Normális dolog az, hogy zavar a barátság egy nálam jóval gazdagabb barátnővel?
Szia
Szerintem normális hogy zavar ha valakinek jobban megy mint neked és te sehogy sem tudod elérni. A lényeg hogy ne azért barátkozz vele mert utol szeretnéd érni vagy olyan sikeres szeretnél lenni. És ne hozzá hasonlítsd amit elértél hanem magadhoz képest:) Egy szó mint száz, ne azt nézd milyen gazdag vagy sikeres ő csak érezd jól magad vele:)
A "barátnőm" akinek a pénze a férje által van, állandóan vásárol, többségében ez a közös program, nem olcsó áruházakban. Nő létemre hát persze, hogy megkívánok egy-egy jó cuccot, amire ő kedvesen rá is beszél, mondván, hogy olyan olcsók. Gyűlnek nálam is a felesleges cuccok, ruhák. Abban gondolkodik, hogy neki naponta kell új ruhát felvennie. Hogy szeret-e? Szeret velem büszkélkedni, mert a nem jól fizetett közalkalmazotti foglalkozásom még jó a büszkélkedésre, de jól megélni nem lehet belőle. Egy ingyen gondolkodó fej is jól jön neki szívestül. Azt mondja jót akar nekem, pedig én nem érzem jól magam ebben a szerepben. Pénzt sohasem kértem tőle, nem is hagyom, hogy fizessen nekem, annál büszkébb vagyok. Persze nem is fizetne, mert kis dolgokban nagyon kiszámít mindent, de az x áruházban a 40 ezer forintos cipő le van árazva 25 ezerre például nagyon olcsó neki. A kocsijába csak kivételes alkalommal hív én meg nem szeretek kérni, egyszer bekéredzkedtem, mert autóval kellett keresnem valamit, és szóvá tette a benzint, kifizettem neki. Kicsit sarkítottam, de ez az igazság.
Amikor megismertem, akkor még nem volt köztünk ekkora anyagi különbség, asszisztensem volt egy munkahelyen, 20 éve már, ezért is nehéz ezt a kapcsolatot elengedni.
Egyébként meg nagyon kedves, vigyáz, hogy nehogy megsértődjek, mert egyszer már szakítottam vele 2 évre.
Ez a kedvesség is csak olyan külső máznak tűnik, nem érzem azt, hogy igazán megértene.
Huhhh, köztetek nem barátság van, hanem egy alá-fölrendeltségi viszony. Bocsi, de egy barátságban nem számít sem a pénz, sem a cucc.
Nekem van egy barátnőm, akinek nincs sok pénze. Nekem bőven van. Hatalmas különbség van köztünk anyagiakban. Csak hogy lásd,
példa: én 150ezres cipőt hordok, ő 5000 Ft-osat. Nekem van autóm, neki nincs. Nekem nagy lakásom van, ő albérletben lakik, én 5-600ezres táskákkal járok, neki turkálós van.
Tehát a leírásod alapján (25 ezres cipő stb.), köztünk sokkal nagyobb az anyagi különbség, mint közted és a barátnőd között. Az érdekes az egészben, hogy köztünk ez sosem okozott gondot. Egyetlen egyszer sem merült fel bennünk, hogy ez elszakítson minket! És sosem jutna eszembe elkérni tőle a benzinpénzt pl. Ugyanúgy van örömünk és problémánk, amit megoszthatunk egymással, mint másoknak. Egyformák vagyunk.
Te és a barátnőd nem vagytok igazi barátok. Neked kisebbségi komplexusod van, ő pedig kihasználja ezt és uralkodik rajtad. Ennek semmi értelme!
Utolsóval egyet értek.
Nekem is barátnőmnek több pénze van,persze dolgozik,de jó részt a barátja által van pénze,meg Pesten a luxus negyedben van lakásuk.Luxus kocsi és stb.
Én szüleimmel élek.Hol dolgozok hol nem.Alig van pénzem én is turikból és kinai üzeltekből öltözködök,parfümjeim is mint utánzott 2 ezres kínaiak. Ettől függetlenül sosem érezteti a különbséget.Sokszor meghív bulizni,kajálni.Van mikor ami nem kell ruha nekem adja,mert tudja nem állok jól.Ebből soha nem volt vitánk!!!! Elfogadtam ilyennek,ő is. Mondjuk míg nem volt meg ez a pasija,addig ő is csak 60-70 ezer ftből élt és a szüleinél lakott.Volt mikor én adtam kölcsön,mert neki a szüleinek is le kellett adni kb az összes pénzét.A lényeg,hogy mi mindig kölcsönösen segítünk egymásnak. Szerintem ez a normális.
Én inkább lelkileg tudok neki segíteni mintsem anyagilag,ő meg kisegít pénzzel ha kell,vagy ruhát ad.
Egy kicsit irigység a részedről,mert versengeni szeretnél vele,hogy neked is meglegyen a jó ruhák és stb. Ha nem hajtana ez nem lennél mókuskerékben.
Néha elgondolkozok,nekem is jó lenne ha lenne több pénzem és megtudnék venni egy -egy minőségibb,márkásabb ruhát cipőt.De nem barátnőmre irányul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!