Legjobb barátom most írt, hogy meghalt az édesanyja. Mit illik tennem/reagálnom?
Mindketten 17 éves fiúk vagyunk, legjobb barátom 6 éve. Az édesanyja 42 évesen 2 nappal ezelőtt váratlanul agyvérzést kapott, azóta kómában volt a kórházban. Most 10 perce annyit írt a barátom sms-ben, hogy meghalt ma reggel az édesanyja.
Ilyenkor hogyan illik reagálnom? :S Engem is sokkol a dolog, egyrészt borzasztóan sajnálom a barátomat, és az anyukáját én is jól ismertem, hiszen sokat voltam náluk, nem tudom elhinni hogy ilyen váratlanul elment.
De nem tudom mit mondjak/írjak neki most, még soha nem voltam ilyen helyzetben. Csak írjak vissza válasz sms-t, egy "őszinte részvétem"-mel? Vagy hívjam fel? Akarna-e egyáltalán beszélni? Esetleg később látogassak el hozzájuk? Vagy ne zavarjam meg a család gyászát?
Bocsi ha ez most fura kérdésnek tűnhet, de nagyon tanácstalan vagyok, nem voltam még ilyen helyzetben, szüleim nincsenek itthon, nem tudok tanácsot kérni, ezért gondoltam hogy kiírom ide...
17/F
"Mit illik tennem/reagálnom?"
Semmit se illik.
Azt tedd amit érzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!