is, de nekem minden héten van 1-2 zh, amire tanulni kell, hacsak nem akarok kibukni, mert nem büfészakon vagyok. Amúgy túl sok kedvem sincs talizni vele, mert csak a pasijáról nyomja a szöveget, hogy ennyire nagyon szeretik egymást, milyen pózban dugtak, és hasonlók. Örülök, hogy boldogok, de én inkább tanulok, hogy a hülyeségeit hallgassam, vagy csak arra gondoljak, hogy nekem nincs időm, hogy a nap minden percét egy fiúval töltsem, ahogy ő.
Egyébként ha egyik másik barátnője meglát engem a városban, hogy biciklizek, vagy csak egy bevásárlóközpontban lát, akkor ez a barátnőm már majdnem számon kéri, hogy oda hogyhogy el tudok menni (akár csak kaját venni vagy valami szükséges dolgot), neki meg csak ígérgetem a talit. Jó, nem szó szerint, de nagyon ilyen szaga van, de nem érti meg, hogy nekem tanulnom kell, mert időben akarok végezni. Így is már a szakomat most első félévben több, mint a diákok 1/5-e abbahagyta vizsgaidőszak előtt.
Micsoda levakarhatatlan egy pi..a mi? :D miért nem érti meg hogy neked tanulnod kell és nem az ő sz@rságait hallgatni? XD
De arra nem gondoltál hogy ha végre taliztok annyi idő után, akkor végre teljesül a kívánsága és lekopna? :D
Mondd meg neki, hogy értse meg, hogy ezen a jövőd múlik és közöld vele, hogy fordított helyzetben te is tiszteletben tartanád, ha egy céljáért, álmáért küzd.
Sajnos sok ember képtelen megérteni, ha valaki-valamiben más. Nekem is sokat kell tanulnom a félév végi zh-kra és én sem büfészakon vagyok (gépész). Heti 1-2 zh meg beadandó nekünk is van. Volt, aki nálam is hisztizett, aztán amikor eljutott az érettségihez, hirtelen megértette, hogy miért nem értem rá...
Az #1-es pedig miből gondolja, hogy nem szereted? Attól, hogy épp nincs időd? Ez abszurd.
Ha szeretünk valakit, valóban találunk rá időt. A kérdező is találna a zh-k és vizsgák után. A szeretet nem azt jelenti, hogy egyből ugrunk valaki sóhajára. Egy barát megérti, ha a másiknak épp más dolga van. A kérdezőnek a jövője múlik a tanulmányain.
Honnét tudod, hogy másnak mennyi idő szükséges a tanulásra? Van, aki az ösztöndíjnak köszönheti, hogy nem hal éhen. Van, akinek nehezebben megy a tanulás. Nekem is csak azért van időm az elmúlt héttől kezdve 2 hetente találkozni emberkékkel, mert egyszerűen muszáj pihentetni az agyam. Nem is vagyok 4-es, 5-ös...
Valóban nem ír rosszat a barátjáról az ember a háta mögött. A kérdezőnek pont azzal van problémája, hogy nem tudja megfelelően lekommunikálni a dolgot. Nekem van olyan ismerősöm, aki autómániás, rengeteget beszélt erről. Közöltem, hogy bocsi, engem nem érdekel. És megértette.
Ha az illető csak kihasznál és nem ad ő is a barátságotokba, szerintem hanyagold. Többet ér a jövőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!