Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátnőm apukája nemrég...

Barátnőm apukája nemrég meghalt, most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos, rákos volt, pár évvel ezelőtt derült ki, még sokáig is bírta, és végül nem is a rák vitte el, hanem a gyógyszerek mellékhatásai. Valami kísérleti gyógyszer volt, és hát a rákos ember minden lehetőséget megragad...

Nem tudom, mit tehetnék, hiszen barátnőm egyébként is nagyon érzékeny, ráadásul nagyon szerette az apukáját. Nekem is meghalt az apám pár éve, tisztában vagyok vele, mit érez, de a gyász mindenkinél más és más. Én pl. nem sírtam, nem akartam otthon lenni, aznap suliba is mentem, csak nem akartam tudomást venni a dologról. Nem, nem történt semmi, hazamegyek, és apa akkor fogja befejezni a húslevest, stb... Ő viszont nagyon kiborult, én pedig nem vagyok az érzelmek embere :( Szeretném vigasztalni, szeretnék mellette lenni, de nem tudom, miként kezeljem, ha összeomlik. Életemben nem mutattam ki mások előtt az érzelmeimet, mindig vidám voltam, ezért se tudom pontosan, mi is zajlik ilyenkor konkrétan. Láttam már síró embert a környezetemben is, de olyankor annyira törékenynek tűnik még a legerősebb ember is, hogy félek, valami rosszat mondok vigasztalásként, és ennyi, vége... Még jobban megbántom. Mondták már sokan rám, hogy érzelmileg selejt vagyok, de ez nem így van. Tisztában vagyok vele, mi zajlik ilyenkor az emberekben, csak nekem nincs tapasztalatom ilyesmiben. Egyedül dolgoztam fel a saját gyászomat, nem mutattam kifelé, mennyire fáj, nem akartam másokat terhelni ezzel. De barátnőmet nem szeretném magára hagyni az én hiányosságom miatt, szeretnék érte tenni valamit. Ki miként dolgozta fel a gyászt? Mi volt jó nektek olyankor? És mi bajom lehet, hogy senki sem tudja, mi zajlik éppen bennem? Pszichológus a lelke? Igaz, én normálisnak érzem, de ilyenkor rájövök, mennyire nem vagyok az néha...

27/N

2015. aug. 20. 18:41
 1/2 anonim válasza:
Szia! Nagyon sajnálom a barátnőd apukáját. Ha nem is vagy a szavak embere, szerintem a barátnődnek már az is elég támasz lesz, hogy ha csak ott leszel vele, és kisírhatja magát Neked. A lényeg hogy lássa hogy Te ott vagy neki, számíthat Rád. Hidd el, komolyan mondom, biztos hogy nem ronthatod el ha vígasztalni próbálod. :) Bajod biztos hogy nincsen, mivel én is ilyen beállítottságú ember vagyok, nálam sem tudta se ki semmilyen helyzetben szinte hogy mikor mit érzek. Szerintem ez nem probléma. :)
2015. aug. 20. 19:06
 2/2 anonim válasza:
Igazolom az első válaszolót, a lényeg, hogy ott legyél mellette bármi is legyen, ennél több nem kell.
2015. aug. 23. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!